مقالات تخصصی

ساخت فروشگاه اینترنتی

ساخت فروشگاه اینترنتی

چرا طراحی فروشگاه اینترنتی ؟

با پیشرفت تکنولوژی روش های سنتی فروش کم کم منسوخ شده و جای خود را به تجارت الکترونیک، فروش و بازاریابی از طریق اینترنت داده اند. با توجه به سهولت خرید اینترنتی برای مشتریان، همچنین در اختیار قرار دادن طیف گسترده تری از مشتریان برای فروشندگان و کاهش بهای تمام شده هر محصول، امروزه فروشندگان در هر زمینه ی تجاری به ساخت فروشگاه اینترنتی روی آورده اند. اما ساخت فروشگاه اینترنتی تنها رنگ و لعاب ظاهری سایت مطرح نیست. اگر ساخت فروشگاه اینترنتی با اصول صحیح طراحی سایت، و مطابق با نیاز کاربران صورت نگیرد، تضمینی برای موفقیت بیزینس شما ندارد. برای رسیدن به هدف بزرگ، داشتن یک فروشگاه اینترنتی موفق و پرفروش عوامل زیادی باید در کنار یکدیگر قرار بگیرند تا ساخت فروشگاه اینترنتی موجب موفقیت یک کسب و کار در فضای دیجیتال شود.

ساخت فروشگاه اینترنتی را از کجا شروع کنیم؟

قبل اقدام به ساخت فروشگاه اینترنتی لازم است پنج مرحله زیر را با دقت انجام دهید.

قدم اول: انتخاب محصول

قدم اول پیش از اقدام به ساخت فروشگاه اینترنتی ، انتخاب محصولی مناسب برای فروش است. “محصول درست” یکی از عوامل اصلی موفقیت در کسب و کار محسوب می شود. شما می توانید محصولات فیزیکی یا دانلودی را برای فروش در وبسایت خود اتنخاب کنید. اما قبل از آن نیاز بازار را شناسایی کرده و برای محصولات بازار سنجی کنید. برای پیدا کردن محصول مناسب دو گزینه در اختیار دارید:

  • محصولات پرفروش: محصولات پرفروش که توسط رقبای سرسخت و قدیمی، بازار اشباع شده ای دارند، احتمال موفقیت شما را در آن حوزه کاهش می دهند. مگر اینکه شما نسبت به دیگر فعالان آن بخش مزیت رقابتی خاصی داشته باشید و ارزش افزوده ای را به مشتریانتان ارائه کنید.
  • محصولات خاص: انتخاب محصولی خاص و کمیاب یا نوآورانه که در فروشگاه های دیگر به راحتی قابل دسترس نیست و در عین حال بازار اشباع نشده اما پرتقاضایی دارد، می تواند انتخاب مناسب و کم دردسرتری برای شروع ساخت فروشگاه اینترنتی باشد.

قدم دوم: بازارسنجی

یکی از مهم ترین موارد در ساخت فروشگاه اینترنتی شناسایی مشتریان، بازار هدف و بازارسنجی است. شما باید آگاهی داشته باشید که مشتریان بالقوه شما چه مشخصاتی دارند. چه کسانی قرار است از شما خرید کنند و چه کسانی می تواند در آینده با افزایش آگاهی از برند شما، به مشتریانتان تبدیل شوند.

بازار هدف را بر اساس معیارهای زیر می توانید طبقه بندی کنید:

  • سن، جنسیت
  • تحصیلات
  • محل اقامت
  • هدف از خرید
  • الگوی مصرفی و رفتاری

    قدم سوم : شناسایی رقبا

    ابتدای شروع هر بیزینس اگر ایده تان جدید نباشد شما رقیب شرکت های بزرگ و کوچک خواهید شد. اگر ایده ی خاص و نو داشته باشید، در صورت موفقیتتان قطعا رقبایی برایتان پیدا خواهد شد.

این رقبا شامل سه دسته می شوند:

  • شرکت هایی که دقیقا کار شما را انجام می دهند و مشتریان و بازار هدفشان با شما مشترک است.
  • شرکت هایی که محصولی مشابه محصول شما را به مشتریانی متفاوت می فروشند.
  • شرکت هایی که کالایی مرتبط با کالای شما را می فروشند و می توانند روی روند فروشتان اثر بگذارند.
    یکی از عوامل مهم و تاثیرگزار در ساخت فروشگاه اینترنتی شناخت و آنالیز رقبا است. سعی کنید نقاط ضعف و قوت رقبایتان و برنامه های آینده آن ها را شناسایی کنید.

قدم چهارم: نوشتن بیزنس پلن

از لازمه های هر کسب و کاری که قصد دارد در زمینه ی کاری خود پیشتاز باشد، داشتن بیزینس پلن یا طرح کسب و کار است. متاسفانه نه تنها در ساخت فروشگاه اینترنتی ، بلکه در خیلی از بیزینس های دیگر از این عامل به راحتی گذر می کنند یا حتی اصلا نمی دانند که بیزینس پلن چیست!

بیزینس پلن طرحی است که شامل بازاریابی، بودجه بندی مالی و اقدامات عملیاتی کسب و کار می باشد. این طرح به صاحبان مشاغل کمک می کند تا با برنامه ای متمرکز و پیش بینی شده به اهداف خود از کسب و کار دست پیدا کنند. ساخت فروشگاه اینترنتی بدون برنامه ریزی کسب و کار حاصلی جز شکست نخواهد داشت.

قدم پنجم : محصولتان را بازاریابی کنید.

یافتن محصول مناسب و پیدا کردن مشتریان هدف تا زمانی که منجر به فروش نشود، بی نتیجه است. عواملی را که موجب می شوند مشتریان از سایت شما خرید نکنند در نظر بگیرید.

قبل از ساخت یک همچین وبسایتی حتما محصولتان را در شبکه های اجتماعی و بازارهای مجازی برای فروش بگذارید. از مناسب بودن کیفیت محصول، عوامل ضعف و قدرت آن، مناسب بودن قیمت نسبت به سایر رقبا و نقد و نظرات مشتریان هدفتان مطلع شوید.

با استفاده از آنالیز کلمات کلیدی در سایت MOZ و گوگل ترند می توانید میزان جستجو، تقاضا، محبوبیت و بازار احتمالی یک محصول خاص را تا حدودی بررسی کنید.

انتخاب پلتفرم برای ساخت فروشگاه اینترنتی

یافتن سیستم مدیریت محتوای مناسب برای بسیاری از کارآفرینان چالشی بزرگ محسوب می شود. برای ساخت فروشگاه اینترنتی می توان به یکی از روش های زیر عمل کرد:

  • استفاده از پلتفرم های رایگان آماده برای ساخت فروشگاه اینترنتی
  • استفاده از پلتفرم های اختصاصی برای راه اندازی سایت فروشگاهی
مطالب پیشنهادی

قالب مناسب برای ساخت فروشگاه اینترنتی

سیستم های مدیریت محتوا و پلتفرم های آماده با قابلیت های مختلف برای ساخت فروشگاه اینترنتی وجود دارد که شما باید با توجه به نیاز خود مناسب ترین قالب را برای فروشگاهتان انتخاب کنید. مزیت اصلی پلتفرم ها سهولت و آسانی استفاده از آنها، بدون نیاز به دانش طراحی وب و کد نویسی HTML و CSS است.

از نمونه های قوی و رایگان این سیستم های مدیریت محتوا می توان از سازنده های زیر نام برد.

  • ووکامرس Woo Commerce
  • پرستا شاپ Presta Shop
  • مجنتو Magento
  • اوپن کارت Ooen Cart
  • شاپی فای Shopify (شامل هزینه)
  • و …
    برای آشنایی کامل با مزایا و معایب هریک از این پلتفرم ها مقاله ی طراحی سایت فروشگاهی کانون تابان شهر را مطالعه کنید.

