عنوان مقاله را دقت کردید؟ شاید اگر کمی در سئو سایت وارد باشید، تصور کنید که این عنوان صرفا یک عنوانی برای جذب مخاطب است که کلیک بالایی دریافت کند. احتمالا قبلا هم چیز هایی درباره نوشتن عنوان های جذاب شنیده بودید. اما بگذارید از همین حالا به شما بگوییم که خیر، هم در عددی که انتخاب کردیم نکته هست، هم اگر می خواهیم نحوه انتشار مقاله برای سئو را بگوییم، تمرکزمان بر روی سال 2023 است. یعنی اینجا دیگر خبری از کلمه کلیدیتان انقدر تکرار بشود، در فلان جا کلمه را اینطور بگنجانید، اینک این مقدار خاص باشد و از این موارد نیست. اینجا قرار است قدم های بزرگ برداریم و طبق آن اصولی پیش برویم که هم مورد تایید موتور جست و جو است و هم اینکه مخاطب باهوش این دوره و زمونه، احساس کند که ما واقعا می خواهیم به او چیزی یاد بدهیم. همراه ما باشید.
نحوه انتشار مقاله برای سئو
حالا که می خواهیم درباره نحوه انتشار مقاله برای سئو در سال 2023 صحبت کنیم، دلیل نمی شود که نکات خوب سال های قبل را از یاد ببریم. سئو سایت خیلی مواقع ممکن است به طور کلی زیر و رو شود اما همچنان نکات کاربردی و درست خودش را حفظ می کند. در واقع ما برای یک تولید محتوای سئو شده، همچنان باید یک سری از نکات درست و خوب سئو سایت که قدم هم وجود داشتند را رعایت کنیم. اما در این دوره و زمانه ما دیگر نباید درگیر مسائلی باشیم که اصلا برای مخاطب هیچ اهمیتی ندارد. حالا دیگر یک سری مفاهیمی که استفاده می کردیم تا انتشار مقاله برای سئو را توضیح بدهیم دیگر شاید حتی به نحوی عوام فریبی هم محسوب بشوند و گوگل هم دیگر دارد این موارد را کشف می کند و با سایت خاطی هم برخورد می کند.
بگذارید از همین حالا با یکدیگر اتمام حجت کنیم که در نحوه انتشار مقاله برای سئو پس همچنان مواردی مانند چگالی کلمه کلیدی مهم است، بهینه سازی تگ های H مهم است، ALT تصاویر همچنان اهمیت دارند و لینکسازی داخلی هم یک امتیاز مثبت محسوب می شود. اما موضوع حالا دیگر فراتر از این موارد است و قرار است که کمی تمرکزمان روی خود محتوا برود. اینجا دیگر قرار است یک سری نکاتی را مد نظر قرار بدهیم که ما را چندین پله بالاتر از چیزی که هستیم می برند. در ادامه همراه ما باشید تا بیشتر با منطق کار آَشنا بشویم.
چرا نحوه انتشار مقاله برای سئو مهم است؟
اول از همه بیایید قبل از اینکه درباره نحوه انتشار مقاله برای سئو بگوییم، کمی از فلسفه تولید محتوا و هدف ما از انتشار مقاله صحبت کنیم. اول اینکه تولید محتوا برای سایت ما لازم است، چرا؟ چون این انتشار مقاله و تولید محتواست که دارد سایت ما را زنده و به روز نگه می دارد. گوگل و دیگر موتور های جست و جو هم نمایش سایت های به روز را در موتور جست و جوی خود ترجیح می دهند و دیگر مانند قدیم نیست که چیزی را جست و جو می کردیم و نتیجه ای که نمایش داده می شد برای دو سال قبل بود. امروزه حتی اگر صفحه ای که برای ما نمایش داده می شود، برای اولین بار 10 سال پیش انتشار داده شده است، در این مدت این صفحه آپدیت شده است و مطالب جدید و به روز به آن اضافه شده اند.
اما اهمیت دیگری که تولید محتوا به جز به روز رسانی سایت دارد، پربارتر کردن سایت است. ما تولید محتوا و انتشار مقاله را انجام می دهیم که سایت خودمان را از اطلاعاتی که مخاطب می خواهد داشته باشد پر کنیم. در واقع ما داریم به طور رایگان، دانش و اطلاعاتی که خودمان داریم را در اختیار مخاطب خودمان قرار می دهیم و ارزش لازم را بعد ها از جای دیگری دریافت می کنیم.
حالا دیگر می دانیم که چرا ما اصلا این کار تولید محتوا را انجام می دهیم و حالا می توانیم با خیال راحت، به سراغ آن نکاتی که باید در آن رعایت کنیم برویم. نکاتی که به ما یادآوری خواهند کرد که اینکه ما سایت به روز و پر اطلاعات داشته باشیم کافی نیست و موتور جست و جو چیز دیگری هم می خواهد.
چرا باید نکات سئویی انتشار مقاله را بدانیم؟
یک سوالی که برای یک سری ها پیش می آید احتمالا این است که مگر درست بودن و معتبر بودن چیزی که ما می نویسیم برای گوگل کافی نیست؟ پس چرا همچنان بحث نحوه انتشار مقاله برای سئو مطرح می شود و نکته پشت نکته هست که باید یاد بگیریم؟ اصلا وجود همین سوال ها هم هست که ممکن است یک سری سئو کار ها جذب روش های کلاه سیاه بشوند و بخواهند با دور زدن الگوریتم ها، نتایج گوگل را آنطور که می خواهند تغییر بدهند.
بیایید به موضوع طور دیگری نگاه کنیم، دیدگاهی که شاید تا به حال نداشتیم و اما ممکن است حداقل ما را کمی به فکر فرو ببرد. چه دیدگاهی؟ اینکه بله شما محتوای خوب می نویسید، اما رقیبتان هم محتوای خوب می نویسد! آن یکی رقیب شما هم محتوایش خوب است و خیلی ها در دنیای وب محتوای مشابه شما را با زبان های مختلف و رویکرد های متفاوت می نویسند و همه آن ها هم کیفیت دانشی که ارائه می دهند بالاست. حالا گوگل از بین این همه محتوای خوب کدام را انتخاب کند؟ چگونه این موارد را در صفحه SERP نمایش بدهد؟ اینجاست که مجبور است یک سری فاکتور های دیگری را نیز در نظر بگیرد که حتی درباره آن ها با مخاطب عام صحبتی هم نکند. ما قرار است در اینجا به جز آن نکته های اصلی مورد تایید، یک اشاره ای به این نکات هم داشته باشیم.
نکاتی برای نحوه انتشار مقاله برای سئو
اینجا دیگر داریم به آن هدفی که تعیین کردیم نزدیک می شویم و قرار است در ادامه به چند مورد از نکات نحوه انتشار مقاله برای سئو اشاره کنیم. نکاتی که هرچند شاید درگیر کلی گویی هم بشوند، اما از همین کلی گویی ها هم می شود نکات ریزی برای سئو سایت برداشت کرد. با ما همراه باشید تا با این نکات ریز آَشنا بشویم.
هر آنچه که برای درست نوشتن لازم است رعایت کنید!
این نکته، با اینکه مهمترین نکته هم هست، اما کمتر از بقیه به آن می پردازیم. چرا؟ چون کاملا بدیهی است! چشم بسته که غیب گویی نکرده ایم، معلوم است که نکات درست نوشتن یک محتوا باید رعایت بشود! اما موضوع اینجاست که در رتبه های اول موتور جست و جو شاید چنین محتواهایی مشاهده نشوند، اما هنوز هم چنین محتواهایی در سرتاسر وب هستند که اولا پر از ایرادات کلامی، غلط های املایی، جملات بی سر و ته، کلی گویی های گذری و … هستند. محتوای شما باید دقیق، کامل و بدون ابهام باشد. گوگل دیگر از این به بعد تشخیص خواهد داد که شمایی که دارید این مقاله را می نویسید اصلا ایده ای از کاری که می کنید دارید یا صرفا در حال تولید محتوا هستید تا سایت خودتان را بالا نگه دارید.
پس اول از همه، خودتان را با همه نکاتی که تا به حال درباره نحوه نگارش محتوا و درست نوشتن یاد گرفته اید مجهز کنید و سپس با یک دید باز به سراغ تولید محتوا بروید.
به زور لینکسازی نکنید!
می دانید چه اتفاقی می افتد که ما را در تله لینکسازی داخلی زوری می اندازد؟ زمانی که ما از تولید محتوای خودمان هیچ هدفی به جز سئو نداشته باشیم. زمانی که شما می خواهید تولید محتوا کنید باید اول از همه ارزش کاری که دارید می کنید را پیش خودتان بالا ببرید و پیش خودتان فکر نکنید که من دارم تولید محتوا می کنم که صرفا لینکسازی انجام بدهم. پیش خودتان بگویید من دارم تولید محتوا می کنم که ارزشی را به مخاطبم انتقال بدهم و دانشی در اختیار او بگذارم. بعد از آن برای نوشتن محتوای خود برنامه ریزی کنید و قبل از اینکه شروع به نوشتن کنید، فرصت های لینکسازی را شناسایی کنید. اینطوری شما هم منابعی که می خواهید به آن ها لینک بدهید را بهتر تشخیص می دهید و محتوا را صرا برای لینک تولید نمی کنید.
نه تنها گوگل به این نوع محتواها اهمیت بیشتری می دهد، بلکه فرصت های اینکه دیگران هم به شما بک لینک بدهند بیشتر می شود و شبکه سازی گسترده تری خواهید داشت.
تخصص، اعتبار، اعتماد
گوگل به تازگی مفهومی را معرفی کرده است که شاید نشود به آن یک الگوریتم گفت، اما عملا نقش یک الگوریتم را برای گوگل بازی می کند. این مفهوم E-A-T است که مخفف Expertise، Authoritativeness و Trustworthiness می باشد. این مفهوم معرفی شده توسط گوگل به ما می گوید که محتوای ما باید تخصصی، معتبر و قابل اعتماد باشد. اول اینکه شمایی که دارید این محتوا را تولید می کنید باید در سایت مرتبط به موضوع محتوا این کار را انجام بدهید و از سابقه شما و سایتتان مشخص باشد که در حوزه تخصص دارید. دوم اینکه سایت های معتبر دیگر (به روش های مختلف) باید شما را تایید کنند و البته، شما نیز باید برای حرف هایی که می زنید منبع معتبر داشته باشید.
پس در نحوه انتشار مقاله برای سئو همیشه از خودتان بپرسید: آیا دارم اطلاعات درستی در این محتوا می دهم؟ آیا محتوای من قابل استناد است؟ گوگل آخر دیگر از کجا این ها را می فهمد؟ جواب دو سوال اول که با خودتان، اما جواب سوال سوم این است که عزیزان، داریم درباره بزرگترین و قدرتمندترین غول دنیای تکنولوژی صحبت می کنیم و خودتان با یک جست و جو می توانید نتیجه اعمال شدن این مفهوم در SERP را ببینید.
محتوای بصری صرفا به ALT اش نیست!
بیایید خودمان را گول نزنیم، واقعا موتور جست و جویی با این حجم از یادگیری ماشین، صرفا با یک ALT موضوع محتوای بصری ما را متوجه می شود؟ بله ALT خیلی مهم است، اما من اگر عکس یک ببر را در سایت بگذارم و در ALT آن بنویسم “پلنگ” آن وقت گوگل خیال می کند که این پلنگ است؟
با این مثال صرفا می خواهیم به شما بگوییم که دیگر صرفا وجود تصویر و ویدیو در سایت شما مهم نیست، اینکه در آن تصویر و ویدیو چه چیزی وجود دارد هم مهم است و اینکه این چیزی که شما در تصویر گذاشته اید چه ربطی به ابر محتوایی دور و بر آن هم دارد نیز مهم است. اینجاست که دیگر شما باید به جای “گذاشتن” یک تصویر در محتوا، به دنبال “ساختن” یک تصویر مخصوص آن محتوا باشید.
درگیر اندازه نشوید!
یک بار یک سوالی برای من پیش آمد و می خواستم مفهوم یک چیزی را در سئو بدانم. مفهوم را در گوگل سرچ کردم و اتفاقا اولین نتیجه ای هم که نمایش داد، سایت Ahrefs بود که من چون اعتبار این سایت را هم می شناختم، روی نتیجه کلیک کردم. انتظار من این بود که الان باید بروم و خوب بگردم تا جواب سوالم را در مطلب پیدا کنم. اما دیدم یک باکس مربعی شکل در Glossary سایت Ahrefs برای من باز شد که آن مفهومی که می خواستم را توضیح می داد. مطلب را خواندم، مطلب را متوجه شدم و سوال دیگری هم نداشتم، اما باز برای اینکه ببینیم دیگر چه چیزی نوشته است به سمت پایین اسکرول کردم…هیچ اتفاقی نیفتاد! جلوی دید من، یک صفحه بود با دو پاراگراف که جواب خودم را از همان دو پاراگراف گرفته بودم.
این موضوع به من نشان داد که گوگل دارد می فهمد که برای چه محتوایی چقدر توضیح لازم است. دیگر نه تنها مسئله “فلان مقدار کلمه” برای گوگل مطرح نیست، بلکه اگر شما درباره چیزی که لازم نیست زیاده گویی بکنی اصلا ممکن است که گوگل هم ارزشی برای صفحه قائل نشود.
در نظر گرفتن تجربه کاربری
بنده نویسنده هم یک زمانی جاهل بودم و محتوا را صرفا می نوشتم تا رتبه سایت بالاتر برود. وقتی آن زمان محتواهایم را می خواندم پیش خودم می گفتم “اشکال ندارد، چه خوب که کسی قرار نیست با خواندن این خودش را اذیت کند” و خود بنده داشتم از خواندن محتوای خودم زجر می کشیدم. چرا؟ چون محتوای من پر بود از نکات سئویی، لینک های مختلف معتبر اما غیر ضروری و تکرار کلمه کلیدی اما چه چیزی نداشت؟ فونت مناسب، قرار گیری محتوا در المان درست، نظم و ترتیب درست، لحن درست محتوایی و خلاصه هر آن چیزی که باعث شود مخاطب با خیال راحت محتوا را بخواند نداشت. همه این ها به کنار، چندین ثانیه طول می کشید که اصلا این محتوا بارگذاری بشود.
اینجاست که مبحث Core Web Vitals که در مقالات قبلی درباره آن صحبت کردیم مطرح می شود. مفهومی کاربردی که تمام تمرکزش روی تجربه کاربری و سرعت صفحات سایت شماست. پیشنهاد من به شما این است که وقتی محتوا را انتشار دادید، یک بار آن را با Gtmetrix یا Google Lighthouse بررسی کنید تا بتوانید یک تجربه کاربری خوب و درست هم برای کاربران خودتان ارائه بدهید.
شناخت مخاطب
بله می دانم، این حرف را چندین بار شنیده اید و دیگر واقعا از شنیدن آن خسته شده اید. راستش را بخواهید هرچقدر هم که از خواندن آن خسته شده باشیم، از درست بودن آن چیزی کم نمی کند. چه بخواهیم و چه نخواهیم، قبل از نوشتن محتوا همیشه باید به این فکر کنیم که اصلا چه کسی می خواهد این را بخواند؟ حال جون بحث ما اینجا درباره سئو است، خیلی درگیر ترسیم پرسونای مخاطب نمی شویم، اما جا دارد اینجا بگوییم که ما وقتی می توانیم بگوییم یک محتوا به سئو کلی سایت ما کمک می کند که مخاطب حداقل زمان بگذارد و 90 درصد آن را بخواند. چه کسی این کار را می کند؟ کسی که اصلا محتوا برای او نوشته شده است!
شما کسی را می توانید به خواندن یک مطلب درباره سئو مجاب کنید که یا کارش سئو باشد، یا به سئو علاقه داشته باشد و یا حداقل صاحب یک سایت است. پس شما باید با در نظر گرفتن تمامی این موارد یک چیزی بنویسید که این چنین شخصی تا 90 درصد مقاله شما را حداقل بخواند و در خلال متن، بدانید که در حال جذب چه مخاطبی با چه ویژگی هایی برای خواندن ادامه مطلب هستید.
نکات 2023 به قبل را رها نکنید!
حالا گوگل می خواهد چیزی لو ندهد و بند را آب نمی دهد، اما انصافا هرچقدر هم که الگوریتم هایش دقیق و درست باشند، دلیل نمی شود که معیار های قدیمی خودش را کنار بگذارد. اما ما دیگر قرار نیست برگردیم و درباره آن معیار ها صحبت کنیم، در عوض شما را دعوت می کنیم که مطالب دیگر ما در رابطه با سئو را نیز مطالعه کنید که همان ها می توانند یک دید بازتری درباره روش های سئو سایت را به شما بدهند. همان روش هایی که شما احتمالا بلد هستید، اما اگر هم درباره آن ها اطلاعی ندارید، موضوع برای خواندن بسیار است. چون ما اینجا سعی کردیم یک سری نکات جدید بگوییم، دلیل نمی شود که شما دیگر عنوان سئو جذاب ننویسید، لیست های شمارشی استفاده نکنید، کلمه کلیدی را تگ Strong ندهید یا هرکاری که قبلا لازم بود را نکنید.
سخن پایانی
یادتان باشد، ما خودمان سئو کار هستیم و ما دیگر گوگل نیستیم که به شما بگوییم سئو یعنی کیفیت و محتوا و در درجه دوم هم نیم نگاهی به تجربه کاربری داشته باشیم. ما به شما می گوییم که بله، اصولی که گوگل می گوید هست، آن روش های درست سئویی هم هست. اما موضوع اینجاست که روش های سئویی که گوگل سعی بر انکار آن ها را دارد به تنهایی کافی نیستند و ما اول از همه باید “بدیهیات دشوار” مانند کیفیت محتوا و اهمیت به تجربه کاربری را رعایت کنیم و بعد به سراغ بهتر کردن مطالبمان با آن روش ها هم برویم. این از نحوه انتشار مقاله برای سئو در سال 2023 و امیدواریم که از خواندن مطلب لذت کافی برده باشید.
منابع:
0 Comments