یکی از اصلی ترین چالش ها برای تمام سئو کار ها پیدا کردن کلمه کلیدی است. به این خاطر که کلمات کلیدی در سئو سایت کاملا تعیین کننده هستند و خیلی از قرارداد های سئو بر پایه کلمات کلیدی بسته می شود. شاید شما برای پیدا کردن یک سری کلمات کلیدی اصلی سایتتان چندان مشکلی نداشته باشید، اما برای پیدا کردن کلمات کلیدی بیشتر و خصوصا کلمات کلیدی برای تولید محتوای بلاگ، نیازمند ابزار تحقیق کلمات کلیدی هستید. این ابزار ها به شما کمک می کنند که بهترین کلمات کلیدی برای سایت خودتان را با چند کلیک پیدا کنید و حتی اطلاعات لازم در رابطه با آن ها را نیز کسب کنید. در این مقاله با ما همراه باشید که قرار است یکی از اصلی ترین چالش های سئو سایت را برای شما حل کنیم.
آشنایی با انواع خدمات طراحی سایت تابان شهر
ابزار تحقیق کلمات کلیدی
در سئو سایت چالش های بسیار زیادی وجود دارد که البته برای یک سری از آن ها ابزار های متفاوتی وجود دارد. در این مقاله قرار درباره پیدا کردن کلمات کلیدی صحبت کنیم و چند مورد از ابزار تحقیق کلمات کلیدی را به شما معرفی کنیم. اول از همه باید این مورد را بدانید که برای پیدا کردن کلمات کلیدی باید چند مورد را در رابطه با این کلمات کلیدی در نظر بگیرید. شما باید مواردی مانند درجه سختی کلمه کلیدی (Keyword Difficulty)، میزان سرچ (Search Volume) و البته Long Tail بودن یا LSI بودن کلمات کلیدی را نیز در نظر بگیرید. در رابطه با این موارد در مقالات قبلی صحبت کرده ایم و اینجا فقط می خواهیم چند ابزار خوب برای تحقیق کلمات کلیدی را به شما معرفی کنیم. البته که این ابزار ها می توانند گاهی با همدیگر هم استفاده بشوند.
در رابطه با این ابزار ها باید این موارد را در نظر بگیرید که به خاطر اینکه ممکن است خیلی با کلمات فارسی سازگار نباشند، بهتر است از همه این ابزار ها استفاده کنید که هیچکدام از کلمات از دستتان در نرود. پس این موضوع را در نظر داشته باشید که اینطور نیست که شما فقط باید از یکی از این ابزار ها استفاده کنید، به این خاطر که به علاوه دلیلی که گفتیم، هرکدام از این ابزار ها ویژگی های خاص خودشان را دارند و هرکدام از آن ها با یک سری متراژ های خاصی کلمات را بررسی می کنند. بهتر است دیگر مقدمه چینی را تمام کنیم و به سراغ این 6 ابزار تحقیق کلمات کلیدی برویم.
6 ابزار تحقیق کلمات کلیدی
در آموزش یافتن بهترین کلمات کلیدی ما هم درباره نکات پیدا کردن کلمات کلیدی صحبت کردیم و در آن جا هم به ویژگی های کلمات کلیدی که باید به آن ها توجه کنید اشاره کردیم و هم گفتیم که باید در پیدا کردن کلمات کلیدی چه مواردی را رعایت کنید. آن جا هم چند ابزار را کاملا گذرا به شما معرفی کردیم اما در اینجا هم ابزار تحقیق کلمات کلیدی ای داریم که ممکن است قبلا به آن اشاره کرده باشیم، هم ممکن است ابزار هایی را مثال بزنیم که تا به حال یک بار هم درباره آن صحبت نکرده ایم و تا به حال کسی آنقدر به آن ها توجه نکرده است. با ما همراه باشید تا این موارد را به شما معرفی کنیم.
Google Ads
اول از همه بهتر است به آن ابزار تحقیق کلمات کلیدی ای اشاره کنیم که حداقل از نظر کمیت کلمات کلیدی به خوبی ما را تامین می کند. نیازی نیست برای استفاده از Keyword Planner گوگل ادز اکانت خودتان را شارژ کنید. صرفا وارد پنل گوگل ادز بشید و اصلی ترین کلمه کلیدی کسب و کارتان را جست و جو کنید. بعد از این کار، گوگل ادز دنیایی از کلمات کلیدی مرتبط را در به شما پیشنهاد می دهد که بتوانید از آن ها به خوبی استفاده کنید.
