.

8 تا از ابزارهای سئو که برای هر سئو کاری لازم هستند!

تولید شده توسط بهار رضاییان

کامپیوتر خوندم و همیشه به حوزه فناوری اطلاعات، تکنولوژِی و دیجیتال مارکتینگ علاقه زیادی داشتم، این فکت که کلی چیزای جذاب و مهم تو دنیا هست که هنوز نمیدونمشون بهم انگیزه میده تا بیشتر تو مسیرم تلاش کنم! الان کارشناس سئو توی تابان شهر هستم و راه یادگیری و توسعه مهارت های فردی و اجتماعی برام هموار تره و دوست دارم تا تجربیاتم رو با کسایی که مثل خودم هستن به اشتراک بذارم.

هر کاری ابزار های خاص خودش را دارد. خیلی از این ابزار های شغل های مختلف نمود فیزیکی دارند و فرد متخصص از آن ها به صورت فیزیکی و عملی استفاده می کند. در دنیای وب، ابزار های معمولا به صورت مجازی و نرم افزاری هستند و هر کدام از آن ها کار های بسیاری را برای ما انجام می دهند. در این مقاله ما به سراغ ابزارهای سئو رفته ایم و می خواهیم چند مورد از بهترین های آن ها را به شما معرفی کنیم. اگر تازه سئو کار شده اید و یا دارید دوره کارآموزی خودتان را می گذرانید، این مقاله کمک بسیار زیادی می تواند به شما بکند تا ابزارهای مورد نظر خودتان را پیدا کنید و بوسیله آن ها، کیفیت کار خودتان را بالاتر ببرید. در این مقاله همراه ما باشید که قرار است ابزار های کار خودمان را بشناسیم و کیفیت کارمان را بهتر کنیم.

ابزارهای-سئو

ابزارهای سئو

سئو سایت از آن دسته از اموری است که بدون ابزار هایش هیچ معنایی ندارد. سئو سایت را بدون ابزار های مختلف ریاگان و غیر رایگانی که دنیای وب در اختیار ما قرار داده است، نمی توانیم به سرانجام برسانیم. ابزارهای سئو تعدد بسیاری دارند و ممکن است ابزارهایی هم باشند که کار های یکسانی انجام می دهند اما لازم نیست که ما از همه این ابزار ها استفاده کنیم. در ضمن، ابزار های سئو ممکن است به چند صورت خودشان را نشان بدهند. مثلا ممکن است افزونه وردپرس باشند، ممکن است یک وبسایت باشند، ممکن است سرویسی از یک برند معتبر باشند و ممکن است یک نرم افزار باشند که روی سیستم شما نصب می شود. در صر حالت، در ادامه این مقاله می خواهیم بهترین ابزارهای سئو را به شما معرفی کنیم و سعی می کنیم که برای هر کار، ابزار خاصی در نظر بگیریم.

البته قبل از هرچیز باید این موضوع را تاکید کنیم که ما سعی می کنیم ابزار های معتبر و کاربردی را در این لیست معرفی کنیم. برای همین ممکن است یک سری از ابزارهای ضعیف را نام نبریم و گاهیم ممکن است برای یک کار، چند ابزار کاربردی را نام ببریم که این موضوع، به دلیل کیفیت بالای تمامی این ابزار ها می باشد. این لیست، ترتیب ندارد ولی ما سعی کرده ایم که مهمترین و الزامی ترین ابزار ها را در اول لیست قرار بدهیم. پس ابزار های اول لیست را با دقت بیشتری مطالعه کنید و حتما بدون معطلی به سراغ آن ها بروید. وقت کم است، پس بهتر است دیگر حاشیه نرویم و خیلی سریع به سراغ ابزارهای سئو برویم و آن ها را به شما عزیزان معرفی کنیم. پس همراه ما باشید.

بهترین ابزارهای سئو

Google Search Console/ Google Webmaster Tools

این موارد (Google Search Console/ Google Webmaster Tools) نه تنها جزو ابزارهای سئو محسوب می شوند، بلکه مهمترین و واجب ترین ابزار های سئو هستند. در واقع هیچ سئو کاری بدون این ها نمی تواند کارش را پیش ببرد. چرا این دو را همراه با یکدیگر نام می بریم؟ چون هردوی این ها جزو ابزار های واجبی هستند که خود گوگل در اختیار وب مستر ها قرار می دهد و اینکه امور آن ها در راستای یکدیگر انجام می شود. با این ابزار های گوگل شما می توانید درخواست ایندکس کردن صفحاتتان را به گوگل ارسال کنید، Error های مهم و فنی سایت خودتان را کشف کنید، هشدار های لازم را در رابطه با خطاهای سایت خودتان دریافت کنید، دلیل ایندکس نشدن صفحات سایت را متوجه شوید، لینک های شکسته یا نامناسب را Disavow کنید و کار های مهم دیگری که هر سئو کاری باید انجام بدهد.

