مقالات تخصصی

معیارهای پروژه موفق سئو چیست؟

معیارهای پروژه موفق سئو چیست؟
مقدمه

در رابطه با سئو سایت همیشه این چالش برای کارفرماها وجود دارد که بدانند یک پروژه موفق سئو دقیقا چه پروژه ای است. چرا چنین سوالی پیش می آید؟ به این خاطر که سئو سایت یک مفهوم کمتر شناخته شده است و به طبع آن، متر و معیار های خوب و بد بودن آن هم به این سادگی قابل تشخیص نیست. اما آیا متر و معیاری وجود دارد؟ بله! معلوم است که وجود دارد! برای هرچیزی که قرار است بابت آن پولی پرداخت شود، باید متر و معیاری وجود داشته باشد و سئو هم با وجود اینکه کمتر شناخته شده است، اما کسانی که در این زمینه تخصص دارند می توانند برای یک پروژه سئو حد موفقیت تعیین کنند. پس بیایید ببینیم معیارهای پروژه موفق سئو چیست و چگونه می توانیم آن ها را تشخیص بدهیم.

معیارهای پروژه موفق سئو

من یک عادتی که دارم این است که اصل حرف را اول می زنم تا آن کسی که می خواهد یک جواب سریع بگیرد و دیگر نیازی نباشد وارد جزئیات بشود. پس بگذارید اینطوری بگویم که یکی از اصلی ترین معیارهای پروژه موفق سئو این است که شما به عنوان کارفرما نیازی نباشد گزارش های مختلف را برای موفق بودن پروژه تان را بررسی کنید. چرا؟ چون این زنگ خورهای تلفن شما، میزان سفارش های ثبت شده در سایت شما و تعداد قراردادهای بسته شده شماست که خودش نشان می دهد آیا سئو سایت شما موفق بوده است یا خیر. در واقع موفق ترین پروژه سئو آن پروژه ای است که موفقیتش نیاز به تحلیل و بررسی نداشته باشد و کاملا واضح و عیان باشد.

اما بحث سئو پیچیده تر از این حرف هاست و گاهی برای سنجش معیارهای پروژه موفق سئو باید به سراغ ابزارهای آماری برویم و آن ها را بررسی کنیم. گاهی وقت ها هم لازم است وارد فرایندهای پیچیده و وقتگیری بشویم که ممکن است باز هم به نتیجه خاصی نرسیم. برای اینکه این مورد دوم اتفاق نیفتد ما یک سری معیارهایی را برای موفقیت طبق تجربه خودمان به شما ارائه می دهیم که نسبت به آن ها پروژه را بررسی کنید تا ببینید که چه اتفاقی در پروژه شما رخ داده است.

معیارهای پروژه موفق سئو

5 مورد از ملاک های پروژه موفق سئو

مطالب پیشنهادی

1- کسب درآمد بیشتر نسبت به قبل

بالاتر هم گفتم و اینجا هم به شما می گویم که اصلی ترین مورد ملاک های پروژه موفق سئو این است که شما کسب درآمد بیشتر خودتان را به صورت واضح و علنی مشاهده کنید. قبلا اگر گوشی تلفن شرکت شما روزی 10 بار زنگ می خورد، بعد از یک سئو موفق احتمالا در روز 100 بار زنگ می خورد، اگر قبلا نهایتا 2 یا 3 تا سفارش در سایت شما ثبت می شد، الان روزی 50 نفر حداقل در سایت شما خرید می کنند و مثال های دیگری از این دست که نشان می دهند به طور واضح، سئو سایت شما موفق بوده است و هیچ حرف و حدیثی در آن نیست.

البته که در این میان یک موضوع دیگری هم وجود دارد و آن هم ماهیت پروژه شما می باشد. گاهی شما یک سوپرمارکت اینترنتی هستید و زمانی می توانید به سئو خودتان بگویید یک سئوی خوب که بازدید کنندگان زیاد داشته باشید. اما مثلا اگر شما یک خدمت منحصر به فرد تر مانند یک جراحی زیبایی خاص را ارائه می دهید، باید بدانید که به طور مثال اگر در روز 10 نفر هم به شما زنگ می زنند، احتمالا پروژه سئو شما موفق بوده است. پس همه چیز به ماهیت کسب و کار شما هم بستگی دارد.

کسب درآمد بیشتر نسبت به قبل

2- آمارهای سرچ کنسول

هیچکس بهتر از خود موتور جست و جو نمی تواند به ما بگوید که حضور ما در موتور جست و جو چقدر موفق بوده است. چون محبوب ترین و پربازدید ترین موتور جست و جو هم گوگل است، من اینجا سرچ کنسول خود گوگل را مدنظر قرار می دهم. سرچ کنسول یک پنل است که خود گوگل ارائه می دهد تا ما بتوانیم آمار بازدید هایمان از گوگل را داشته باشیم یا متوجه مشکلات صفحات سایتمان که مرتبط با حضور ما در نتایج جست و جو هستند بشویم. باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که Google Search Console هم تعداد دیده شدن ما در نتایج جست و جو را به ما نشان می دهد، هم تعدادی که از نتایج جست و جو کلیک داشتیم را به ما می گوید و هم به ما می گوید که در هر بازه زمانی ما به طور میانگین چه رتبه ای در نتایج جست و جو داشتیم.

آمارهایی که سرچ کنسول می دهد را نه می شود دستکاری کرد و نه ورودی های دیگری به جز ورود از طریق موتور جست و جو در تعداد آمارها اختلال ایجاد می کنند. در نتیجه رصد کردن میزان بازدید از طریق سرچ کنسول و دیدن پیشرفت می تواند یکی از “معیارهای پروژه موفق سئو” باشد. باز هم تاکید می کنم که باید در نظر گرفت که موفقیت یک عدد خاص نیست. یعنی مثلا 50 تا کلیک از طریق موتور جست و جو در روز ممکن است برای یک پروژه موفقیت بزرگ و برای یک پروژه دیگه فاجعه باشد. پس برای اینکه کمی در تحلیل خودمان دقت کنیم، باید شناخت کافی از کسب و کارمان و محبوبیت حوزه فعالیت خودمان داشته باشیم.

آمارهای سرچ کنسول

3- تعداد کلمات در صفحه اول یا لینک 1 گوگل

خیلی رک و پوست کنده بخواهم بگویم، اگر می خواهید ببینید که پروژه سئو سایت شما چقدر موفق بوده است، کلمات اصلی و کلماتی که روی آن ها قرارداد بسته اید را جست و جو کنید و ببینید که در موتور جست و جو دقیقا کجا هستند. اگر همه صفحه اول بودند و تعدادی لینک 1 هم داشتید یعنی پروژه سئو شما کاملا موفق بوده است، اگر بیشتر آن ها صفحه اول بودند یعنی سئو سایت نسبتا موفقی داشته اید و اگر هیچکدام صفحه اول نبودند و مدت زمان یک سال هم از پروژه گذشته است، می توان نتیجه گرفت که سئو سایت شما به هیچ عنوان موفق نبوده است.

موضوع اینجاست که بالا برویم و پایین بیاییم، این مورد روی کاغذ، اصلی ترین مورد معیارهای پروژه موفق سئو است. چرا می گوییم روی کاغذ؟ به این خاطر که شاید همه کلمات سایت شما صفحه اول باشد اما کسب درآمد شما اصلا شبیه کسب و کاری نباشد که همه کلمات اصلی اش صفحه اول است. اینجا ما طبق قرارداد معمولا می گوییم کار سئو سایت انجام شده است، اما شاید با اطمینان نتوانیم بگوییم که این انجام شدن موفقیت آمیز بوده است. توی این پادکست کوتاه (که نمی شود به آن گفت پادکست) بیشتر توضیح می دهم.

تعداد کلمات در صفحه اول یا لینک 1 گوگل

4- پروژه کاملا تمیز و بدون روش های کلاه سیاه بالا آمده باشد

بالا آوردن یک سری کلمات در موتور جست و جو می تواند با روش های مختلفی انجام بشود. یک سری از این روش ها که روش های مورد تایید موتورهای جست و جو نیستند، می توانند در مدت زمان کوتاهی سایت شما را به صفحات اول برسانند. اما چرا نباید از آن ها استفاده کنیم؟ چون به محض اینکه گوگل متوجه بشود که شما از چه روش هایی برای بالا آوردن کلمات خودتان استفاده کرده اید (که متوجه هم می شود!)، سایت شما را جریمه می کند و تمامی نتایج شما را از موتور جست و جوی خودش حذف می کند. یعنی موفقیت شما کاملا کوتاه مدت است و حتی روی آن نمی شود اسم موفقیت هم گذاشت.

در نتیجه شما به عنوان کارفرما باید حواستان به شرکت یا شخصی که می خواهید سئو سایتتان را به عهده آن ها می گذارید باشد و سابقه آن ها را حتما مد نظر قرار بدهید.

5- تایید یک فرد متخصص

اگر ما در یک دنیای بی نقص و کامل زندگی می کردیم، احتمالا من این مورد را به عنوان مورد دوم معرفی می کردم اما خیر، متاسفانه ما در یک دنیای قشنگ زندگی نمی کنیم و هر کسی می خواهد ثابت کند که خودش از هم صنفی خودش بیشتر می داند. با این اوصاف اگر شما سایت خودتان را به یک متخصص سئو دیگر به جز جایی که دارید با آن کار می کنید نشان بدهید، احتمالا تمام تلاش خودش را می کند که ایراد و عیب ها را پیدا کند و بالاخره هم یک چیزی پیدا می کند. اما اول اینکه شما باید به سراغ یک فرد عادل و مطمئن در حوزه سئو بروید و دوم اینکه سعی کنید فرد مورد نظر را به سئو کار سایت خودتان وصل کنید. زمانی که این ارتباط شکل بگیرد، نتیجه گیری در رابطه با اینکه پروژه موفق بوده یا خیر می تواند خیلی راحت تر باشد.

تایید یک فرد متخصص

چگونه احتمال موفقیت پروژه سئو را بالا ببریم؟

ما ملاک های پروژه موفق سئو را به شما گفتیم اما اگر ما قرارداد را ببندیم و پروژه ما به دلیل رعایت نشدن موارد بالا شکست خورد، تکلیف چیست؟ موضوع اینجاست که در آنجا دیگر هم وقت شما و هم بودجه شما به هدر رفته است و کاری از دست کسی برنمی آید. پس به جای اینکه بیاییم به فکر درمان باشیم، بیاییم به پیشگیری فکر کنیم. چند تا مورد هست که قبل از بستن قرارداد باید به آن ها توجه کنیم که موارد زیر هستند:

  • سابقه شرکت یا سئو کار را بررسی کنیم و نمونه کارهای سابق آن ها را ببینیم و حتی اگر شد، با کارفرمایان قبلی آن ها تماس بگیریم و درباره شان از آن ها سوال کنیم.
  • کلمات کلیدی اصلی را با دقت انتخاب کنیم و اگر شرکت یا سئو کار مورد نظر قرار است این کار را برای شما انجام بدهد از او بخواهید که میزان جست و جوی کلمات مورد نظر را به شما نشان بدهد.
  • روی کلمات خیلی سخت که چندان برایتان کاربردی نیستند قرارداد نبندید و سعی کنید کلماتتان ترکیبی از کلمات سخت و آسان باشد.
  • خواسته هایتان را بیان کنید و سعی کنید آن ها را به مفاد قرارداد اضافه کنید که طرفین از خواسته های یکدیگر در طول پروژه سئو آگاه باشند.
  • توی رودربایستی نمانید، اگر حس کردید قرار نیست کار شما درست انجام بشود یا چیزی واضح به شما توضیح داده نمی شود، نیازی نیست پای میز قرارداد بروید.

یکی از اصلی ترین پیشنهادات ما به شما این است که قبل از بستن قرارداد سئو، حتما از مشاوره سئو استفاده کنید. در واقع مشاوره سئو به شما کمک می کند که دید بهتری نسبت به سئو سایت پیدا کنید و ببینید که اصلا معیارهای پروژه موفق سئو چیست و البته که مشاوره سئو از سئو سایت هزینه بسیار کمتری دارد و می ارزد که یک بار از آن استفاده کنید.

همچنین می توان به این نکته نیز اشاره کرد که اگر می خواهید موفقیت پروژه خود را در سئو ببینید، نباید طوری فکر کنید که قیمت سئو سایت بسیار زیاد و غیر منطقی است. قیمت سئو سایت با توجه به مواردی که بر روی پروژه شما انجام می شود و همینطور آینده ای که برای کسب و کار شما به وجود می آورد، نمی تواند زیاد و غیر منطقی به نظر رسد، زیرا به نوعی سرمایه گذاری برای آینده کسب و کارتان به حساب می آید.

چگونه احتمال موفقیت پروژه سئو را بالا ببریم؟
نتیجه گیری

نتیجه گیری در رابطه با اینکه یک پروژه موفق سئو چیست یا معیارهای پروژه موفق سئو دقیقا چه چیزهایی هستند کمی پیچیده است و شاید متخصصان این حوزه هرکدام نظر خودشان را داشته باشند. اما من فکر می کنم مواردی که گفتم حداقل می تواند در این راه کمی کمک کننده باشند. در کل استثنا همیشه ممکن است وجود داشته باشد و گاهی ممکن است ما یک پروژه را نسبت به شرایط موفق بدانیم اما دو یا سه مورد از مواردی که من بالا گفتم در آن پروژه ها رعایت نشده باشد. اما مطمئن باشید که در 90 درصد مواقع چیزی به جز آن ملاک های گفته شده، نمی توانند میزان موفقیت یک پروژه سئو را اندازه گیری کنند. امیدوارم که این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد و از خواندن آن لذت برده باشید.