به احتمال زیاد شمایی که در حال حاضر دارید این مطلب را می خوانید، تا به الان فهمیده اید که گوگل و هر موتور جست و جوی دیگری بر اساس یک سری ملاک هایی، سایت ها را ایندکس و رتبه بندی می کنند. قطعا ایندکس کردن و رتبه بندی سایت ها در موتور جست و جو به صورت دستی هم انجام نمی شود و یک سری ربات های خاصی هستند که این کارها را برای گوگل انجام می دهند. این ربات ها طبق چه اصولی پیش می روند؟ طبق الگوریتم های مختلفی که برای آن ها تعریف شده است و ما با دانستن این الگوریتم ها می توانیم شانس ایندکس شدن و گرفتن رتبه های بالا در موتور جست و جو را برای خودمان بیشتر کنیم. پس در ادامه همراه ما باشید تا با این الگوریتم های گوگل آشنا شویم.
من همیشه عادت دارم وقتی می خواهم درباره یک موضوعی صحبت کنم یا جوابی به سوالی در یک مطلب بدهم، اول از همه جواب سر راست و کوتاه را اول متن می دهم و بعد توضیحات بیشتر را برای کسانی که اطلاعات بیشتری می خواهند، ارائه می دهم. الان قادر به چنین کاری هستم؟ خیر! پس شناخت الگوریتم های گوگل نیازمند زمان و دقت است و مطمئن هستم هرکسی که بخواهد سئو سایت انجام دهد، چنین وقتی را برای شناخت این الگوریتم ها می گذارد. چرا که شاید دانستن این الگوریتم ها صرفا 5 درصد از راه موفقیت سایت ما را هموار کند، اما همین 5 درصد هم در دنیای سئو سایت عدد بالایی است و سئوی سایت ما حداقل از پایه به رعایت این الگوریتم ها بستگی دارد.
خیلی از افراد فعال در حوزه دیجیتال مارکتینگ، هنوز هم به یک سری از آپدیت های گوگل، به اشتباه الگوریتم می گویند. گاهی وقت ها حتی این افراد یک سری رویکردهایی مانند E.E.A.T یا Core Web Vitals را هم الگوریتم می خوانند که مشکلی هم نیست، به هر حال ندانستن که عیب نیست، نپرسیدن عیب است! یک وقت هایی هم هست که مثلا به اشتباه به Google Spam Update می گویند الگوریتم اسپم گوگل که این هم اشتباه است.
در واقع “الگوریتم های گوگل” یک سری تعریفات و داده پردازی هایی هستند که برای ربات های گوگل تعریف و برنامه نویسی شده اند تا این ربات ها با توجه به ملاک های خاصی سایت ها را ایندکس، رتبه بندی، حذف و یا جریمه کنند. اما آپدیت ها در واقع یک سری بروزرسانی ها یا بهبودهایی هستند که روی موتور جست و جوی گوگل و روی خود الگوریتم ها انجام می شوند. برای مثال مثلا ممکن است Core Update سال 2023 گوگل روی الگوریتم پاندا و پنگوئن (اگر نمی دانید بگویم که بله! اسم الگوریتم ها همین است!) و چند الگوریتم دیگه اعمال بشود و یک بخشی از آن ها را تغییر دهد. ولی خود این Core Update یک الگوریتم جدید نیست.
در رابطه با بحث سئو کار سایت موضوع کاملا متفاوت است. اگر سئو کار سایت هستید و تازه به سراغ این مطلب آمده اید، واقعا برایتان خوشحال هستم، چون مسلما شما این الگوریتم ها را می شناسید و فقط برای مرور کردن آنها اینجا هستید که دارید کار درستی انجام می دهید.
قبل از اینکه به سراغ این الگوریتم های گوگل برویم باید به شما بگوییم که لیست این الگوریتم ها از سایت Search Engine Journal گردآوری شده اند. همچنین لیست الگوریتم های گوگل در این سایت شما را به مطالب خیلی بیشتر و طولانی تر درباره این الگوریتم ها هدایت می کند که می توانید از آن ها نیز استفاده کنید.
همچنین برای تاریخچه آپدیت ها و وضعیتی که الگوریتم در حال حاضر دارد هم از لیست تاریخچه الگوریتم های گوگل Moz کمک گرفتیم که این لیست ماز شامل تمامی آپدیت ها و حتی آپدیت های تایید نشده نیز می شود. حال بهتر است که دیگر مقدمه چینی نکنیم و به سراغ این الگوریتم ها برویم.
تمركز اين الگوریتم گوگل روى بديهى ترين موارد سئو مى باشد. اين الگوریتم جلوى لينک هاى اسپمى، لينكسازى بى كيفيت، استفاده بی رويه از كلمه كليدى (Keyword Stuffing)، تكنيک هاى مخفى كردن متن و لينک، محتواى بی كیفیت و .. را می گیرد.