فقط در رابطه با این ابزار یک چیزی را باید در نظر بگیرید. آن هم اینکه اولا فعلا دسترسی خوبی به این ابزار در ایران وجود ندارد و دوم اینکه اطلاعاتی که در رابطه با کلمات فارسی به ما می دهد ممکن است دقیق نباشند. به همین خاطر هم نمی شود خیلی به Search Volume در این ابزار اعتماد کرد و البته اطلاعات زیادی هم از کلمات کلیدی به ما نمی دهد. برای همین هم هستش که بهتر است از ابزار های دیگر هم در کنار این ابزار استفاده کنید.
Mangool Kw Finder
یکی دیگر از بهترین موارد ابزار تحقیق کلمات کلیدی، Kwfinder برای سایت Mangool است. اول اینکه Search Volume ای که این ابزار به شما می دهد بسیار دقیق و خوب است و دوم اینکه واقعا درجه سختی کلمات کلیدی یا همان Keyword Difficulty را به خوبی به شما نشان می دهد. منتهی این ابزار یک بدی ای که دارد این است که نسخه رایگان آن هم بسیار محدود و است هم اینکه به سرعت اشتراک رایگان شما تمام می شود. به جای اینکه چندین ایمیل بسازید که خیلی محدود از این ابزار استفاده کنید، یک بار برای یک ایمیل این ابزار را خریداری کنید، و برای چندین پروژه از آن استفاده کنید. به این خاطر که شما نیازی نیست این ابزار را به سایت خاصی وصل کنید و می توانید به راحتی برای همه سایت ها قابل استفاده است.
اما باز هم در رابطه با این ابزار هم یک مشکلی وجود دارد و آن هم این است که نسبت به یک سری ابزار های حرفه ای دیگر، ابزار تحقیق کلمه کلیدی آن چندان اطلاعات زیادی به ما نمی دهند و صرفا همچنان برگ برنده آن، کمیتی است که به ما ارائه می دهد. همچنین ممکن است این ابزار، باز هم به یک سری کلمات کلیدی مرتبط اشاره نکند و در زبان فارسی، نتواند ارتباط کلمات کلیدی را به خوبی با یکدیگر تشخیص بدهد.
Moz Keyword Explorer
ابزار Moz خیلی امکانات جالبی را در اختیار شما می گذارد اما یکی از بهترین موارد آن، ابزار تحقیق کلمات کلیدی ای هستش که ارائه می دهد. شما با این ابزار می توانید میزان سرچ ماهانه کلمات کلیدی را بفهمید، درجه سختی کلمات کلیدی را ببینید و همچنین CTR ارگانیک کلمات کلیدی را نیز متوجه بشوید. یک چیز خوب دیگری که این ابزار دارد این است که کلمات کلیدی را برای شما اولویت بندی می کند به شما دید خوبی برای انتخاب کلمات کلیدی به شما می دهد. جالب است که این ابزار به تازگی امکان مقایسه کلمات کلیدی شما به رقبایتان را نیز اضافه کرده است و شما می توانید به خوبی ببینید که رقبای شما با چه کلمات کلیدی ای رتبه دارند و شما نیز از آن ها کمی الهام بگیرید تا در رقابت عقب نمانید.
ابزار Moz پولی است و برای اینکه از بهترین امکانات آن استفاده کنید، مجبور هستید که یک مبلغی را به صورت ماهانه پرداخت کنید که این مبلغ البته برای ما ایرانی ها رقم بالایی است و ممکن است به همین خاطر یک سری از استفاده از این ابزار صرف نظر کنند. اما موضوع اینجاست که برای یک شرکت طراحی سایت یا یک سایتی که نیازمند تولید محتواست، ارزش آن را دارد که نسخه پولی این ابزار را خریداری کنند.
SEMrush
اگر دنبال یک ابزار تحقیق کلمات کلیدی حرفه ای هستید، SEMrush بهترین انتخاب است. این ابزار نه تنها دنیایی از کلمات کلیدی را همراه با جزئیاتشان در اختیار شما قرار می دهد، بلکه در رابطه با نمود کلمه کلیدی شما در SERP هم به شما پیشنهاداتی را ارائه می دهد. به علاوه همه این ها، تمام آن جزئیاتی را که شما باید در رابطه با کلمه کلیدی مورد نظرتان بدانید را به شما ارائه می دهد. مقایسه کلمات کلیدی این ابزار با رقبای شما خیلی حرفه ای تر از دیگر ابزار ها می باشد و پیشنهادات خوبی هم در این رابطه ارائه می دهد.
بهترین چیز در رابطه با این ابزار این است که آنقدر ابزار خوب و پر جزئیاتی است که کاملا به درد سئو کار ها می خورد، اما نسخه رایگان این ابزار تقریبا با ابزار های دیگر فرقی نمی کند و برای دریافت اطلاعات بیشتر و درست حسابی آن، باید حتما نسخه پولی آن را دریافت کنید. نسخه پولی این ابزار از Moz گران تر است اما مسلما امکاناتی که ارائه می دهد خیلی بیشتر از Moz است. این ابزار کاملا مناسب آزانس های دیجیتال مارکتینگ و سئو کار های حرفه ای است و این افراد باید حتما این ابزار را داشته باشند تا بتوانند سئو سایت خود را به خوبی پیش ببرند. نه فقط ابزار تحقیق کلمه کلیدی آن، بلکه امکانات دیگر آن هم بسیار عالی است.
QuestionDB
یکی از مواردی که سئو کار ها به دنبال آن هستند LSI Keyword ها و FAQ ها (سوالات متداول) در رابطه با کسب و کار ها هستند. این ابزار تحقیق کلمات کلیدی یعنی QuestionDB یکی از بهترین ابزار ها برای این کار می باشد. شما یک عبارت به آن می دید و این ابزار به شما تمامی سوالاتی که در رابطه با آن پرسیده می شود را به شما نشان می دهد. یکی از ویژگی های بارز این ابزار این است که اگر باقی ابزار ها برای پیدا کردن کلمات کلیدی از Google یا Bing استفاده می کنند، این ابزار به علاوه آن ها، از منابع دیگر وب و هرچیزی که در دنیای وب هست برای ارائه سوال ها استفاده می کند.
نسخه رایگان این ابزار به شما فقط 50 نتیجه را نشان می دهد اما نسخه پیشرفته آن که قیمت چندان بالایی هم ندارد، تا 500 نتیجه را به شما نشان می دهد. این ابزار شاید در رابطه با کلمات فارسی آنقدر دقیق عمل نکند اما امتحان نسخه رایگان آن حداقل می ارزد به اینکه ببینید آیا این ابزار می تواند برای شما کارساز باشد یا خیر.
Jaaxy
این Jaaxy از آن دسته موارد ابزار تحقیق کلمات کلیدی است که کمتر کسی به آن توجه کرده است. کار کردن با آن هم بسیار سادست، شما یک کلمه کلیدی، موضوع یا حتی URL را به آن می دهید، او نیز چندین کلمه کلیدی مرتبط با آن را به شما می دهد و شما می توانید از بین آن ها کلمات خودتان را انتخاب کنید. این ابزار نسخه رایگان دارد که به شما اجازه می دهد 30 تا جست و جو را انجام بدهید و نسخه پولی آن نیز کاملا بی نهایت است اما هزینه آن از QuestionDB بالاتر است. شاید اگر از 5 ابزار بالا می کنید، دیگر نیازی نباشد سراغ این ابزار بروید اما این ابزار حداقل می تواند کمیت بیشتری از کلمات کلیدی را به شما ارائه بدهد.
سخن پایانی
در این مقاله به چند مورد از بهترین ابزار تحقیق کلمات کلیدی اشاره کردیم و البته که ابزار های دیگری نیز در این زمینه وجود دارند. اما آن ابزار ها یا مانند همین ابزار هایی هستند که معرفی کردیم، یا نتایج کمتری به نسبت ابزار های دیگر نمایش می دهند. البته که دسترسی به این ابزار ها هم بسیار آسان است (البته ممکن است برای ما ایرانی ها کمی سخت تر باشد) و امکانات بسیار خوبی هم به شما ارائه می دهند. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و توانسته باشیم در راه پیدا کردن کلمات کلیدی به شما کمک کرده باشیم. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید.
منبع:
0 Comments