شاید یکسری تصور می کنند که امنیت وردپرس پایین است و برای همین هم هستش که تا جایی که بتوانند می خواهند به سمت طراحی سایت اختصاصی بروند. خب این موضوع واضح است که طراحی سایت اختصاصی امنیت بالایی دارد اما به هیچ عنوان این دلیل بر پایین بودن امنیت سایت وردپرسی نیست و راه های زیادی برای افزایش امینت سایت وردپرسی وجود دارد که شما می توانید از هرکدام از آن ها استفاده کنید تا کاملا از امنیت سایت خودتان مطمئن شوید. موضوع مقاله ما هم دقیقا در رابطه با همین مورد می باشد و قرار است درباره امنیت سایت وردپرسی صحبت کنیم و 10 روش برای ارائه این امنیت را به شما بگوییم. پس با دقت این مثاله را مطالعه کنید تا اگر قبلا سایتتان امنیت نداشت از این به بعد از امنیت آن مطئن باشید.
فهرست
افزایش امنیت سایت وردپرسی
طراحی سایت با وردپرس یکی از محبوب ترین روش های طراحی سایت به شمار می رود و به همین دلیل هم افزایش امنیت سایت وردپرسی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. همانطور که می دانید وردپرس در طراحی سایت یکی از بهترین سیستم های مدیریت محتوا به حساب می آید. این نوع از طراحی سایت بسیار پر کاربرد است اما مسلما هکر ها هم با روش های مختلف می توانند به این نوع از سایت ها دستبرد بزنند. باز هم این موضوع دلیل نمی شود که در صورت نبود بودجه بالا، شما بخواهید دست به طراحی سایت اختصاصی بزنید و خودتان را از امکانات ساده و راحت وردپرس محروم کنید. طراحی سایت با وردپرس همچنان به قدرت می تواند به کار خودش ادامه بدهد و اتفافا امنیت خودش را هم حفظ کند که در ادامه به مواردی که با آن می توانید امنیت سایتتان را تضمین کنید اشاره خواهیم کرد.
“افزایش امنیت وردپرس” با روش های گوناگونی انجام می شود. هرکدام از این روش ها ممکن است در راستای روش دیگر انجام شوند یا ممکن است به طور کلی کار جداگانه ای را بطلبند. فرقی نمی کند که این روش ها به چه صورت انجام می گیرند. چیزی که مهم است این است که بهتر است قبل از اینکه کار با وردپرس را شروع کنید، اطمینان حاصل کنید که این روش های افزایش امنیت سایت وردپرسی را انجام داده باشید. بدون معطلی می خواهیم به سراغ این روش ها برویم پس با ما همراه باشید.
چرا افزایش امنیت سایت وردپرسی یک چالش است؟
توجه کردید که چرا بی شمار پلاگین و افزونه برای سایت های وردپرسی وجود دارد؟ چرا انقدر تنوع این پلاگین ها بالاست؟ به این خاطر که همه به منبع وردپرس دسترسی دارند و می توانند به آن امکانات و افزونه اضافه کنند. زمانی که یک چنین سیستم مدیریت محتوایی چنین اجازه ای به عامه مردم می دهد، پس به خودی خود از امنیت خاصی برخوردار نیست و رسما می توان گفت که محبوب ترین CMS حال حاضر در جهان، جزو نا امن ترین های آن نیز به شمار می رود. اما آیا موضوع همینقدر تیره و تاریک می ماند؟ خیر، راه برای افزایش امنیت سایت وردپرسی به اندازه کافی هست.
اما حالا لزوم این کار چیست؟ امنیت سایت وردپرسی برای این تامین می شود که اولا اطلاعات ما، هرچیزی که باشند، برای ما با ارزش هستند و نباید دست اشخاص ناشایست بیفتند. دوم اینکه از اطلاعاتی که ما داریم، ممکن است سوء استفاده بشود و یا اصلا بر علیه خود ما از آن استفاده کنند. پس بد نیست که برای جلوگیری از این اتفاقا، کمی به امنیت سایتمان اهمیت بدهیم.
راه های ایمن سازی سایت وردپرسی چیست؟
گفتیم که راه های زیادی برای ایمن سازی سایت وردپرسی وجود دارد، اما آنقدر این راه ها زیاد هستند که ما تصمیم گرفتیم صرفا 10 تا از بهترین های آن ها را به شما معرفی کنیم و دیگر موضوع را آنقدرها هم سخت نکنیم. در نتیجه، در ادامه به یک سری از این روش ها خواهیم پرداخت و توضیحی درباره آن ها خواهیم داد. همراه ما باشید.