برای استفاده از این ابزار ها کافی است که با ایمیل کاری خودتان در مرورگر لاگین کنید و سپس دامنه خودتان را در این ابزار ها ثبت کنید. از آن به بعد دیگر می توانید از امکانات این ابزار ها استفاده کنید.

Google Search Console

Google Analytics

هیچ ابزار آماری ای برای سایت شما از Google Analytics بهتر نیست. این ابزاری که باز هم خود گوگل در اختیار شما قرار می دهد، کاربردی ترین، گسترده ترین و یکی از بهترین ابزارهای سئو در بحث آمار و داده های آمار محسوب می شود. هر اطلاعاتی که شما درباره مخاطبان سایت، عملکرد صفحاتتان در رابطه با مخاطبان، اعداد و ارقام مرتبط با مخاطبان سایت و … لازم دارید را Google Analytics با دست و دل بازی تمام به شما می دهد. عملا می توان گفت که ثبت دامنه شما از طریق Google Tag Manager در این برنامه الزامی می باشد. چون یک سئو کار خوب، بدون اطلاعات و تحلیل داده نمی تواند عملکرد درست و استراتژی های لازم را به کار بگیرد.

از ابزار های مشابه این مورد هم می توان Similarweb و SEMrush را نام برد که هر کدام جزو ابزار های خوبی محسوب می شوند و بد نیست که به سراغ آن ها نیز بروید.

Google Analytics

Google Lighthouse

قبل از اینکه موارد فنی در سئو به اندازه حالا مهم بشود، Google Lighthouse داشت فعالیت خودش را انجام می داد و حالا که مسئله Core Web Vitals مطرح شده است، Google Lighthouse می تواند به عنوان یکی از بهترین ابزارهای سئو ، به شما کمک کند که عملکرد های سایت خودتان را خصوصا در بخش سرعت، بهبود ببخشید. در ضمن، ابزار Google Page Speed هم مشتق شده از همین ابزار می باشد و دیگر نیازی نیست که آن را به صورت جداگانه به شما معرفی کنیم. چون Google Lighthouse به علاوه امکانات Google Page Speed، اطلاعات دیگری را نیز در اختیار شما قرار می دهد.

این ابزار گوگل، ارور های مرتبط با عملکرد سایت شما را شناسایی می کند و راه حل های پیشنهادی را نیز برای آن ارائه می دهد.

google lighthouse

Google Keyword Planner

ابزار Google Keyword Planner یکی از بخش های اصلی ابزار مهم Google Ads هستش که گوگل ادز، خودش به تنهایی یک موضوع جدا می باشد. این ابزار Keyword Planner به شما کمک می کند که کلمات کلیدی اصلی کسب و کار خودتان را پیدا کنید و اقدام به تولید محتوا و صفحه سازی برای آن ها کنید. این کار باعث می شود که مخاطبان بیشتری به سمت سایت شما جذب بشوند و سایت شما، موضوعات مرتبط با کسب و کار خودتان را به خوبی پوشش بدهد. ابزار های دیگری نیز در این زمینه وجود دارند که شامل Mangool Keyword Planner، Moz و … نیز می شوند که می توانید در کنار گوگل ادز از آن ها نیز استفاده کنید.

برای اطلاعات بیشتر از این سرویس های گوگل که در چهار مورد اول ابزارهای سئو نام بردیم، می توانید به مقاله سرویس های گوگل در همین سایت مراجعه کنید. بیشتر سرویس های گوگل، ابزارهای سئو را نیز شامل می شوند.

Ahrefs Webmaster Tools

ابزارهای سئو فقط شامل ابزار هایی نمی شوند که گوگل به ما ارائه می دهد. سایت Ahrefs یکی از بهترین سایت ها برای سئو کار هاست که ابزار Ahrefs Webmaster Tools آن، امکانات زیادی را برای سئو کار ها و وب مستر ها فراهم می کند. در این ابزار ثبت نام کنید و سایت خودتان را در آن ثبت کنید و به علاوه استفاده کردن از امکانات Keyword Generator و هشدار دهنده های مرتبط با سئو تکنیکال آن، از بهترین اطلاعات در رابطه با لینک های داخلی و خارجی سایت خودتان با خبر شوید. تمرکز Ahrefs روی لینک ها می باشد و همه هم می دانند که لینک ها چقدر در سئو سایت کاربردی هستند و ما همیشه باید حواسمان به لینک های سایتمان باشد. این ابزار امکانات دیگری هم دارد و از ابزار های مشابه آن می توان Screaming Frog و Beam Us Up را نیز نام برد.