هاست مناسب برای طراحی سایت فروشگاهی

هاست به دو صورت اختصاصی و اشتراکی از طریق دیتا سنترها یا پایگاه های داده فروخته می شود. برای ساخت فروشگاه اینترنتی در یک بیزینس نوپا، تهیه یک هاست اشتراکی کافی است. برای خرید هاست باید به نکاتی مانند هزینه آن و میزان ترافیک سایت توجه کرد. به مرور زمان که کاربران یک وبسایت افزایش پیدا می کند، بهتر است هاستی اختصاصی برای فروشگاه اینترنتی تهیه شود. از مزیت های هاست اختصاصی نسبت به هاست اشتراکی می توان به سرعت بالاتر پردازش و تحمل ترافیک بیشتر اشاره کرد. طبیعتا هاست اختصاصی هزینه ی بالاتری در ماه نسبت به هاست اشتراکی خواهد داشت.

در تهیه هاست باید به این نکته توجه داشت که از شرکت های ارائه دهنده ی معتبر، با پشتیبانی صحیح خرید صورت گیرد تا سایت شما در آینده دچار مشکل نشود. دقت داشته باشید که هر پلتفرم مشخصات فنی اختصاصی خودش را نیازمند است.

انتخاب نام دامنه یا دامین چه تاثیری در ساخت فروشگاه اینترنتی دارد؟

انتخاب دامین یا نام دامنه به عنوان آخرین مرحله از ساخت فروشگاه اینترنتی در نظر گرفته می شود. اما از نظر میزان اهمیت، یکی از اصلی ترین مراحل ساخت این نوع وبسایت محسوب می شود. نام دامنه دقیقا همان چیزیست که مشتریان در آینده، فروشگاه شما را با آن خواهند شناخت و اولین مطلبی است که یک کاربر با آن مواجه می شود.

دامین شناسنامه و معرف فروشگاه شماست و روی هاست مورد نظرتان قرار می گیرد.

دامین ایده آل باید تا حد امکان کوتاه در نظر گرفته شود. در خاطر مشتریان ماندگار و نوشتن و جستجو کردنش برای کاربر ساده باشد.

شرکت هایی برای ثبت دامین وجود دارند و شرایط خرید آن مانند هاست حساس و با اهمیت است.

مجوز فروش اینترنتی در ایران: نماد اعتماد الکترونیکی

برای ساخت فروشگاه اینترنتی شما به مجوز خاصی نیاز ندارید. تنها کافیست که با مراجعه به سایت enamad.ir مراحل دریافت نماد اعتماد الکترونیکی را بگذرانید. البته این نماد با تعداد ستاره های مختلف وجود دارد. که اگر نماد دو ستاره بخواهید دریافتش کمی دشوار تر از نماد تک ستاره است. برای گرفتن نماد دو ستاره سایت حتما باید دارای گواهینامه SSL باشد. داشتن این نماد یکی از ملزومات دریافت درگاه بانکی است.

بهینه سازی سئو در ساخت فروشگاه اینترنتی

در بازار رقابتی امروز، همه در تلاش هستند تا با بهبود سئو سایت و بهینه سازی موتور های جستجو رتبه ی بهتری را در صفحه ی اول گوگل کسب نمایند. این کار تاثیر مستقیم بر افزایش نرخ کلیک و در نتیجه به دست آوردن مشتریان جدید و افزایش فروش شما می شود. سعی کنید طراحی سایتتان را به شرکتی بسپارید که از ابتدا بتواند فروشگاه اینترنتی شما را بهینه سازی شده آماده کند.

در ساخت فروشگاه اینترنتی نکات زیر را جهت افزایش سئو در نظر داشته باشید.

  1. انتخاب کلمه کلیدی
  2. تولید محتوا
  3. سئو داخلی و درون صفحه ای سایت
  4. سئو ی خارجی و برون صفحه ای وبسایت
  5. ریسپانسیو بودن سایت