بعضی از سوال ها هستند که برای یک فرد متخصص، مطرح شدن آن ها چیزی شبیه به یک شوخی است اما برای یک فرد علاقه مند، دریچه ای برای ورود به یک دنیای بزرگ است. گاهی وقتی یک فرد متخصص به هر بهانه ای با این سوال ها رو به رو شود، ممکن است اول سوال برایش کاملا ساده به نظر برسد اما یک متخصص آگاه، با مطرح شدن این سوال ها، کمی به فکر فرو می رود. سوال سئو مخفف چیست از آن سوال های بسیار ساده برای یک فرد متخصص است اما هیچوقت نباید یادمان برود که ما نیز از کجا شروع کردیم. شاید اصلا ریشه یک سری از مشکلات و باگ ها در تخصصمان، به این خاطر باشد که یادمان رفته است که اصلا برای چه یک کاری را انجام می دهیم و اصلا هدف ما از آن کار چیست. با ما همراه باشید.
بنده به عنوان نویسنده تقریبا هیچ شکی ندارم که شمایی که این سوال سئو مخفف چیست را پرسیده اید، جزو سه دسته از افراد هستید. یا کسانی که SEO را در جایی خوانده اند و برایشان سوال شده است که این حروف اختصاری مخفف چه چیزی هستند، شمای کارفرما یا فرد علاقه مندی که درباره ریشه کلمه سئو کنجکاو شده اید و البته که ممکن است یک فرد متخصص باشید که این سوال را صرفا پرسیده اید که ببینید چه نتایجی ممکن است نمایش داده شود و به دنبال کند و کاو دلیل آن باشید. پس در واقع، شما می توانید هر آدمی با هر مشخصات و پرسونایی باشید که به دنبال این جواب هستید و بگذارید به احترام شما و به احترام موتور جست و جو هم که شده، اول از همه پاسخ اصلی این سوال را بدهیم و سپس کمی بیشتر سئو سایت را بررسی کنیم.
سئو مخفف چیست ؟ SEO مخفف Search Engine Optimization است که با اینکه شاید تصور کنیم معنی آن بهینه سازی موتور های جست و جو است، در واقع در فارسی بهینه سازی برای موتور های جست و جو معنی می شود. مسلما ما سئو کار ها آنقدر ها هم دسترسی به موتور جست و جو نداریم که بخواهیم آن را بهینه سازی کنیم. ما به یک سایت دسترسی داریم و می خواهیم آن را برای موتور های جست و جو بهینه سازی کنیم. البته که کلمه سئو و سئو سایت هم در زبان فارسی رایج شده است در حالی که همه افراد حرفه ای، به این کار SEO یا اس ای او می گویند. چون همان سئو سایت است که همه جا رایج شده است، ما نیز اصراری نداریم که شما SEO را اس ای او بخوانید و به همان سئو بسنده می کنیم که راحت تر هم هست.
“گفتیم که سئو مخفف چیست” و فهمیدیم که اشاره به بهینه سازی برای موتور های جست و جو دارد. حال این بهینه سازی که از آن حرف می زنیم دقیقا چه کاری است؟ کلمه بهینه معمولا مناسب یا درست و یا سالم معنی می شود. پس در نتیجه زمانی که ما سایتمان را برای موتور های جست و جو بهینه سازی می کنیم، در واقع داریم سایت را به نوعی توسعه می دهیم که مورد تایید موتور های جست و جو باشد. پس سئو سایت یا بهینه سازی سایت برای موتور های جست و جو به مجموعه اموری گفته می شود که باعث می شوند سایت و صفحات آن در موتور های جست و جویی مانند گوگل ثبت یا به اصطلاح Index بشوند و به علاوه آن، رتبه خوبی هم در این موتور های جست و جو دریافت کنند. اینجا چه اتفاقی در حال رخ دادن است؟
ما در این پروسه، تغییرات، بهینه سازی ها، توسعه ها و اقداماتی انجام می دهیم که باعث شود موتور جست و جو ما را بیشتر در صفحه نتایج خود که همان صفحه SERP یا Search Engine Result Page نام دارد نمایش دهد. اینکه سایت ما یا صفحه خاصی از سایت ما در موتور جست و جو Index شود چندان سخت نیست اما اینکه همین صفحه ما، با یک کلمه کلیدی خاص که توسط کاربر موتور جست و جو سرچ می شود، در نتایج اول نمایش داده شود، کاری است که با سئو سایت امکان پذیر است و بدون انجام چنین اموری، صفحات ما در موتور جست و جویی مانند گوگل در صفحات آخر نمایش داده می شود که مسلما کسی به سراغ آن ها نمی رود.
یک حرف بامزه و جالبی هستش که آنقدر پخش شده است که کسی نمی داند اولین بار چه کسی آن را گفت اما هر کسی که بود، چندان هم پرت و بی راه نگفته بود. او می گفت: اگر می خواهید مدرک جرمی را جایی پنهان کنید، آن را در صفحه دوم گوگل پنهان کنید. کسی آن جا نمی رود! درست است که این حرف یک اصطلاح است و کاربران پیگیری هم هستند که به سراغ صفحه دوم و صفحات بعدی بروند، ولی باز هم تعداد این افراد بسیار کم است و ما نیز نباید به صفحه ای به جز صفحه اول نتایج قانع باشیم. در واقع هدف سئو این است که سایت ما به صفحه اول گوگل برسد و تبدیل به آن مدارک جرم پنهان شده نشود.
اما یک سوالی که در فرایند توضیح این که سئو مخفف چیست و چه هدفی دارد پیش میاید، این است که آیا سئو فقط برای گوگل است؟ در پاسخ باید بگم که خیر، سئو (بهینه سازی موتور جستجو) فقط مختص گوگل نیست، بلکه برای بهبود رتبه و دید وب سایت در تمام موتورهای جستجو به کار میرود. هدف سئو برای کسب و کار در نهایت افزایش دیده شدن وبسایت در نتایج جستجو و جذب ترافیک بیشتر است. این ترافیک بیشتر میتواند به افزایش آگاهی از برند، جذب مشتریان جدید، افزایش فروش و در نهایت رشد کسب و کار منجر شود. سئو با بهبود رتبه وبسایت در موتورهای جستجوی مختلف، به کسب و کارها کمک میکند تا در فضای رقابتی آنلاین بهتر دیده شوند و به مخاطبان هدف خود دسترسی پیدا کنند.
با این حال، به دلیل سهم بسیار بالای گوگل در بازار جستجو، اغلب وقتی صحبت از سئو میشود، تمرکز اصلی روی گوگل است. اما خب موتور های جستجوی دیگری نیز وجود دارند:
هر موتور جستجو الگوریتم های خاص خود را دارد، اما اصول کلی سئو در همه آنها مشترک است.
معتقدم که استفاده ترکیبی از روش های مختلف SEO، بهترین نتیجه را به همراه خواهد داشت. هر روش، با تمرکز بر جنبه های خاصی از بهینه سازی، به بهبود کلی عملکرد سایت کمک میکند. با این حال، انتخاب روش های مناسب و اجرای صحیح آنها، نیازمند دانش تخصصی و تجربه ی کافی است.
با تمرکز بر بهینه سازی عناصر درون صفحه وب سایت، مانند محتوا، کلمات کلیدی، و ساختار HTML، به موتورهای جستجو کمک میکند تا محتوای سایت را بهتر درک کرده و آن را به کاربران مرتبط نمایش دهند.
با تأکید بر عوامل خارج از سایت، مانند لینکسازی و فعالیت در شبکههای اجتماعی، اعتبار و محبوبیت وبسایت را افزایش میدهد. این روشها، با نشان دادن اهمیت و ارزش سایت به موتورهای جستجو، به بهبود رتبه آن کمک میکنند.
زیرساخت فنی وبسایت را بهینهسازی میکند تا خزش و ایندکس شدن صفحات توسط موتورهای جستجو به سهولت انجام شود. این روش شامل بهبود سرعت بارگذاری سایت، سازگاری با موبایل، و رفع خطاهای فنی میشود.
با تمرکز بر کسبوکارهای محلی، به آنها کمک میکند تا در نتایج جستجوی محلی، رتبه بالاتری کسب کنند و مشتریان بیشتری را در منطقه خود جذب کنند.
به اعتقاد من، سئو داخلی و خارجی مکمل یکدیگر هستند و برای دستیابی به نتایج مطلوب، باید به صورت همزمان و هماهنگ به کار گرفته شوند. سئو داخلی، پایه و اساس یک وب سایت بهینه را تشکیل میدهد، در حالی که سئو خارجی، به آن اعتبار و قدرت میبخشد. با ترکیب این دو روش، میتوان به یک استراتژی سئوی جامع و مؤثر دست یافت و به رتبه بندی بالا و ترافیک ارگانیک پایدار دست پیدا کرد.
ویژگی | سئو داخلی (On-Page SEO) | سئو خارجی (Off-Page SEO) |
تمرکز | عناصر درون صفحه وب سایت | عوامل خارج از سایت |
هدف | ارائه محتوای باکیفیت و مرتبط، بهینه سازی ساختار سایت | ایجاد اعتبار و محبوبیت وب سایت |
کاربردها | بهبود درک سایت توسط موتورهای جستجو و کاربران، افزایش رتبه | نشان دادن اهمیت سایت به موتورهای جستجو، بهبود رتبه |
معلوم است که هست! اما همانطور که بالاتر گفتیم سئو یا SEO مخفف چیست و به فایده آن اشاره کردیم، باید روی این موضوع هم تاکید کنیم که سرمایه گذاری روی سئو سایت، یک سرمایه گذاری بلند مدت اما کم ریسک است. یعنی شما اگر روی سئو سایت سرمایه گذاری کنید و سئو سایت خودتان را به دست افراد کاردان بسپارید، هم به سرعت رتبه خوبی برای بیشتر کلمات اصلی کسب و کارتان دریافت می کنید و هم اینکه نیازی نیست به سراغ دیگر روش های تبلیغاتی بروید. روش هایی که البته بد نیستند و در کنار سئو سایت می توانند کمک کننده باشند، ولی هیچوقت هیچکدام از روش های دیجیتال مارکتینگ، جای سئو سایت را نمی گیرند و نمی توان گفت که روشی از سئو سایت بهتر است.
روش های دیگری مانند تبلیغات کلیکی Google Ads، تبلیغات کلیکی در سایت های دیگر، بازاریابی ایمیلی یا Email Marketing، تبلیغات خارج از فضای وب و دیگر انواع روش ها هستند که بتوانند سایت ما را پروموت کنند و جایگاه خوبی در دل مخاطب برای ما ایجاد کنند. اما هیچ چیز جای سئو را نمی گیرد و هیچ چیز بهتر از این نیست که با هزینه یکباره، سایت را به رتبه های بالاتر گوگل برسانیم و از سوددهی آن لذت ببریم.
برای اینکه بگوییم سئو مخفف چیست شاید زیاد صحبت کردیم. اما خب دلیل آن کاملا مشخص است، مخفف سئو را بهانه کردیم تا کمی بیشتر به سئو نگاهی بیندازیم و البته، نگاهمان کمی تفکر برانگیز باشد. و الا اینکه سئو چیست و چه فاکتور هایی را باید برای آن رعایت کنیم را در مقالات قبلی دربارشان صحبت کرده ایم که شما می توانید با مراجعه به آن ها، اطلاعات بیشتری در این خصوص کسب کنید و چه کسی می داند، شاید همین سوال ساده که سئو مخفف چیست دروازه ورود شما به دنیای سئو باشد و برای کسانی هم که قبلا وارد آن شده بودند، یادآوری ای باشد که ما چرا اینجاییم و دقیقا در حال انجام چه کاری هستیم. اگر جزو کسانی نبودید که صرفا می خواستید بدانید مخفف سئو چه چیزی است و تا اینجا آمده اید، ممنون که همراه ما بودید.
© کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به تابان شهر است.