1- انتخاب هاستینگ خوب برای افزایش امنیت سایت وردپرسی
انتخاب یک شرکت خوب هاستیگ برای سایت وردپرسی می تواند یکی از روش های مهم افزایش امنیت سایت وردپرسی باشد. شاید برای هرکسی وسوسه برانگیز باشد که از هاستینگ ارزان قیمت برای سایت خودش استفاده کند تا بتواند پول بیشتری ذخیره کند اما بگذارید به شما بگوییم که انتخاب هاستینگ های ارزان و بی کیفیت شاید در اول کار برای شما پول زیادی ذخیره کند، اما در آینده باعث به بار آمدن خسارت های زیادی می شود که ممکن است با هزینه های پایین جبران ناپذیر باشند. کافیست فقط کمی سر کیسه را شل کنید و یک هاستینگ قوی از یک شرکت معتبر دریافت کنید تا قدم بزرگی برای افزایش امنیت سایت وردپرسی خودتان برداشته باشید.
2- استفاده نکردن از قالب های Null شده برای امنیت سایت وردپرسی
استفاده از قالب های پریمیوم و سفارشی وردپرس می تواند هم زیبایی خاصی به سایت شما ببخشند و هم اینکه دست شما را در شخصی سازی کردن سایت خودتان باز بگذارند. هرچند که شما باید مواظب باشید که قالبی که تهیه می کنید کرک شده یا Null شده نباشد. این ورژن از قالب ها در واقع ورژن هک شده قالب های سفارشی می باشند که ممکن است حتی با قیمت پایین تر نیز برای عرضه غیر قانونی وجود داشته باشند. این قالب ها برای سایت شما خطرناک هستند و ممکن است حاوی کد های مخرب باشند که پایگاه داده و سایت شما را دچار مشکلات متعددی کنند. پس ضرر ندارد که کمی هزینه بیشتری پرداخت کنید تا از قالب های Null شده دوری کنید.
3- استفاده از پلاگین های افزایش امنیت سایت وردپرسی
ممکن است این موضوع برای شما دشوار باشد که برای افزایش امنیت سایت وردپرسی خود همه جای سایتتان را چک کنید تا ببینید بدافزاری در آن وجود دارد یا خیر. ممکن است شما دانش فنی کافی در این زمینه را نداشته باشید یا اینکه هرچقدر هم تمام سایتتان را بگردید نتوانید Malware ها را پیدا کنید. برای همین موضوع شما می توانید از پلاگین های مطمئن وردپرس از جمله Sucuri برای سایت وردپرسی خودتان استفاده کنید. این افزونه و افزونه های مشابه آن بدافزار ها را در سایت شما تشخیص می دهند و آن ها را از بین می برند تا یک سایت وردپرسی ایمن داشته باشید.
4- استفاده از پسوورد های مطمئن برای امنیت
زمانی که می خواهید برای خودتان و دیگر کسانی که می خواهند به پنل سایت دسترسی داشته باشند پسوورد انتخاب کنید، حتما از پسورد های سخت کمک بگیرید یا از خود Password Generator وردپرس استفاده کنید. پسورد هایی مانند “12345” یا تاریخ تولد و موارد مشابه مسلما پسوورد های مطمئنی برای سایت کسب و کار شما نیستند. پس برای افزایش امنیت سایت وردپرسی ، هم خودتان از پسوورد های مطمئن استفاده کنید هم به دیگر کسانی که دسترسی به پنل دارند بگویید که پسوورد های مطمئن در سایت قرار بدهند.
5- غیر فعال کردن ویرایش فایل برای امنیت
شما زمانی که قالب وردپرس خودتان را تحویل می گیرید در Dashboard وردپرس می توانید آن را ویرایش کنید. خب مسلما زمانی که سایت شما به طور کامل سفارشی سازی شده باشد و نیاز به دسترسی به قالب نیست، پیشنهاد می شود که این حالت Edit از بخش Appearance یا Plugins برداشته شود که هکر ها نتوانند به آن دسترسی پیدا کنند. برای اینکه این مورد را غیر فعال کنید شما می توانید به راحتی کد زیر را داخل wp-config.php قرار دهید تا دسترسی به Edit بسته بشود و افزایش امنیت سایت وردپرسی از همین طریق انجام بگیرد:
define(‘DISALLOW_FILE_EDIT’, true);
6- نصب SSL برای افزایش امنیت سایت
نصب SSL امروزه برای امنیت بیشتر سایت ها به کار می رود. روشی مطمئن و خوب که هم امنیت سایت شما را تضمین می کند هم در طراحی سایت برای سئو سایت نیز بسیار موثر است و معمولا سایت های دارای SSL رتبه بهتری در گوگل دریافت می کنند. شما می توانید با پرداخت سالانه 70 الی 199 دلار یک SSL برای سایت خودتان تهیه کنید و نگران هم نباشید، قیمت SSL در کشور ما پایین تر است و شما با هزینه کمتری هم می توانید برای سایتتان SSL تهیه کنید. این SSL وظیفه دارد که از اطلاعات حساس سایت شما مانند نام های کاربری، پسوورد ها و… مراقبت کند.
7- تعویض WP-Login URL
به طور پیشفرض URL ورودی پنل وردپرسی شما به این صورت است که در Toolbar دامنه شما همراه با Wp-Login وارد می شود و معمولا بیشتر سایت ها مثل سایت شما هم به همین صورت می باشند. خب این موضوع برای هکر ها خبر خوبی است و می توانند به راحتی حملات خودشان را انجام دهند و چاره کار هم این است که این URL تغییر کند به صورت پیشفرض نباشد تا هکر ها به راحتی نتوانند وارد صفحه ورودی پنل شما بشوند و بتوانند با جدس زدن یوزرنیم و پسوورد شما وارد پنلتان بشوند.
8- محدود کردن دفعات Login ها برای امنیت بیشتر
چیزی که به هکر ها اجازه می دهد که در صفحه لاگین، چندین بار پسوورد ها را برای ورود امتحان کنند، این است که شما محدودیت برای وارد کردن تعداد دفعات لاگین قرار نداده اید در حالی که برای افزایش امنیت سایت وردپرسی لازم است که شما وارد قسمت تنظیمات وردپرس بشوید و در Login Limit Attempts تعداد دفعات لاگین را محدود کنید. درست است نبود محدودیت برای کسانی که معمولا اطلاعات ورودشان را فراموش می کنند خوب است، اما این موضوع برای امنیت سایت بسیار مضر است و سعی کنید اطلاعات خودتان را در جای امنی قرار بدهید که فراموش نکنید.
9- مخفی کردن فایل های wp-config.php و .htaccess
این روش یکی از روش های تخصصی افزایش امنیت سایت وردپرسی می باشد که ممکن است انجام دادن آن کمی سخت باشد. اما اگر شما در رابطه با امنیت سایتتان قصد جدی دارید پس بهتر است این فایل ها را مخفی کنید. ما به طور جدی به شما پیشنهاد می کنیم که این کار را به عهده یک توسعه دهنده حرفه ای بگذارید تا این کار را برایتان انجام بدهد و حتما قبل از این موضوع از اطلاعات سایتتان یک بک آپ بگیرید. روش های مخفی کردن این فایل ها به صورت های زیر انجام می شود که اولی برای wp-config.php می باشد و دومی برای .htaccess :
<Files wp-config.php>
order allow,deny
deny from all
</Files>
<Files .htaccess>
order allow,deny
deny from all
</Files>
10- بروز رسانی وردپرس به منظور افزایش امنیت سایت وردپرسی
یکی از بهترین راه ها برای افزایش امنیت سایت وردپرسی آپدیت کردن و به روز رسانی وردپرس است. وردپرس خودش همیشه برای امنیت خود تلاش می کند و موارد بسیاری برای امن تر شدن خودش ارائه می دهد که در بروز رسانی های جدیدش آن ها را اعمال می کند. شما هم اگر هنوز وردپرس خودتان را آپدیت نکرده اید در قسمت Dashboard بخش Updates را انتخاب کنید و وردپرس سایتتان را بروزرسانی کنید تا هم بتوانید پلاگین های مختلف را روی وردپرس نصب کنید، امکانات دیگر را داشته باشید و هم اینکه از امنیت سایت وردپرسی خودتان مطمئن شوید.
نتیجه گیری
هرچند که شاید برخی تصور کنند که سایت وردپرسی نمی تواند امن باشد، ما در اینجا به شما 10 روش برای افزایش امنیت سایت وردپرسی گفتیم که بتوانید با انجام آن ها خیالتان از همه لحاظ از بابت امنیت سایت راحت باشد. البته هیچوقت خودتان را به چند روش محدود نکنید و همیشه برای امنیت بیشتر دنبال آموزه های جدید باشید. یادتان هم باشد که هکر ها همیشه راه های جدید را برای نفوذ یاد می گیرند و در باب امنیت، شما همیشه باید دانسته هایتان را به روز نگه دارید تا بتوانید در برابر حملات این هکر ها از اطلاعات و سایت خود مراقبت کنید. ممنون که همراه ما بودید.
منبع:
0 Comments