فرض کنید فردی قصد مراجعه به کسب و کار شما را دارد، همان ابتدا به گوگل مراجعه میکند، مکان کسب و کار شما را جستجو میکند و اگر موقعیت مکانی کسب و کار شما در گوگل مپ ثبت نشده باشد، نمیتواند به راحتی مکان کسب و کار شما را پیدا کند و این به معنای کاهش مراجعه کننده است. کسب و کار شما در حد محلی باقی میماند و افرادی که از جایی دورتر قرار است به شما مراجعه کنند را از دست میدهید. پس همراه ما باشید که ثبت مکان در گوگل مپ را به شما آموزش دهیم.
ثبت مکان در گوگل مپ
امروزه با فراگیر شدن دسترسی به اینترنت و تلفنهای همراه هوشمند، عموم مردم مسائل روزمره خود را با استفاده از جستجو در گوگل حل میکنند. یکی از این مسائل پیدا کردن آدرس جایی است که قصد مراجعه به آن را دارند. گوگل مپ یکی از قویترین سرویسهای ارائهدهنده موقعیت مکانی است، که در سال 2005 توسط گوگل راهاندازی و به همراه گسترش اینترنت روز به روز به قابلیتها و امکانات آن افزوده شد. یکی از این قابلیتها امکان افزودن موقعیت مکانی کسب و کارهای شخصی به گوگل مپ است.
در ادامه، قدم به قدم به مراحل “ثبت مکان در گوگل مپ” با کامپیوتر و گوشی میپردازیم. همچنین به مزایا و نکاتی که مهم است هنگام ثبت شود اشاره میکنیم.
مراحل ثبت مکان در گوگل مپ با کامپیوتر
1- به وب سایت Google Maps مراجعه کنید.
3- نام مکان مورد نظر خود را در کادر جستجو وارد کنید.
5- در صورت عدم نمایش مکان، روی گزینه افزودن مکان گمشده (Add a Missing Place) کلیک کنید.
8- اطلاعات تماس، ساعات کاری و وب سایت را به درستی ثبت کنید.
9- پس از تکمیل فرم، روی گزینه ارسال (Submit) کلیک کنید.
مراحل ثبت مکان با اپلیکیشن Google Maps با موبایل
1- گوگل مپ را بر روی گوشی خود باز کنید. اپلیکیشن Google Maps را دانلود و نصب کنید. سپس، آیکن Google Maps را پیدا کرده و آن را اجرا کنید.
2- با حساب کاربری گوگل خود وارد شوید. در صورتی که از قبل با حساب کاربری گوگل خود وارد اپلیکیشن نشدهاید، در این مرحله باید با استفاده از نام کاربری و رمز عبور خود وارد شوید.
3- آیکن مشارکت (Contribute) را پیدا کنید. در گوشه پایین سمت راست صفحه، آیکن دایره شکلی با علامت مثبت را مشاهده میکنید. با ضربه زدن بر روی این آیکن، منوی مشارکت (Contribute) باز خواهد شد.
4- گزینه افزودن مکان (Add place) را انتخاب کنید. از بین گزینههای موجود در منوی مشارکت، گزینه افزودن مکان (Add place) را انتخاب کنید
5- فرم ثبت مکان را با دقت تکمیل نمایید. در فرم ثبت مکان، اطلاعات زیر را به طور دقیق و کامل وارد کنید:
- نام مکان: نامی واضح و گویا برای کسب و کار خود انتخاب کنید.
- دستهبندی: دستهبندی مرتبط با نوع فعالیت خود را از لیست ارائه شده انتخاب کنید.
- آدرس: آدرس دقیق و پستی محل کسب و کار خود را به همراه کد پستی وارد کنید.
- اطلاعات تماس: شماره تلفن، آدرس ایمیل و وبسایت (در صورت وجود) را به درستی ثبت کنید.
- ساعات کاری: ساعات کاری دقیق و روزهای تعطیل خود را مشخص کنید.
6- آپلود تصاویر کسب و کار: تصاویری باکیفیت و مرتبط با کسب و کار خود آپلود کنید. تصاویر، اولین چیزی هستند که کاربران در هنگام جستجوی مکان شما مشاهده میکنند. به همین دلیل، انتخاب تصاویری باکیفیت و مرتبط از اهمیت بالایی برخوردار است.
7- ثبت اطلاعات تماس، وبسایت و ساعات کاری: اطلاعات تماس، وبسایت و ساعات کاری خود را به طور دقیق و کامل در فرم ثبت مکان وارد کنید.
8- برای نهایی کردن ثبت مکان، روی دکمه ارسال را بزنید. پس از تکمیل فرم و آپلود تصاویر، بر روی دکمه ارسال (Submit) کلیک گنید. درخواست شما برای ثبت مکان در گوگل مپ ارسال خواهد شد.
بعد از ثبت مکان در گوگل چه اتفاقی میافتد؟
پس از ارسال درخواست ثبت مکان در گوگل مپ، اطلاعات شما توسط تیم گوگل بررسی و تایید خواهد شد. این فرآیند معمولاً 2 تا 3 روز طول میکشد، اما در برخی موارد ممکن است تا 7 روز نیز به طول انجامد. تیم گوگل اطلاعات ارسالی شما را با دقت بررسی میکند تا از صحت و درستی آنها مطمئن شود. در صورتی که اطلاعات ارسالی شما کامل و صحیح باشد، مکان شما توسط گوگل تایید و در نقشه گوگل نمایش داده خواهد شد. پس از تایید اطلاعات توسط گوگل، مکان شما در نقشه گوگل نمایش داده خواهد شد. این فرآیند ممکن است چند ساعت طول بکشد.
چرا کسب و کار ما از گوگل مپ حذف می شود؟
دلیل اینکه مکان و کسب و کاری که شما ثبت می کنید را گاهی گوگل حذف می کند، به این دلیل است که شاید رقبای شما یا هر شخص دیگری درخواست حذف آن را داده است. بله به همین سادگی! به این خاطر که شما به عنوان صاحب کسب و کار باید کسب و کار خودتان را در Google Business ثبت کنید که اعتبار داشته باشد و متاسفانه این امکان برای کاربران ایرانی وجود ندارد. اگر شما کسب و کاری در خارج از ایران هستید، بدون مشکل می توانید کسب و کارتان را در این زیرمجموعه گوگل ثبت کنید ولی یک کسب و کار داخل ایران نمی تواند این کار را انجام بدهد. اگر کسب و کار شما در گوگل بیزنس نباشد، انگار یک شخص عادی آمده و کسب و کار شما را کسب کرده و با چند درخواست، موقعیت مکانی شما به راحتی حذف می شود.
چاره چیست؟ همیشه در حال مانیتور کردن موقعیت مکانی خودتان در گوگل مپ باشید و از اطرافیان خود بخواهید که در گوگل مپ موقعیت مکانی شما را پیدا کنند و Review مثبت برای آن بگذارند. همچنین هرچقدر اطلاعات شما تکمیل تر باشد و اکانت شما معتبرتر باشد، امکان حذف شما کمتر می شود.
نکات مهم در زمان ثبت کسب و کار در گوگل مپ
به کیفیت تصاویر اهمیت دهید زیرا تصاویر، اولین چیزی هستند که کاربران در هنگام جستجوی مکان شما مشاهده میکنند. به همین دلیل، انتخاب تصاویری باکیفیت و مرتبط از اهمیت بالایی برخوردار است. از تصاویری واضح، روشن و باکیفیت استفاده کنید. تصاویر باید مرتبط با کسب و کار شما باشند. از تصاویر تکراری، تار و بیکیفیت خودداری کنید. از تصاویری که نشاندهنده فضای داخلی و خارجی محل کسب و کارتان باشند استفاده کنید.
در ثبت اطلاعات تماس، دقت مضاعف به خرج دهید. اطلاعات تماس، راه ارتباطی مشتریان با شما است. به همین دلیل، دقت در ثبت اطلاعات تماس از اهمیت بالایی برخوردار است. شماره تلفن، آدرس ایمیل و وبسایت را به طور صحیح و کامل ثبت کنید. از کد پستی صحیح استفاده کنید. ساعات کاری دقیق خود را ثبت کنید.
دستهبندی کسب و کار خود را درست انتخاب کنید، دیده شدن در نتایج جستجو آسانتر میشود. انتخاب دستهبندی مناسب، به گوگل کمک میکند تا نوع فعالیت شما را به درستی تشخیص دهد و در نتایج جستجو به طور دقیقتر نمایش داده شود. دستهبندیای را انتخاب کنید که به طور دقیق فعالیت شما را توصیف میکند. از انتخاب دستهبندیهای عمومی و غیرمرتبط خودداری کنید. در صورت وجود، از دستهبندیهای فرعی نیز استفاده کنید.
مزایای ثبت مکان کسب و کار در گوگل مپ
1- افزایش دیدهشدن در نتایج جستجوی محلی
ثبت مکان کسب و کار شما در گوگل مپ، این امکان را به شما میدهد تا در نتایج جستجوی محلی این موتور جستجو نمایش داده شوید. به این ترتیب، هر زمان فردی به دنبال خدمات یا محصولاتی مرتبط با کسب و کارتان باشد، به راحتی میتواند شما را پیدا کند.
2- جذب مشتری
تصور کنید فردی در حال رانندگی در شهری ناآشنا است و به دنبال یک رستوران میگردد. او به سراغ گوشی همراه خود میرود و عبارت “رستوران نزدیک من” را در گوگل مپ جستجو میکند. لیستی از رستورانهای اطراف او به همراه اطلاعاتی نظیر آدرس، ساعات کاری، امتیاز کاربران و… نمایش داده میشود. به نظر شما این فرد برای انتخاب رستوران به سراغ کدام گزینه میرود؟ اگر شما صاحب یک رستوران باشید و کسب و کار خود را در گوگل مپ ثبت نکرده باشید، عملاً فرصت دیده شدن توسط مشتریان جدید را از دست میدهید.
3- بهبود سئوی محلی (Local SEO)
سئوی محلی (Local SEO) فرآیندی است که به شما این امکان را میدهد تا در نتایج جستجوی محلی گوگل رتبه بالاتری کسب کنید. ثبت مکان در گوگل مپ، یکی از فاکتورهای مهم در سئوی محلی است که میتواند به بهبود رتبه شما در نتایج جستجو و افزایش دیده شدن کسب و کار شما کمک کند.
4- ایجاد مسیریابی آسان برای مشتریان
با ثبت مکان کسب و کار خود در گوگل مپ به مشتریان خود کمک میکنید تا در وقت و انرژی خود صرفهجویی کنند و به راحتی با استفاده از گوگل مپ به شما مراجعه کند. تصور کنید فردی به دنبال یک تعمیرکار کامپیوتر میگردد. او با جستجو در گوگل مپ و مشاهده لیست تعمیرکاران، میتواند به راحتی مسیریابی را برای هر کدام فعال کند و با استفاده از گوگل مپ به راحتی به مقصد خود که کسب و کار شما باشد برسد.
5- ابزاری برای سنجش رضایت مشتری و بهبود کیفیت
با رصد نظرات و امتیازات مشتریان در گوگل مپ، میتوانید به طور مداوم رضایت مشتریان خود را سنجش کنید و در جهت ارتقای کیفیت خدمات یا محصولاتتان اقدام کنید. به عنوان مثال، اگر متوجه شدید که مشتریان از خدمات شما ناراضی هستند، میتوانید با ارائه آموزشهای لازم به پرسنل خود و یا تغییر در رویههای کاری، به بهبود کیفیت خدماتتان کمک کنید.
اطلاعات مورد نیاز برای ثبت مکان در گوگل
برای ثبت کسب و کار در گوگل مپ به اطلاعات زیر نیاز دارید:
- نام: نامی واضح و گويا برای کسب و کار خود انتخاب کنید.
- دستهبندی: دستهبندی مرتبط با نوع فعالیت خود را از لیست ارائه شده انتخاب کنید.
- آدرس: آدرس دقیق و پستی محل کسب و کار خود را به همراه کد پستی وارد کنید.
- اطلاعات تماس: شماره تلفن، آدرس ایمیل و وبسایت (در صورت وجود)
- ساعات کاری: ساعات کاری دقیق و روزهای تعطیل خود را مشخص کنید.
- تصاویر: تصاویری باکیفیت و مرتبط با کسب و کار خود آپلود کنید.
علاوه بر اطلاعات ذکر شده، میتوانید اطلاعات تکمیلی دیگری مانند توضیحات، خدمات ارائه شده، امکانات و غیره را نیز به فرم ثبت مکان در گوگل مپ اضافه کنید. در اینجا چند نمونه از اطلاعات تکمیلی که میتوانید در فرم ثبت مکان اضافه کنید، آورده شده است:
- توضیحات: شرح مختصری از کسب و کار خود ارائه دهید.
- خدمات ارائه شده: لیست خدمات ارائه شده توسط کسب و کار خود را بنویسید.
- امکانات: امکانات و تجهیزات موجود در محل کسب و کار خود را شرح دهید.
- منوی رستوران (در صورت وجود): منوی رستوران خود را به همراه قیمتها آپلود کنید.
- لینک به شبکههای اجتماعی: لینک صفحات خود در شبکههای اجتماعی را اضافه کنید.
ارائه اطلاعات تکمیلی به شما کمک میکند تا اطلاعات کاملی از کسب و کار خود را به کاربران ارائه دهید و شانس دیده شدن و جذب مشتریان را افزایش دهید.
تاثیر ثبت کسب و کار در گوگل مپ روی سئو چیست؟
منظور ما از تاثیر ثبت کسب و کار در گوگل مپ روی سئو به هیچ عنوان سئو محلی نیست. قرار نیست درباره بدیهیات صحبت کنیم! آن چیز که عیان است چه حاجت به بیان است؟! چیزی که می خواهیم به آن اشاره کنیم رسما خود سئو سایت شماست. زمانی که شما کسب و کارتان را در گوگل ثبت می کنید، رسما دارید به گوگل می گویید که وجود دارید و خدماتی ارائه می دهید. گوگل هم از اینکه شما از خدماتش استفاده می کنید بسیار هم استقبال می کند و اینجا خودش یک اعتبار اندکی به شما می دهد. همچنین زمانی که کسب و کارتان را در گوگل مپ ثبت می کنید و لینک سایتتان را در آن قرار می دهید، رسما دارید یک بک لینک خیلی خوب و معتبر از گوگل دریافت می کنید که اعتباری انتقال داده شود.
این موضوع را همیشه در نظر داشته باشید که جست و جوی گوگل، خیلی پیشرفته تر از قبل شده است و شما در حال حاضر داخل ایران یک کلمه انگلیسی را هم جست و جو کنید، گوگل ترجیح می دهد که نتایج انگلیسی سایت های ایرانی و فارسی را به شما نشان بدهد. البته این موضوع درباره یک سری از کسب و کارهای خاص است که صدق می کند اما به هر حال ثبت مکان در گوگل مپ تاثیر به سزایی در سئو سایت دارد.
جمع بندی
یکی از راههای موثر برای افزایش دیده شدن کسب و کارتان، ثبت مکان آن در گوگل مپ است. در این مقاله به آموزش ثبت مکان در گوگل مپ پرداختیم. مراحل ثبت مکان در گوگل مپ به دو صورت با موبایل و کامپیوتر انجام میشود. در هر دو روش، شما باید اطلاعات ضروری مانند نام، دستهبندی و آدرس دقیق محل کسب و کار خود را به درستی وارد کنید. بعد از ثبت اطلاعات منتظر تاییدیه گوگل بمانید و در صورت نیاز اصلاحات را انجام دهید تا ثبت نهایی آن انجام شود. امیدواریم که این به مقاله به شما در رونق کسب و کارتان به شما کمک کند.
0 Comments