تاریخچه الگوریتم:
November 14,2003
اينجا بود كه الگوریتم فلوريدای گوگل معرفی شد که در واقع اولين الگوریتم یا بهتر است بگوییم، اولین آپدیت برای الگوریتم موتور جست وجو به حساب می آمد. این آپدیت تفکر درباره سئو سایت را به کل زیر و رو کرد و برای اولین بار بود كه گوگل قرار بود رتبه بندی سايت ها را منطقى تر کند.
March 13, 2019
فلوريدا جزو الگوریتم هایی نبود كه تند تند برايش آپديت بیاید، اما در سال ٢٠١٩ یک آيديت اساسى به نام 2.0 Florida براى آن آمد كه ديگر مشخص بود كه توجه به صفحات سایت چقدر پیچيده تر شده بودند. در این آیدیت گفته شد که لینک های سایت ها نه تنها نباید اسپمی باشند، بلكه باید دقیق و درست هم باشند و مرتبط با موضوع مورد نظر باشند.
در حال حاضر …
دارد ۴ سال مى شود كه گوگل چیزى درباره فلوريدا نگفته است اما اين الگوریتم همچنان فعال است و جزو الگوریتم هاى اصلى گوگل هم به شمار می رود.
Big Daddy الگوریتمی بود كه برای جبران اشتباهات فلوريدا آمده بود و سعی کرد که سایت هایی كه به اشتباه از نتايج حذف شدند را دوباره برگرداند. همچنين اين الگوریتم باعث بوجود آمدن Google Search Console نيز شد كه اين ابزار، تبديل به يكی از بهترين ابزار ها براى سئو كارها و كلا صاحبان سايت شد. همچنين اين الگوریتم برای يک سرى از صفحات، راه حل هاى ريدايركت و كنونیکال را نیز ارائه کرد.
تاریخچه الگوریتم:
December 1, 2008
در اولين روز آخرین ماه سال 2005 بود كه اين الگوریتم به طور رسمى معرفى شد. Matt Cutts اولين بار در يک دورهمى غير رسمى این موضوع را مطرح كرد و در اين روز هم استارت اين الگوریتم خورد.
March 29, 2006
خيلى طول كشيد تا الگوریتم بابای بزرگ (؟!) روى جست و جو ها اعمال بشود. در اين روز بود كه بالاخره این الگوریتم اجرا شد والبته که یک سری شكايت هاى كوچكى هم درباره آن مطرح شد. چرا؟ چون بعد از اين الگوریتم بود كه اولين بار مفاهيمى مانند Google Sand Box و Google Dance بوجود آمدند.
در حال حاضر …
آثار Big Daddy همچنان پا برجاست، هرچند كه الگوریتم های دیگری بعد ها برای اصلاح آن معرفى شدند. هرچقدر هم که این الگوریتم اشکالاتی داشت، اما نمی توانیم تاثیر بزرگ آن در روند موتور جست و جو را نادیده بگیریم. چه بسا كه هنوز هم بعد از این همه سال، Google Search Console جزو اصلی ترین ابزار هاى ما براى كنترل ایندكس سايت محسوب مى شود.
یکی دیگر از الگوریتم های بنیادی گوگل، Jagger بود كه با این الگوریتم، گوگل برای اولین بار به موارد تكنیکال در سايت ها توجه كرد. هرچند كه اين الگوریتم، مواردى مانند بک لينک ها و حجم محتوا را نیز در نظر می گرفت. از مواردی هم که این الگوریتم قرار بود به جنگ آن ها برود میتوان به اسپم بک لینک، متن پنهان، ريدايركت هاى بيهوده و Cloaking اشاره كرد.
تاریخچه الگوریتم
October 1, 2008
در این روز بود که جگر با الهام از نام خواننده معروف، میک جگر معرفی شد. الگوریتمی که از همان زمان هم تغییرات بنیادی اش در موتور جست و جو مشهود بود.
در حال حاضر …
از Jagger يک ميراث به نام الگوريتم Penguin به جا مانده است كه جلوتر به آن مى پردازيم. الگوريتمى كه شايد ديگر اثرى از آن نباشد، اما هیچكس یادش نمی رود كه چقدر كیفیت جست و جو را بالا برد.
تمركز اين الگوریتم گوگل روى محتوا بود و آن هم نه كيفيت محتوا، بلکه معتبر بودن محتوا بود که اینجا مد نظر بود. اساسا این الگوریتم بود که باعث شد وقتی ما چیزی را در گوگل جست و جو می کنیم، نتایج معمولا شامل سایت های یک سری برند بزرگ باشند. به این خاطر که در نظر گوگل، برند ها هرچه بيشتر شناخته شده باشند، محتوایشان قابل اتكا تر است.
تاریخچه الگوریتم
January 18, 2009
در این سال بود كه این الگوریتم معرفی شد و اسمش را هم از روی یکی از مهندسان گوگل برداشته بودند. در آن زمان، جناب مت كاتس این الگوریتم را یک تغییر ساده می دانست. تغییری که بعد ها مشخص شد که چندان ساده هم نبود.
در حال حاضر …
تا به امروز خیلی از حرفه ای های عرصه وب عقیده دارند که مت کاتس با معرفی چنین آپدیتی، صرفا نان یک سری وب مستر کوچک و گمنام را آجر كرد و میدان را به برند هایی داد كه همين حالا هم به اندازه کافی سود خودشان را داشتند. اما به هر حال همانطور که می دانيد، این الگوریتم همچنان پا برجاست و مفاهیمی مانند برندسازى در سئو را بوجود آورده است.
کافئین که وارد بدن ما می شود، احساس سرزندگی و تازگی می کنیم. الگوریتم کافئین که وارد گوگل شد یک تحول بزرگ در گوگل و سئو سایت بوجود آورد و گوگل هم با كافئين، اهميتش به محتواهای تازه بيشتر شد. از این به بعد دیگر جدید و تازه بودن يک محتوا برای رتبه گرفتن آن مهم بود و محتواهای قدیمی كه بروزرسانی نمی شدند دیگر جایی در موتور جست و جو نداشتند.
تاریخچه الگوریتم
August 1, 2009
در اين روز بود كه اين الگوریتم به صورت آزمايشى در موتور جست و جو اجرا شد و با اين كار گوگل مى خواست درصد خطا را در اين الگوريتم كمتر کند. البته که خیلی طول كشید تا بالاخره گوگل این الگوریتم را به طور رسمی لانچ کند.
June 8, 2010
اينجا بود كه این الگوريتم بالاخره در موتور جست و جو به طور رسمی اجرا شد و طوری موتور جست و جو را تغییر داد که بسیاری از سایت ها بالا و پایین بسياری را تجربه كردند.
در حال حاضر …
حالا شاید نه در رابطه با يک سرى كوئرى معدود، اما با جست و جوى بيشتر كلمات در گوگل، شما ديگر هيچوقت محتواى قديمى نمى بينيد. به تاریخ انتشار محتواها که نگاه كنيد يا می بینید به تازگی بروزرسانی شده اند و یا اینکه حداقل تاريخ انتشار آن ها مربوط به اوایل تاسیس سایت مورد نظر نيست. Caffeine هرچند كه حالا ديگر الگوریتم هاى ديگرى روى دستش زده اند، اما نبايد يادمان برود كه نه تنها الگوریتم هاى تازگى محتوای جدید مدیون این برادر بزرگ ترشان هستند، بلکه اگر ما چیز هایی مانند جست و جو با Voice و Rankbrain را داريم، همه را مديون كافئين هستیم.
رسیدیم به Panda، یکی از مهمترین الگوریتم های گوگل که تاثیر آن در سئو سایت به حدی زیاد بود که يک سری ها از آن به عنوان مهمترین الگوریتم گوگل ياد مى كنند. اگر تاريخچه الگوریتم های گوگل را ببینيد مطمئنا يکی از مهم ترين آنها پانداست، الگوریتمی كه تا همين حالا هم در حال آپدیت شدن است و چندين بار در چندين بازه زمانى هم آپدیت شده است. اين الگوریتم در واقع براى مبارزه با سئو كلاه سياه درست شد و تمركز آن هم روى Content Farm بود اما به تدريچ قابليت های ديگرى هم پيدا کرد كه به آن ها نیز خواهیم پرداخت.
تاریخچه الگوریتم
February 23, 2011
الگوریتم كافئين، الگوریتم خوبى بود كه مشكلات بسيار از قبيل بوجود آمدن Content Farm ها را نيز بوجود آورد, اينجا بود كه الگوریتم پاندا معرفى شد تا گوگل چنين محتواهايى را راحت تر تشخيص بدهد.
April 11, 2011
نسخه دوم پاندا در این روز بود که منتشر شد و باعث شد که ١٢ درصد از سایت های انگلیسی زبان تحت تاثیر این الگوریتم قرار بگیرند و یک جا به جایی بزرگ در رتبه های سایت های انگلیسی زبان صورت بگیرد.
November 18, 2011
در اين تاريخ نسخه سوم پاندا آمد و بعد از آن هم به صورت پی در پی آپدیت هایی براى این الگوریتم مى آمد. چرا؟ چون روش هاى كلاه سياه بيشتر مى شدند و پاندا هم بايد براى مقابله با آن ها قوى ترمی شد.
September 27, 2012
بعد از این تاریخ بود که دیگر پاندا با هر آیدیت بزرگی که دریافت می کرد، يک رويکرد جديد به موتور جست و جو می داد و در اين تاريخ هم رويكرد EMD براى اولين بار معرفى شد. رويكردى كه در آن دامنه هايى كه نامشان دقيقا همسان با كلمه كليديشان بود، در صورت داشتن محتواى ضعيف از نتايج گوگل حذف می شدند.
May 19, 2014
در این روز بود كه نسخه چهارم پاندا معرفی شد. نسخه اى كه بعد ها رويکرد E-A-T را بوجود آورد و سایت ها از آن به بعد باید برای رتبه گرفتن، محتوای معتبر، قابل اعتماد و تخصصى توليد مى كردند و ديگر گوگل داشت محتوا را بيش از قبل جدی می گرفت.
در حال حاضر …
پاندا پا برجاست! همچنان دارد روز به روز قویتر مى شود و با روش هاى كلاه سياه مى جنگد، در حال حاضر تاثير اين الگوريتم روى نتايج غير انگليسى و حتى زبان فارسى هم ديده مى شود. اين الگوریتم در حال حاضر با آپدیت هسته گوگل هم ادغام شده است وهر زمان Core Update عرضه مى شود، اين الگوریتم نيز آپدیت مى شود.
تمركز این الگوریتم به طور خاص، روى Search Intent يا همان انگیزه جست و جو است. چيزى كه اين الگوریتم Freshness مى خواهد ارائه كند، محتواى كاملا جديد و به روز است، خصوصا در رابطه با موضوعاتى كه به تازگی ترند شده اند. در واقع اين الگوریتم، مكملى بر الگوریتم Caffeine بود فرزند خلف این الگوریتم به حساب می آمد. اهميت این الگوریتم در سئو سایت آن جایی خودش را نشان می داد که گاهی نتایج لینک های اول گوگل، ممکن بود همین چند ساعت پيش از جست و جو منتشر شده باشند.
تاریخچه الگوریتم
November 3, 2011
در این سال بود كه این الگوریتم معرفی شد و نام آن را هم Freshness گذاشتند چون هدفش مشخص بود، قرار بود محتوای Fresh يا همان محتوای تازه را به مخاطب ارائه دهد. این الگوریتم روی ٣۵ درصد از كوئری های گوگل تاثیر گذاشت! تاثیری واقعا بزرگ و البته کمی بی سر وصدا، چون این الگوریتم مثل پاندا و کافئین و … معروف نشد.
در حال حاضر …
همين حالا هم به واسطه همين الگوريتم و كافئين است كه ما محتواى كاملا جديد و تازه در موتور جست وجو مى بينيم. البته كه اين الگوريتم باعث شد كه سايت ها بلاگ فعال ترى داشته باشند، اما فراموش نكنيد كه بيش از محتواى جديد، اين به روز كردن محتوا است كه همچنان اهمیت دارد.
قبل از سال ٢٠١٢ کسی تصورش را هم نمی کرد كه موضوعی مثل چیدمان المان ها در صفحه برای گوگل مهم باشد. اما در ١٩ ژانویه سال ٢٠١٢ بود كه ارائه الگوريتم Page Layout توسط گوگل همه را غافلگير كرد. الگوریتمی که داستان های پشت آن شاید اندازه الگوریتم Fred نباشد، اما در مرموز بودن به آن الگوریتم نزدیک است. چون گوگل نشان می دهد که در راستای این الگوریتم، توجه و تمركزش روى بخش Above the Fold سايت هاست، اما كسى نمى داند كه آيا موضوع بيشتر از اين هم هست یا خیر.
تاریخچه الگوریتم
January 19, 2012
در این روز بود که نسخه اول این الگوریتم ارائه شد و تمرکز آن روی سایت هایی بود که تبلیغات خیلی زیادی در بخش Above the Fold خودشان دارند. این سایت ها وقتی کاربر وارد می شد، او را با تبلیغات بمب باران می کردند و گوگل هم این الگوریتم را داد که جلوی این بمب باران را بگیرد.
October 9, 2012
اواخر همان سال ها بود که گوگل به طور عجیبی دوباره اعلام کرد که سایت هایی که در Above the Fold خود تبلیغات زياد دارند را مورد هدف قرار داده است. چرا واقعا؟ یک بار که این کار را کرده ای و مشکل چیست؟ کسی نمی داند که در این روز برای این الگوریتم آپدیت آمد و یا اینکه مانند پاندا، این الگوریتم فقط یک Flux را تجربه كرد.
February 6, 2014
دو سال گذشت و فكر مى كنيد گوگل اطلاعات جديد از این الگوریتم داد؟ خيرا صرفا گفت این الگوریتم ريفرش شده و همچنان هم تاكيدش روی موارد قبلی بود.
در حال حاضر …
این الگوریتم شاید الگوریتم بی حاشیه ای به نظر برسه، اما ترسی به دل صاحبان سايت انداخت كه گوگل حواسش به چيدمان سايت شما هم هست. برای همین هم هستش که ما شاید در سال، ببینیم كه سایتی چندین بار طراحى خود را عوض كند و سعى كند دل گوگل را بدست بیاورد، این الگوریتم همچنان یکی از الگوریتم های فعال در سئو سایت است و هنوز هم دشمن سایت هایی است که تبلیغات را به تجربه کاربری اولویت میدهند.
هرچه الگوریتم هاى گوگل جلوتر بروند، مى توانيم معنا و مفهوم سئو سايت را بيشتر در آن ها ببينيم و متوجه بشويم كه چقدر همه چيز بر پایه کاربر و خواسته او شكل مى گيرد. الگوريتم ونيز كه نامش را از يكى از شهر هاى جذاب ايتاليا برداشته اند، تمركزش بر روی این است كه در نتايج اول جست و جو، نزدیک ترین کسب و کار از نظر موقعيت مكانی را به جست وجو كننده نشان بدهند. يعنى صرفا امكان Google Places آن كنار به عنوان یک فیچر نشان داده نمی شود و دیگر جزو هسته اصلی جست و جو به حساب می آید. چیزی که شاید کمک خوبی برای کسب و کارهای کوچكتر بازار رقابت باشد.
تاریخچه الگوریتم
February 27, 2012
این الگوریتم در این روز بود که برای اولین بار ارائه شد و نتایج جست و جو طبق موقعیت مکانی خود، دستخوش تغییرات بسیاری شدند. این مورد باعث شد كه به علاوه كیفيت، نزدیک بودن موقعيت فیزیکی کاربر به نتيجه جست وجو نيز ملاک مهمى محسوب بشود. چیزى كه باعث شد کسب و کار های کوچک هم بتوانند به خوبی در بازار های پر رقابت ديده بشوند.
در حال حاضر …
این الگوریتم آنقدر خوب اجرا شد و آنقدر همه چیز درست و بجا بود که نیازى نبود هرچند وقت يک بار آیديت مهمی برای آن بيايد يا الگوریتم دیگری جایش را بگیرد. اين الگوریتم همچنان با قدرت پا برجاست و حالا شايد ما در كشور خودمان، برای همه كوئرى ها متوجه آن نشويم، اما برای پیدا کردن کافه ها و رستوران ها دیگر به خوبی متوجه آن شده ایم.
بالاخره رسيديم به يكى از مهمترين الگوریتم هاى گوگل كه اگر به اندازه پاندا مهم نباشه، كمتر از آن هم نيست. الگوریتم پنگوئن يا Penguin كه آمده تا کارى را كه پاندا شروع كرده تمام كند. پاندا تمركزش روى لينک و بيشتر محتوا بود ولی پنگوئن تمركز كامل روى لينک و اسپم آن دارد. اين الگوریتم زمانی ارائه شد که کارکنان گوگل متوجه شدند کە خیلی از سایت های نتایج اول، محتوا با کیفیتی ندارند و صرفا به خاطر اسپم بک لینک در رتبه های اول هستند.
تاریخچه الگوریتم
March 26, 2012
در این روز بود كه نسخه اول این الگوریتم ارائه شد و البته كه چون نسخه اولیه هم بود، تغيیر چندانی در نتايج موتور جست و جو بوجود نیاورد.
October 5, 2012
اولين آپدیت در اين روز اتفاق افتاد كه باعث تغيير در خيلی از نتايج انگلیسی زبان شد, هرچند که این الگوریتم هنوز جای کار داشت.
May 22, 2013
آهان! تازه اينجا بود كه این الگوریتم با قدرت تمام خودش را نشان داد و روى ٢.٣ درصد از كوئرى هاى زبان انگليسى موثر بود، از اينجا به بعد دیگر پادشاهی پنگوئن شروع شد.
October 4, 2013
يک آپدیت ديگر به اين الگوریتم اضافه شد و تاثير آن روى كوئری ها ا درصد بیشتر شد. اینجا دیگر كم كم پنگوئن داشت تاثیر خودش را روى كوئرى هاى غير انگليسى هم نشان می داد و سئو سايت زبان هاى ديگر را نيز تحت تاثير قرار می داد.
October 17, 2014
یک سال بعد، سایت هایی كه داشتند از لينک هاى اسپمی استفاده می كردند، يواش يواش خطر را احساس می كردند و رتبه این نوع از سایت ها داشت به طرز عجيبى افت مى كرد. پنگوئن جدى تر از قبل شده بود.
September 23, 2016
نسخه چهارم پنگوئن بعد از حدود ٢ سال ارائه شد و جزوى از Core Update گوگل هم محسوب شد. به طور رسمى ديگر هيچ سايتى كه لینک اسپمی می ساخت در زبان انگلیسی باقی نمانده بود و پنگوئن با قدرت به کار خود ادامه داد.
در حال حاضر …
همانطور که دیدید، پنگونن یکی از مهمترین الگوریتم های گوگل است كه همچنان هم با همان نسخه چهارم دارد به فعالیت خود ادامه می دهد. با وجود اين الگوریتم، گوگل باز هم نشان داد كه هيچ رحمى نسبت به سايت هاى اسپمى ندارد و تنها توجهش به رضايت كاربر است. هرچند كه اين الگوریتم فراز و نشيب هايى هم داشته، اما باز هم آنقدرى مهم هست كه جزو به ياد ماندنى ترين الگوریتم هاى گوگل به حساب بياید
هرچقدر اسم بقيه الگوریتم هاى گوگل پيچيده و گاهى نمادين است، این يكى الگوریتم گوگل كاملا اسم سر راست و دقیقى دارد و كاملا واضح درباره كارى كه انجام مى دهد صحبت مى كند. Exact Match Domain به معنى دامنه كاملا مرتبط است و سايت هايى را مورد هدف قرار مى دهد که كلمه كليدى اصلى سايتشان را روى نام دامنه خود گذاشته اند اما معمولا محتواى به درد بخورى ارائه نمى دهند و صرفا به خاطر اسم دامنه رتبه می گیرند. گوگل می خواست به سراغ این سایت ها برود و رتبه ناحق را از آن ها بگیرد.
تاریخچه الگوریتم
September 27, 2012
این الگوریتم در این تاريخ لانچ شد و باعث شد که بیش از 1٥ درصد كلمه های مورد جست و جو در سراسر وب تحت تاثیر قرار بگیرند و دچار جا به جایی رتبه (عموما افت رتبه) در سایت ها بشود. در واقع این الگوریتم روی ٥.۶ درصد از كوئرى های گوگل تاثیر خودش را گذاشت.
در حال حاضر …
اين الگوریتم مهم بود، اما با همان لانچ اولیه تاثیر خودش را گذاشت و دیگر آپدیتی برای آن نیامد. چرا آپديتی بدهند وقتی الگوریتم کاملا درست كار مى كند؟ این الگوریتم تا به امروز هم فعال است و مى گويد اگر اسم دامنه شما كاملا با كلمه كلیدى اصليتان يكى است، بايد حتما محتواى خوب و با كيفيت هم داشته باشید.
شايد اگر معنى فارسى Payday (روز تسويه حساب) را بدانيد و بخواهيد ربط آن را با سئو سايت متوجه شويد، بيش خود بگوييد كه اين الگوریتم شايد ربطى به سئو سايت فروشگاهى دارد و خلاصه يک پولى در اين ميان رد و بدل مى شود. در حالى كه واقعا اينطور نيست، الگوریتم پى دى سایت ها و کوئری های اسپمی را هدف قرار داده است. كوئری هایى كه شايد جاش نباشه اينجا خيلى درباره آن ها صحبت كنيم. همينقدر بدانید كه كلمات خيلى مناسبى نيستند و سايت هاى خيلى مناسبى را هم شامل نمى شوند.
June 11, 2013
در اين روز بود كه الگوریتم Payday Loan يا كوتاه شده آن Payday ارائه شد. الگوریتمی که از همان اول تاثير خودش را روى كوئرى هايى با موضوع سايت هاى شرط بندی، سايت هاى وام دهى و سايت هاى نامناسب گذاشت.
May 16, 2014
همزمان با ارائه آپدیت 3.0 پاندا بود كه Payday هم آپدیت شد و نسخه دوم آن ارائه شد كه كار را براى سايت هايى كه بالاتر گفتيم از قبل هم سخت تر كرد.
June 12, 2014
خيلی طول نكشيد كه بعد از نسخه دوم، نسخه سوم پی دی هم ارائه شد. اينجا بود كه به طور رسمی اعلام شد نسخه دوم هدفش يک سرى سایت های خاص بود اما هدف نسخه سوم، کاملا متمرکز بر یک سری کوئری های خاص بود.
در حال حاضر …
اين الگوریتم هنوز با قدرت به كار خود ادامه مى دهد و به همه ثابت كرد كه هيچ سایتی بدون پیروی از قوانين گوگل، نمی تواند در این موتور جست و جو برای خود مخاطب چندانی کسب كند.
يک سرى الگوریتم ها هستند كه مى آيند و مشكلى را رفع مى كنند و مى روند، يک سرى الگوریتم هایى هستند که می آیند و مشکلاتی را حل می كنند و مى مانند اما خيلى مهم نيستند و يک سرى الگوریتم هايى هم هستند كه كلا الگوریتم بنيادى (Google Core Algorithm) را عوض مى كنند و انقلابى تو موتور جست و جو بوجود مى آورند. مرغ مگس خوار (مرغ زرين بال) يا Hummingbird هم از آن دسته الگوریتم هاى انقلابى گوگل است. الگوریتمی که اول قرار بود یک آپدیت ساده برای نتایج جست و جوی موبایل باشد اما كلا زد همه چیز را زیر و رو کرد.
تاریخچه الگوریتم
August 20, 2013
در این روز بود که این الگوریتم ارائه شد و دنیای موتورهای جست و جو یک تکان اساسی خورد. مرغ مگس خوار یک شکل و شمایل دیگری به جست و جوهای وب داد و خيلى بى سر و صدا هم كار خودش را پيش برد. به طورى كه خود تيم اسپم گوگل هم چیزى در رابطه با اين موضوع بیان نكرد.
در حال حاضر …
بعد از سال ٢٠١٣ هيچ آپدیتی برای هامینگ برد نیامد. چرا؟ چون این الگوریتم به اندازه کافی اثر خودش را گذاشته بود و تبدیل به یکی از الگوریتم های بنيادى گوگل شده بود. بعد از اين الگوریتم سئو وب سايت هم معناى متفاوتى پيدا كرد و كلا همه چيز از اول نوشته شده بود. توجه به محتوا، بهينه بودن سايت ها، نكات كليدى داخل صفحه و .. خيلى بيشتر شد و هنوز هم همچنان اين موارد جزو موارد اصلى يک سايت براى رتبه گرفتن هستند.
زمانی كه گوگل تصمیم گرفت سئو وبسايت محلی را بصورت جدی وارد نتايج جستجوى خود كند، الگوریتم pigeon يا همان كبوتر به طور رسمی در سال 2014 معرفى شد. هدف این الگوریتم ساده تر كردن نتايج جستجو بر اساس موقعيت محلى كسب و كارهاى مختلف بود. اين الگوریتم تا به امروز تغییرات زیادی را در نحوه جستجوی مردم داشته به طوری كه بسیاری مردم براى پيدا كردن محل مورد نظر خود آن را در گوگل سرچ میكنند.
تاریخچه الگوریتم
July 24, 2014
گوگل با بروزرسانی و رونمایى از اين الگوریتم، نتايج هاى جستجوى محلى را بطور گسترده ای تغيير داد و به كل در اين زمان بود كه فلسفه سئوى محلى تغيير كرد. گوگل ادعا دارد كه بين الگوریتم كبوتر (pigeon algorithm) و الگوریتم های اصلی فاصله بسیار نزدیكی را ایجاد كرده و يک جورهايى اين الگوریتم ها با هم در ارتباط هستند.
December 22, 2014
بە روزرسانی بعدی که بروزرسانی اصلى هم حساب می شود در انگلستان، استرالیا و کانادا نیز گسترش پیدا کرد، این آپدیت در روز ٢٢ دسامبر بصورت رسمی منتشر شد.
در حال حاضر …
بعد از دسامبر 2014 تاكنون آپدیت جديدى براى الگوریتم كبوتر منتشر نشده اما همچنان اين الگوريتم به کار خود ادامه می دهد و باعث شده که بسیاری از كسب و کارهاى محلى حتى در ايران از اين الگوریتم استفاده كنند.
رنک برین به جاى تمركز بر كلمه كليدى، به مفهوم توجه می كند. این الگوریتم همچنین عوامل دیگری مانند موقعيت جغرافيایی كاربر، تاريخچه جستجو و رفتار کاربر را در نظر می گیرد. رنک برين يكى از مهم ترين الگوریتم هاى گوگل است و تأثیر زيادى بر رتبە بندی وبسايتها دارد. وبسایتهایی كه میخواهند در نتایج جستجو گوگل رتبە خوبی کسب کنند، باید بهینه سازی شوند تا برای رنک برین جذاب باشند.
تاریخچه الگوریتم
October 26, 2015
الگوریتم رنک برین در تاریخ ٢۶ اکتبر ٢٠١۵ یعنی اواخر این سال رونمایی شد. این الگوریتم با ماشین لرنینگ یا همان یادگیری ماشین، به گوگل مفهوم و معناى عبارت هاى جستجو شده و نتايج مرتبط تر را ارائه میكند.
در حال حاضر …
تا به امروز گوگل از اين الگوریتم استفاده کرده است و همچنان يكى از مهم ترين الگوریتم های گوگل به حساب می آید. با توجه به ارتقای ماشین لرنینگ در سال های گذشته انتظار می رود این الگوریتم روز به روز دقیق تر و کارآمد تر از قبل به کار خود ادامه دهد.
مى دانستيد به اين الگوریتم یک الگوریتم آخرالزمانى مى گويند! شايد تعجب كرديد ولى بايد بگوييم كه اسم اين الگوریتم mobilegeddon است و از كلمه Armageddon یعنی آخرالزمان الهام گرفته شده كه با انتشار این الگوریتم توسط گوگل، سایت هایی كه كه موبایل فرندلی نبودند رو از دور رقابت حذف شدند و يا رتبه آنها افت شديدی كرد. همينطور با انتشار آن توسط گوگل، رتبه وبسایت هایی كه موبایل فرندلی بودند رشد بسزایی داشتند و با افزایش چشمگیری روبرو شدند. این الگوریتم نشان داد که گوگل چقدر به کاربران موبایلی خود اهمیت میدهد.
تاریخچه الگوریتم
April 22, 2015
این الگوریتم در حالی منتشر شد که گوگل از قبل آن را اعلام کرد و این را هم مطرح کرد که این الگوریتم بر رتبه سایت هایی که سازگار با موبایل هستند تاثیر بسزایی خواهد داشت. در ابتدا تاثير زيادى روى رتبه هاى وبسايت ها نگذاشت اما در ادامه اين تاثير بيشتر شد و وبسايت هاى زیادی تحت تاثیر این الگوریتم قرار گرفتند.
در حال حاضر …
در حال حاضر آیدیت دیگری برای این الگوريتم منتشر نشده اما همچنان یکی از مهمترین مولفه های سنجش رتبه وب سایت ها برای گوگل میباشد. بنابراین مهم است که در زمان طراحی سايت، این مسئله بطور كامل رعایت شود.
در سوم ماه می سال ٢٠١٥ گوگل بصورت كاملا بى سر وصدا، يک بروزرسانى منتشر كرد كه اسم خاصى ندارد و عموما آن را با اسم Quality Updates میشناسند. اين الگوریتم در واقع با هدف بهبود كيفيت نتايج جستجو منتشر شد. در واقع براى اينكه تجربه كاربرى بهتر و با كيفيت تری داشته باشیم این الگوریتم با بررسی کیفیت محتوای سایت و ارزشمند بودن آن به رتبه بندی بهتر در نتایج کمک میکند.
تاریخچه الگوریتم
May 3, 2015
در اوايل ماه مى 2015، اين الگوریتم توسط گوگل و بدون اينکه اعلام رسمى از آن داشته باشد و بيشتر با هدف بهبود رتبه سایت ها بر اساس کیفیت و تجربه کاربری رونمایی شد. برای اینکه محتواى بی كيفيت كاهش یابد و ارزش محتواهای موجود در وبسايت ها افزايش يابد، گوگل اقدام به ایجاد این الگوریتم کرد.
در حال حاضر …
اين الگوریتم همچنان به قوت خود باقيست و همچنان از مهم ترين الگوریتم هاى گوگل به شمار مى رود. همچنان هم كيفيت محتوا از مهم ترین موارد برای گوگل به شمار میرود.
در یکی از روز های ماه مارس ٢٠١٧ میلادی، گوگل با گزارشهای زیادی كه درباره تغییرات و تاثیرات زیاد در سئو یاد کرده بود، الگوریتمی را منتشر کرد که در جامعه سئو و بخصوص گری ایلیس به شوخی نام آن را فرد (Fred) گذاشتند. منتشر شدن فرد در زمان جالبی رخ داد چرا كه يک ماه قبل از فرد بروزرسانى اصلى Google Core منتشر شد که اعلام شد بر EAT تمرکز میکند. هدف گوگل از انتشار فرد، حذف سایت هایی بود که با محتوای آزار دهنده خود اقدام به فروش بکلینک و تبليغات آزار دهنده میكردند و اين موضوع براى همه مشخص شد كه كيفيت محتوا برای گوگل از اهمیت بالایی برخوردار است.
تاریخچه الگوریتم
March 8, 2017
این الگوریتم در ٨ مارس سال ٢٠١٧ منتشر شد و یکی از دلايل نام گذارى Fred روى اين الگوریتم بخاطر اعلام نكردن اسم خاصى از طرف گوگل بر روی آن بود، در هر حال این الگوریتم روی رتبه وبسايت هایی كه كیفيت محتوا، لینک های ضعیف، تبلیغات زیاد و آزار دهنده دارند اثر گذار میباشد.
در حال حاضر …
با توجه به اینکه این الگوریتم به طور رسمی اعلام نشده و خود گوگل آن را یک آپدیت به حساب می آورد، همچنان به کار خود ادامه می دهد و اجازه اينكه وبسايتى با محتوا بی ارزش و تبليغات زياد و لينک هاى نامعتبر و اسپم بخواهد فعاليت كند را مى گیرد. اين الگوریتم بسيار هوشمند عمل کرده و باعث جلوگیری از دور زدن گوگل برای رتبه گرفتن میشود.
قطعا خیر! هیچکدام از مطالب و توضیحاتی که در اینجا گفته شد همه موضوع نیستند چون گوگل که تمام رازهای رتبه بندی و ایندکس شدن سایت ها را لو نمی دهد! در ضمن الگوریتم ها بیش از اینکه به ما بگویند چه کار کنیم، به ما فقط می گویند که چه کارهایی را انجام ندهیم. الگوریتم ها مانند قانون یک بازی هستند، قانون بازی به ما می گوید چه کار کنیم که یک رقابت سالم داشته باشیم اما به ما نمی گوید که چگونه باید برنده بشویم یا بازنده نشویم.
بدون شک مطمئنم که بعد از خواندن این مطلب، شاید در نهایت دو الی سه تا الگوریتم را یادتان بماند و همان دو یا سه تا الگوریتم هم به مرور زمان از یادتان می رود. پس اگر سئو کار یا صاحب سایت هستید بیایید یک قراری بگذاریم. چه به این مطلب برمیگردید و چه به سراغ مطلبی با همین موضوع در سایت دیگری می روید، هرچند وقت یکبار این الگوریتم ها را با خودتان مرور کنید. به هر حال شاید اسامی عجیب و غریب آن ها جالب و به یادماندنی باشد، اما کارکردهای آن ها پیچیده و گاهی شبیه به هم است و برای همین نیاز به مرور کردن همیشه حس می شود. امیدواریم که از خواندن این مطلب لذت برده باشید و ممنونم که تا اینجا همراه من بودید.
© کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به تابان شهر است.