ahrefs

Yoast SEO

اگر صاحب یک سایت وردپرسی هستید (که پیشنهاد ما همیشه سایت وردپرسی است)، اولین کاری که می کنید این باشد که افزونه Yoast SEO را روی آن نصب کنید. این افزونه، یکی از بهترین افزونه ها در رابطه با On-page SEO است. ابزاری که تکرار کلمه کلیدی در مطالب شما را کنترل می کند، مناسب بودن یا نبودن تایتل ها و هدینگ ها را به شما می گوید، طول جملات و پاراگراف ها را مشخص می کند، و از همه مهمتر، بخشی دارد که در آن به شما اجازه می دهد عنوان سئو (SEO Title) و توضیحات متای خودتان را برای صفحه سایت خود تعیین کنید. به علاوه تمام این ها، نسخه پیشرفته این ابزار، امکانات دیگری از جمله ری دایرکت ها و مشخص کردن کلمات کلیدی مترادف را نیز به شما می دهد.

یکی دیگر از ابزار های مشابه این مورد Rankmath است که شما می توانید آن را نیز به عنوان افزونه روی سایت وردپرسی خودتان نصب کنید. به علاوه اطلاعاتی که یاست به شما می دهد، این ابزار رتبه کلمات کلیدی شما را Track می کند و لینک های شکسته سایت را نیز برای شما پیدا می کند. Rankmath امکانات جذاب تر دیگری هم دارد اما کار کردن با آن کمی پیچیده تر از یاست می باشد.

yoast

XML Sitemaps

گوگل باید بفهمد که چگونه سایت شما را ایندکس کند. این موضوع می توان به ایندکس شدن درست سایت شما کمک بسیاری کند. ابزار XML Sitemaps برای همین است که یک سایت مپ خوب برای سایت شما طراحی کند تا گوگل و دیگر موتور های جست و جو، متوجه بشوند که باید چگونه سایت شما را در موتور جست و جوی خودشان ایندکس کنند. در این مورد از ابزارهای سئو شما باید به سادگی URL سایت خودتان را ثبت کنید و چند پارامتر را هم به دلخواه مشخص کنید. این ابزار خودش سایت مپ شما را می سازد و شما می توانید آن را در Google Search Console یا ابزار های هر موتور جست و جوی دیگری ثبت کنید.

MOZ

MOZ به علاوه اینکه یک سایت جذاب برای اطلاعات مرتبط با سئو است، یکی از بهترین ابزارهای سئو را نیز به شما ارائه می دهد. نسخه رایگان این ابزار شاید چندان امکانات زیادی نداشته باشد، اما باز هم چیزی را دارد که ممکن است بیشتر ابزار ها نداشته باشند. این ابزار که در Toolbar مرورگر شما به عنوان اکستنشن نصب می شود، می تواند اعتبار دامنه (Domain Authority یا DA)، اعتبار صفحه (Page Authority یا PA) و امتیاز اسپم (Spam Score یا SS) هر سایتی را نمایش بدهد. این موضوع، برای بک لینک سازی بسیار مناسب است و می تواند راهنمای خوبی برای ما باشد. البته که نسخه پیشرفته و پولی MOZ نیز ابزار های عالی ای را در اختیار ما قرار می دهد که کارکردی مشابه دیگر ابزار ها را دارند و شاید لازم نباشد که هزینه ای برای آن بدهید.

از ابزار های مشابه نسخه رایگان MOZ هم می توان ابزار Website Authority Checker را نیز نام برد.

moz

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم مهمترین ابزارهای سئو را برای شما معرفی کنیم و یک سری از ابزار هایی را که جا نمی شدند را نیز به عنوان ابزار های مشابه در هر مورد به شما معرفی کردیم. به عنوان یک سئو کار یا بهتر است بگوییم وب مستر، استفاده از تمامی این ابزار هایی که به شما گفتیم لازم است. به جز موارد مرتبط با گوگل، هیچکدام از این ابزار هایی که گفتیم به دیگری اولویت ندارند و همه آن ها در کنار یکدیگر معنی پیدا می کنند. پس سعی کنید در طول مسیر خود، از تمامی این ابزار ها استفاده کنید و از داده های آن ها بهترین بهره وری را داشته باشید. ما نیز امیدواریم که توانسته باشیم در مسیر سئو، کمک کوچکی به شما کرده باشیم. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید.

شاید دوست داشته باشید بدانید

نظرات شما عزیزان…

0 Comments

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *