.

اپلیکیشن Native چیست؟ چه تفاوتی با hybrid دارد؟

تولید شده توسط بهار رضاییان

کامپیوتر خوندم و همیشه به حوزه فناوری اطلاعات، تکنولوژِی و دیجیتال مارکتینگ علاقه زیادی داشتم، این فکت که کلی چیزای جذاب و مهم تو دنیا هست که هنوز نمیدونمشون بهم انگیزه میده تا بیشتر تو مسیرم تلاش کنم! الان کارشناس سئو توی تابان شهر هستم و راه یادگیری و توسعه مهارت های فردی و اجتماعی برام هموار تره و دوست دارم تا تجربیاتم رو با کسایی که مثل خودم هستن به اشتراک بذارم.

اپلیکیشن Native

خیلی خوب است که در دنیای امروز تصمیم گرفته شود که ما کسب و کارمان را به یک اپلیکیشن انتقال بدهیم. همانطور که می دانید در حال حاضر درصد بالایی از مردم جهان از اپلیکیشن های گوشی های هوشمند استفاده می کنند. این موضوع بهترین فرصت برای انتقال کسب کارتان به اپلیکیشن های موبایل می باشدa. اما قبل از هرچیز باید بدانید که چه نوع زبان اجرایی اپلیکیشن برای کسب و کار شما مناسب تر است. در اینجا می خواهیم به یک نوع از همین زبان های اجرایی بپردازیم. در این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر با اپلیکیشن Native آشنا شویم.

اپلیکیشن Native چیست؟

اپلیکیشن های Native همانطور که از نامشان پیداست به اپلیکیشن هایی می گویند که از زبان های برنامه نویسی خود سیستم عامل استفاده می کنند. Native در لغت به معنای “بومی” می باشد. در واقع این اپلیکیشن ها با وفاداری کامل به زبان های پایه سیستم عامل ساخته می شوند. اگر اپلیکیشن برای اندروید باشد معمولا این اپلیکیشن ها با زبان برنامه نویسی JAVA طراحی اپلیکیشن می شوند و اگر هم ساخت اپلیکیشن IOS باشد معمولا با زبان برنامه نویسی objective-c اپلیکیشن طراحی می شود.

اپلیکیشن Native

در چه زمان از اپلیکیشن های Native استفاده کنیم؟

در رابطه با این موضوع تصمیم گیری با شماست. اما این را باید در نظر داشته باشید که اپلیکیشن شما دقیقا بر روی چه پلتفرم هایی می خواهد انتشار پیدا کند، تا چه مقدار می خواهید هزینه کنید و اینکه آیا چه چیزی بیشتر در یک اپلیکیشن برایتان مهم است. اپلیکیشن Native به طور کلی زمانی استفاده می شود که شما بخواهید اپلیکیشنی طراحی کنید که کاملا مطابق با سیستم عاملی باشد که از آن برای اجرای اپلیکیشن استفاده می شود. پس این را هم باید در نظر داشته باشید که در این صورت شما برای هر پلتفرم باید کدنویسی جداگانه برای اپلیکیشنتان داشته باشید.

آشنایی بیشتر با اپلیکیشن Hybrid

قبل از اینکه وارد تفاوت های اپلیکیشن Hybrid و Native شویم بهتر است کمی هم با اپلیکیشن های hybrid آشنا شویم. اپلیکیشن های hybrid چندان تفاوتی با دیگر اپلیکیشن ها ندارند. اما این اپلیکیشن ها در واقع ترکیبی از اپلیکیشن Native و وب اپلیکیشن هستند. در واقع می توان گفت اپلیکیشن های هایبرید، وب اپلیکیشن هایی در قالب اپلیکیشن های نیتیو هستند. تفاوت این نوع اپلیکیشن ها با وب اپلیکیشن این است که لازم نیست کاربر این نوع اپلیکیشن ها را در مرورگر گوشی موبایل خود باز کند بلکه هر پلتفرم در WebView مخصوص خودش این اپلیکیشن ها را به شکل یک اپلیکیشن Native به کاربر نمایش می دهند. (در واقع می توان گفت این اپلیکیشن ها به لطف تکنولوژی های وب مانند HTML, CSS, JavaScript و HTML 5 نمایش داده می شوند)

تفاوت اپلیکیشن Native با اپلیکیشن Hybrid

درباره اپلیکیشن Native صحبت کردیم و دیدیم که منظورمان از اپلیکیشن های Native این است که این اپلیکیشن ها از زبان های اصلی سیستم عامل استفاده می کنند. حال می خواهیم تفاوت های اپلیکیشن Native و Hybrid را در چند مورد بررسی کنیم. در خلال همین موارد هم شما می توانید مزایا و معایب هرکدام از این اپلیکیشن ها را متوجه شوید در آخر هم خودتان تصمیم بگیرید که می خواهید اپلیکیشنتان دقیقا از کدام نوع طراحی باشد.

تفاوت در سرعت اجرا

اپلیکیشن Native به این دلیل که کاملا بر روی پلتفرمی که قرار می گیرد کمپایل می شود سرعت بالاتری نسبت به اپلیکیشن hybrid در اجرا کرد عملکرد ها دارد. اپلیکیشن های Hybrid البته با سرعت خیلی کم بر روی سیستم عامل ها اجرا نمی شوند اما در نهایت به دلیل همخوانی بیشتر اپلیکیشن های Native با سیستم عامل، اپلیکیشن های Native همیشه در بحث اجرا سریع تر عمل می کنند که این خودش یک مزیت بزرگ محسوب می شود.

تفاوت در دسترسی ها

برنامه نویس های اپلیکیشن Native معمولا به تمامی امکاناتی که سیستم عامل در اختیارشان قرار می دهد دسترسی دارند. به دلیل اینکه کد های اپلیکیشن نیتیو هم به زبان ماشین هر پلتفرم کامپایل می شوند، اپلیکیشن در نهایت عملکرد خوبی را برای کاربر به اجرا خواهد گذاشت. طراح اپلیکیشن Hybrid هم البته به امکانات سیستم عامل دسترسی دارد اما این دسترسی ها کمی مشکل تر برای او فراهم خواهد شد. جدای از آن یک اپلیکیشن Native به خوبی می تواند به دیگر بخش های یک گوشی هوشمند دسترسی داشته باشد و اجرای آن ها روی اپلیکیشن در هر پلتفرم به بهترین شکل انجام شود.

تفاوت در بازه زمانی تحویل

ساخت و توسعه اپلیکیشن های نیتیو آنقدر ها هم ساده نیست. اینکه این اپلیکیشن ها در جزئیات چگونه طراحی می شوند کاملا به مهارت برنامه نویس بستگی دارد اما باز هم نمی توان از این حقیقت چشم پوشی کرد که کدنویسی اپلیکیشن Native یک بار برای همیشه انجام “نمی شود”. برنامه نویس باید برای هر پلتفرم اپلیکیشن را جداگانه کدنویسی بکند. این کار بازدهی اپلیکیشن را در هر پلتفرم بالا می برد اما منطق زمانی را کمی زیر سوال می برد. اما اپلیکیشن های Hybrid کافیست یک بار طراحی بشوند تا بشود بر روی تمامی پلتفرم ها آن ها را اجرا کرد.

تفاوت در هزینه اپلیکیشن

طراحی اپلیکیشن های Native ممکن است بسیار هزینه بر باشد. چون اگر شما بخواهید اپلیکیشنتان بر روی تمامی پلتفرم ها به خوبی اجرا می شود، به ناچار مجبور هستید هم هزینه چند تا اپلیکیشن را بدهید، هم اینکه زمان زیادی برای آماده سازی همه آن ها صبر کنید.

اپلیکیشن های Hybrid اما درست است که فقط یکبار کدنویسی می شوند، اما باز هم به علاوه هزینه بالایی که دارند، ممکن است بعد ها بر روی یک پلتفرم خاص با مشکل مواجه شوند یا اینکه شاید نتوانید آن ها را در مارکت های خوب منتشر کنید.

در نهایت کدام بهتر است؟

شاید نتوان دقیق گفت که بین این دو نوع اپلیکیشن کدام یک از آن ها باید انتخاب شود اما به هیچ عنوان هم نمی توان گفت انتخاب بین این دو سلیقه ای است. باید تمامی جوانب در نظر گرفته شود. پیشنهاد تابان شهر به شما اپلیکیشن Native است به این خاطر که در نهایت شاید شما لازم باشد فقط در دو پلتفرم این اپلیکیشن ها را منتشر کنید و نیازی نباشد برای چندین پلتفرم کد نویسی اپلیکیشنتان را انجام دهید. خصوصا این حقیقت هم واضح است که به طور کلی کاربران اندروید 53 درصد از کاربران گوشی های هوشمند را شامل می شوند و 36 درصد از کاربران گوشی های هوشمند هم از سیستم عامل IOS استفاده می کنند.

در این صورت هم شما نیازی نیست نگران سرعت اجرای اپلیکیشنتان بر روی پلتفرم های خاص باشید، هم اینکه کاربران شما نیاز به WebView برای مشاهده اپلیکیشنتان ندارند. اپلیکیشن بر روی گوشی های آن ها نصب می شود و به راحتی هم قابل اجرا خواهد بود.

اپلیکیشن Native

کلام آخر!

با وجود اینکه کسب و کار ها در حال حاضر خیلی به سمت طراحی سایت متمایل شده اند، این حقیقت قابل انکار نیست که اپلیکیشن ها برای کاربران در دسترس تر هستند و خیلی سریع تر می توان از اپلیکیشن ها استفاده کرد و بهره لازم را برد. در نتیجه برای عزیزانی که علاقه دارند کسب و کار خودشان را به یک اپلیکیشن انتقال دهند، بد نیست که یکسری نکات اینچنینی را در این خصوص بدانند تا بتوانند اپلیکیشن مناسب و مورد نیاز خودشان را دریافت بکنند.

همین حالا اپلیکیشن مورد نظرتو  سفارش بده!

شاید دوست داشته باشید بدانید

نظرات شما عزیزان…

0 Comments

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *