مقالات تخصصی

چگونه یک آنلاین شاپ راه اندازی کنیم و 8 مرحله راه اندازی آن

چگونه یک آنلاین شاپ راه اندازی کنیم و 8 مرحله راه اندازی آن

درست است که تا به امروز به شما گفته ایم که چقدر انتقال فروشگاهتان به فضای وب می تواند برای شما سودمند باشد. اما باز هم برای اینکه به این سودمندی دست پیدا کنید باید پایه های قوی ای داشته باشید. یعنی چه؟ یعنی شما باید یک سری اصول را بدانید و سپس به این فکر کنید که چگونه یک آنلاین شاپ راه اندازی کنیم . 

این اصول خیلی سخت نیستند اما به هر حال لازمه شروع کار شما می باشند و بدون رعایت کردن آن ها نمی توانید یک فروشگاه اینترنتی عالی در فضای وب داشته باشید. ما قرار نیست به شما بگوییم که چگونه فروشگاه خودتان را طراحی کنید و از چه المان هایی باید استفاده کنیم. چیز هایی که شاید بیشتر به سلیقه خود شما و زمینه طراحی سایتتان بستگی دارد. ما اینجا می خواهیم از اصول راه اندازی فروشگاه اینترنتی صحبت کنیم و به سوال شما درباره اینکه چگونه آنلاین شاپ بزنیم پاسخ کاملی بدهیم، پس همراه ما باشید.

چگونه یک آنلاین شاپ راه اندازی کنیم ؟

تصور می کنیم که شما تازه یک ایده به ذهنتان رسیده است و حالا می خواهید که کاملا اصولی این ایده را به اجرا تبدیل کنید. عالی است! چقدر خوب که عجولانه اقدام نکردید و به سراغ این مقاله آمده اید. ما نیز قرار است مرحله به مرحله این مورد را پیش ببریم و به شما بگوییم که باید چگونه یک آنلاین شاپ راه اندازی کنیم . یادتان باشد که ما طراحی سایت فروشگاهی شما را قرار است از صفر بچینیم و تصور می کنیم که شما در هیچکدام از مراحل طراحی سایت قرار ندارید. اگر هم همین حالا برای طراحی سایت خودتان اقدام کرده اید، هیچ اشکالی ندارد. دانستن این نکات همچنان می تواند به شما در طراحی وب سایت خودتان کمک کند. پس بهتر است هرچه سریعتر درباره اینکه چگونه یک آنلاین شاپ راه اندازی کنیم صحبت کنیم. در ادامه همراه ما باشید.

البته اگر هدف شما فروش طلا و جواهر است، باید روی جنبه های خاص این حوزه مانند امنیت سایت، نمایش جذاب محصولات و امکان پرداخت امن تمرکز داشته باشید. طراحی سایت طلا به شما کمک می کند که یک فروشگاه آنلاین معتبر برای جلب اعتماد مشتریان ایجاد کنید. همچنین، طراحی سایت طلا با استفاده از گرافیک های جذاب و ویژگی های خاص برای نمایش جواهرات باعث جذب مخاطبان بیشتری خواهد شد. در نهایت، طراحی سایت طلا با پشتیبانی از ابزارهای سئو و قابلیت های حرفه ای می تواند فروش شما را افزایش دهد و باعث ایجاد یک تجربه خرید آنلاین بی نظیر برای کاربران شود.

به طور کلی، همکاری با شرکت هایی که تخصص در طراحی سایت تهران دارند، می تواند بسیار مؤثر باشد؛ زیرا آنها با دانش و تجربه خود، می توانند سایتی حرفه ای و کاربرپسند ایجاد کنند که بازدیدکنندگان را به خرید تشویق کند. همچنین، در طراحی سایت تهران ، توجه به جزئیات فنی مانند سرعت بارگذاری، امنیت و سازگاری با موبایل از اهمیت بالایی برخوردار است. با انتخاب درست تیم طراحی سایت تهران، می توانید به‌سادگی فروش آنلاین خود را آغاز کرده و به موفقیت دست یابید.

چگونه یک آنلاین شاپ راه اندازی کنیم ؟

8 مرحله برای اینکه بدانیم چگونه یک آنلاین شاپ راه اندازی کنیم

انتخاب شرکت طراحی سایت

تا به اینجا کمی با مفهوم چگونه آنلاین شاپ بزنیم آشنا شدید، اما این مسیر مراحل خاص خود را دارد. اولین کاری که باید برای راه اندازی انلاین شاپ انجام بدهید، انتخاب یک شرکت طراحی سایت است. چرا یک شرکت طراحی سایت و چرا خودمان این کار را انجام ندهیم؟ اول اینکه راه اندازی آنلاین شاپ شاید کار سختی نباشد، اما راه اندازی یک انلاین شاپی که واقعا قرار است فروش داشته باشد و مشتری جذب کند کار چندان ساده ای نیست. یک شرکت طراحی سایت با فوت و فن این کار آشناست و هم می داند که شما چه چیزی از سایت خودتان می خواهید، هم اینکه به خوبی می داند که مشتری شما چه انتظاری از شما دارد. همچنین اگر حتی نخواستید که پیگیری خدمات سئو باشید (هرچند که به نظرم باید حتما به سراغ آن هم بروید)، حداقل یک شرکت طراحی سایت، سایت شما را برای حضور در نتایج موتورهای جست و جو آماده می کند.

حالا آیا هر شرکتی می تواند کار راه اندازی آنلاین شاپ ما را به خوبی انجام دهد؟ کاملا بستگی به رویکرد و تجربه آن شرکت در این زمینه دارد. پس در نتیجه ما برای اینکه کار شما را راحت تر کنیم، 3 تا از این شرکت ها را به شما معرفی می کنیم که تضمین هم می دهیم که کار راه اندازی آنلاین شاپ شما را به خوبی برایتان انجام می دهند.

1- تابان شهر

یکی از بهترین و با سابقه ترین شرکت های طراحی سایت که در زمینه راه اندازی آنلاین شاپ تجربه بسیار زیادی دارد، تابان شهر است. شرکتی با بیش از 12 سال سابقه فعالیت و با آشنایی کامل نسبت به ترند های روز طراحی سایت فروشگاهی که می تواند یکی از بهترین آنلاین شاپ ها را برای شما طراحی کند. چه چیزی ثابت می کند که این شرکت به بهترین شکل ممکن کارش را انجام می دهد؟ اگر شما نگاهی به نمونه کارهای متعدد این شرکت بیندازید، به وضوح می توانید ببینید که در رابطه با طراحی سایت فروشگاهی، به خوبی می توانید به این شرکت تکیه کنید. همچنین اگر به خدمات سئو هم نیاز داشتید، می توانید کاملا به تیم سئو سایت این شرکت اعتماد کنید.

تابان شهر
مطالب پیشنهادی
2- دی ام تابان

با نگاهی به فعالیت های دی ام تابان شاید تصور کنید که تخصص اصلی آن ها فقط امور دیجیتال مارکتینگ است، در حالی که اصلا اینطور نیست! دی ام تابان تیم طراحی سایت بسیار عالی و کارکشته ای دارد که همواره داشتن یک انلاین شاپ عالی را برای شما تضمین می کنند. طراحی سایت های دی ام تابان بسیار ظریف و با جزئیات و در عین حال کاربر پسند است که باعث می شود هم جانب زیبایی به خوبی در سایت رعایت بشود، هم اینکه زمینه راحتی کار با سایت برای شما و مشتریان به خوبی فراهم بشود.

دی ام تابان
3- تابان آکادمی

اینکه یک سایت و شرکتی تمرکز خودش را روی آموزش طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ گذاشته باشد، دلیل نمی شود که همان کارها را خودش انجام ندهد. اتفاقا شرکتی که به دیگران یاد می دهد که چگونه بهتر است کار طراحی سایت یا امور دیجیتال مارکتینگ را انجام بدهند، به احتمال زیاد خودش به شکلی عالی همان کارها را انجام می دهد. تابان آکادمی هم از آن دسته شرکت هاییست که راه اندازی انلاین شاپ یکی از اصلی ترین کارهایی است که انجام می دهد و در کنار کارهای دیگر، این کار راه هم به بهترین شکل ممکن پیش می برد. همچنین این شرکت هم مانند شرکت های قبلی که گفتیم، ویدیوهای آموزشی کار با سایت را در اختیار شما قرار می دهد تا بتوانید به راحتی آنلاین شاپ خود را مدیریت کنید.

تابان آکادمی

طراحی یک پلن کسب و کار و هدف گذاری

نه صرفا در این موضوع که چگونه یک آنلاین شاپ راه اندازی کنیم بلکه در تمامی موضوعات، همیشه طرح ریزی و هدف گذاری باید وجود داشته باشد. در این مورد هم اول از همه شما باید 4 مورد را در نظر بگیرید. این 4 مورد شامل نقاط قوت، ضعف ها، فرصت ها و تهدید هایی باشد که قرار است با آن ها مواجه شوید. مثلا مسلما نقطه قوت این خواهد بود که شما مشتریان بیشتری دریافت می کنید و برندتان در دنیای اینترنت شناخته می شود. ضعف هایی که باید به آن ها بپردازید چالش هاییست که در برابر محدودیت های ارسال کالا ها و موارد دیگر دارید. فرصت های شما مثلا می تواند این باشد که به راحتی می توانید با کسب و کار های دیگر ارتباط برقرار کنید و تهدید ها هم ممکن است نظرات تند یک سری از مشتریان شما باشد.

بعد از بررسی این 4 مورد (مثال ها برای هر کسب و کار متفاوت است) باید ببینید که صنعت شما چه چیزی کم دارد و با خلاقیت خودتان سعی کنید این کمبود ها را برطرف کنید که در بازار رقابت حرفی برای گفتن داشته باشید. سپس باید پرسونای مخاطب و مشتری اصلی خودتان را ترسیم کنید (مخاطب چه ویژگی هایی دارد، در چه گروه سنی است، چه جنسیتی دارد و … ) و در آخر هم مدل کسب و کار خودتان را مشخص کنید. این مدل می تواند B2B یا B2C باشد که اولی یعنی فروش شما متمرکز بر فروش به کسب و کار های دیگر است و مدل دوم نشان دهنده این است که خدمات و کالای شما مستقیم به دست مصرف کننده (یا درست تر بگوییم، مشتری) می رسد. بعد از بررسی تمامی این موارد می توانیم وارد مرحله بعدی بشویم.

در این مسیر، باید به این فکر باشید که آیا بعد از طراحی و راه اندازی فروشگاه اینترنتی، میخواهید فروش خود را افزایش دهید و به درآمد بیشتری برسید یا خیر. در صورتی که این قصد را دارید، سئو سایت یکی از بهترین اقداماتی است که شما می توانید از آن استفاده کنید. ممکن است به این فکر کنید که قیمت سئو سایت چقدر است و آیا استفاده از این خدمات مقرون به صرفه است یا خیر. باید بدانید که قیمت سئو سایت از عوامل مختلف بسیاری تاثیر می پذیرد اما نباید تصور کنید که قیمت سئو سایت غیر منطقی و نامتعارف است. قیمت سئو سایت با توجه به آینده سازی که برای کسب و کارتان می کند، از هر لحاظ مقرون به صرفه و مناسب است.

طراحی یک پلن کسب و کار و هدف گذاری

انتخاب نام دامنه

همانند اسم برند شما، دامنه سایت شما نیز مهم است. اگر هنوز اسمی برای برند خودتان انتخاب نکرده اید که چه بهتر! شما می توانید با انتخاب یک نام دامنه عالی، اسم برند خودتان را نیز انتخاب کنید. لطفا اگر می خواهید مشتریان دنیای وب شما را به خاطر داشته باشند از اسامی طولانی برای دامنه خودتان استفاده نکنید. 

تمام تلاشتان را بکنید که دامنه شما (که هویت برند شما در دنیای اینترنت است) منحصر به فرد باشد و شبیه هیچ برند دیگری هم نباشد. از کلمات نا آشنا و غیر قابل تلفظ هم استفاده نکنید که مشتریان شما به راحتی بتوانند شما را به دوستانشان معرفی کنند. اگر تمامی این موارد را رعایت کنید در آخر به یک دامنه سایت عالی برای فروشگاهتان دست پیدا می کنید. این هم از دومین مرحله “چگونه یک آنلاین شاپ راه اندازی کنیم” و حال وقتش رسیده است که بحث تخصصی شود.

اگر برای شروع کار به سراغ یک شرکت طراحی سایت رفتید، حواستان به قیمت طراحی سایت آن شرکت باشد. حتما در نظر داشته باشید که دامنه جزو تعرفه طراحی سایت به حساب نمی آید و اگر قرار است دامنه روی قیمت طراحی سایت تاثیر داشته باشد، شما باید این موضوع را بدانید و شرکت طراحی سایت باید این موضوع را به شما بگوید. در غیر این صورت دامنه سایت، به صورت قانونی جزو تعرفه طراحی سایت نیست اما اگر قرار شد که باشد، حتما شما باید این موضوع را بدانید.

پلتفرم فروشگاه خودتان را انتخاب کنید

زمانی که تصمیم می گیریم که چگونه آنلاین شاپ بزنیم، باید پلتفرم های فروشگاهی مختلفی را بشناسیم. پلتفرم سایت شما در واقع همان فضایی هستش که قرار است سایت به خود بگیرد و اینکه چگونه آن را انتخاب کنیم بستگی به کسب و کارمان، راحتی خودمان، امکانات پلتفرم و آشنایی ما با آن پلتفرم می باشد. شما می توانید از فروشگاه ساز های معروفی مانند BigCommerce، Magneto، Shopify و … استفاده کنید و یا اینکه برای حرفه ای تر شدن، می توانید از یک سایت وردپرسی و افزونه WooCommerce استفاده کنید. ما راه دوم را همیشه بیشتر پیشنهاد می کنیم چون هم وردپرس و هم ووکامرس، امکانات بسیار عالی ای در اختیار شما قرار می دهند و خودشان هم شما را در اینکه چطور آنلاین شاپ بزنیم راهنمایی می کنند.

پیشنهاد ما البته این است که شرکت طراحی سایت مناسبی پیدا کنید تا طراحی سایت شما را انجام بدهند. زیرا هرچقدر هم که این پلتفرم ها کار شما را راه بیندازند، یک شرکت طراحی سایت خیلی بهتر می تواند نکاتی که در همین پلتفرم ها هم وجود دارند را رعایت کنند.

پلتفرم فروشگاه خودتان را انتخاب کنید

طراحی ظاهر سایت

این مرحله درست است که کاملا سلیقه ای و طبق نیاز کسب و کار شما می باشد، اما یک سری اصولی دارد که باید انلاین شاپ ها آن را رعایت کنند. شما باید فونت و متون خودتان را شخصی سازی کنید، المان های بصری با کیفیت به سایت خود اضافه کنید، رنگبندی سایت را به درستی انجام بدهید، محتواهای مرتبط با برند خودتان را قرار بدهید و در آخر هم نویگیشن و لیست های سایت خودتان را به بهترین نحو طراحی کنید. 

این مرحله هویت بصری سایت شما و رابط کاربری سایت را می سازد و شاید شما برای اینکه می خواستید بدانید چطور آنلاین شاپ بزنیم ، بیشتر به فکر این مرحله بودید. پس باید به شما بگوییم که طراحی به جز منحصر به فرد بودن، خلاقانه بودن و با کیفیت بودن، اصول دیگری ندارد و شما هم باید رو خلاقیت تمرکز کنید.

طراحی ظاهر سایت یک چالش بسیار بزرگ برای هر کسب و کاری به حساب می آید و خیلی از کسب و کارها مجبور هستند هزینه های بسیاری را برای طراحی سایت خود متحمل شوند. اما هزینه طراحی سایت با وردپرس آنقدر زیاد نیست و با یک هزینه مناسب، می توان یک طراحی درجه یک داشت و نیازی نباشد که هزینه بسیاری صرف طراحی سایت شود. هزینه طراحی سایت با وردپرس معمولا معقول، به صرفه و مناسب می باشد.

طراحی ظاهر سایت

اضافه کردن محصولات به فروشگاه

در این مرحله شما باید تصور کنید که یک فروشگاه فیزیکی خالی دارید. مسلما بدون وجود محصولات، هیچ فروشگاهی دارای مشتری نمی شود. حال شما هم در این مرحله باید محصولات خودتان را به سایت اضافه کنید و توضیح دهید که این محصولات برای چه کسانی است، ویژگی های محصولات را مشخص کنید، برای کسی که به محصول خاصی نیاز دارد یک سیستم پیشنهاد دهی طراحی کنید و به خریدار سایتتان مثل یک فروشنده عالی، کمک کنید که به هدفش در سایت شما برسد. یادتان باشد که 3 چیز در این مورد بسیار مهم است و آن 3 چیز دسته بندی محصولات، تصاویر محصولات و توضیحات محصولات می باشد که باید به بهترین نحو ممکن ارائه بشوند.

یکی از اصلی ترین تفاوت های طراحی سایت فروشگاهی با طراحی سایت شرکتی همین است که فروشگاه محصول دارد و شرکت دارای خدمات است. برای همین در طراحی سایت شرکتی طراحی به صورت دیگری انجام می شود و در طراحی سایت فروشگاهی موضوع به همین منوال که گفتیم پیش می رود. باید در طراحی وبسایت همیشه دقت کنیم که طراحی وبسایت شرکتی را با راه اندازی آنلاین شاپ اشتباه نگیریم و طراحی وب سایت ها را طوری انجام ندهیم که مناسب حوزه کاری ما نباشد.

تنظیم بخش ارسال محصول

در این بخش شما باید نوع سیاست ارسال محصول خودتان را مشخص کنید. شاید یکی از بخش های مهم اینکه چگونه یک آنلاین شاپ راه اندازی کنیم همین باشد که قرار است اصلا چگونه محصولات را به دست مشتری برسانیم. یادتان باشد که مشتری کاملا باید از اینکه چگونه قرار است محصول را دریافت کند آگاه باشد و برای اینکه به شما هم اعتماد کند و اطلاعات تماسش را با شما به اشتراک بگذارد، باید اعتماد او را جلب کنید. 

در ایران شما می توانید با دریافت نماد اعتماد الکترونیکی برای فروشگاه خودتان، به مشتری نشان بدهید که یک سایت قابل اعتماد هستید و قرار نیست از او سوء استفاده کنید. پس حتما قبل از لانچ کردن و تبلیغ برای سایتتان، دریافت این نماد را در اولویت قرار بدهید. همچنین شما باید مشخص کنید که تا چه محدوده ای را برای فرستادن محصولات پشتیبانی می کنید.

تنظیم بخش ارسال محصول

استراتژی های مارکتینگ آنلاین شاپ

یک آنلاین شاپ می تواند در لحظه هزاران مشتری داشته باشد و ممکن است چند وقت یک بار هم کسی به آن سر نزند. برای اینکه به اولی برسیم باید یک استراتژی درست مارکتینگ داشته باشیم و تبلیغات بهینه برای سایت خودمان انجام بدهیم. جدا از موارد سئو سایت، تبلیغات گوگل و به طور کلی موارد مرتبط با موتور های جست و جو، راه های دیگر تبلیغات و کمپین های تبلیغاتی را نباید فراموش کنیم. 

اگر یک تیم مارکتینگ خوب داشته باشید و استراتژی تبلیغات خودتان را به بهترین نحو اجرا کنید، می توانید در کوتاه مدت مشتری های بسیاری دریافت کنید. البته مارکتینگ اصلی شما، کیفیت سایت و کیفیت کار شماست و بدون این دو مورد، تبلیغات برای انلاین شاپ شما هیچ فایده ای ندارد.

باز هم این موضوع را باید مد نظر قرار بدهید که چنین کاری تنها از یک شرکت طراحی سایت خوب برمی آید. خصوصا اگر در تهران هستید، یک شرکت طراحی سایت تهران کار شما را به خوبی می تواند راه بیندازد. یک شرکت طراحی سایت خوب که داخل شهر شما باشد و شما بتوانید حضوری با آن ها جلسه بگذارید، به خوبی می توانند بهترین استراتژی های بازاریابی را برای شما به ارمغان بیاورند.

استراتژی های مارکتینگ آنلاین شاپ

ارائه یا لانچ کردن سایت

حال وقت آن رسیده است که به آخرین مرحله چطور آنلاین شاپ بزنیم برسیم و برای آن هم یک چک لیست خوب به شما ارائه می دهیم:

  • تمام عناوین در صفحات سایت و کال تو اکشن ها (دکمه ها) را چک کنید.
  • فرایند پرداخت را خودتان امتحان کنید.
  • چند بار پروسه همسان سازی پرداخت را چک کنید.
  • مطمئن شوید که تصاویر محصولات از کیفیت بالا برخوردار باشند.
  • دسته بندی ها، توضیحات و ویژگی های محصولات را درست کنید.
  • نویگیشن وب سایت را چک کنید.
  • چک کنید که همه فرم ها و لینک ها درست کار کنند.
  • موارد مالیاتی را بررسی کنید.
  • سیستم ایمیل مارکتینگ خودتان را بررسی کنید.
  • مطمئن شوید که تمام محصولات شما لیست شده باشند.
  • امتحان کنید و از کار کردن فرایند کد تحفیف و کوپن مطمئن شوید.

چه محصولاتی را می توانیم در یک انلاین شاپ به فروش برسانیم؟

به طور خلاصه، برای انتخاب محصول مناسب باید به این سوالات کلیدی پاسخ دهید:

به چه چیزی علاقه دارید و در چه زمینه‌ ای تخصص دارید؟ فروش محصولاتی که به آنها علاقه دارید، انگیزه و اشتیاق شما را برای کار بیشتر می‌ کند و دانش شما به شما در ارائه خدمات بهتر به مشتریان کمک خواهد کرد.

آیا تقاضای کافی برای محصول شما در بازار وجود دارد؟ تحقیق کنید که آیا مردم به دنبال خرید آنلاین این محصول هستند یا خیر.

آیا می‌ توانید این محصول را با سود کافی بفروشید؟ هزینه‌های تولید، تهیه، حمل و نقل، بسته بندی و بازاریابی را در نظر بگیرید.

آیا حمل و نقل و نگهداری این محصول آسان است؟ به مواردی مانند شکستنی بودن، فاسد شدن، شرایط نگهداری خاص و هزینه حمل و نقل توجه کنید.

آیا برای فروش این محصول به مجوز خاصی نیاز دارید؟ قوانین و مقررات مربوط به فروش آنلاین محصول خود را بررسی کنید.

رقابت در بازار چگونه است؟ رقبای خود را بشناسید و به دنبال راه‌ هایی برای متمایز کردن خود از آنها باشید.

با پاسخ دادن به این سوالات و تحلیل دقیق بازار، می‌توانید محصولاتی را انتخاب کنید که برای فروش آنلاین مناسب هستند و به شما در رسیدن به موفقیت کمک می‌کنند.

در نهایت، به یاد داشته باشید که خلاقیت و نوآوری نیز نقش مهمی در موفقیت انلاین شاپ شما دارند. به دنبال ایده‌ های جدید و محصولات منحصر به فرد باشید تا بتوانید در بازار رقابتی امروز، جایگاه خود را پیدا کنید. 

محصولات قابل فروش در انلاین شاپ

هزینه راه‌ اندازی آنلاین شاپ چقدر است؟

هزینه راه‌ اندازی یک آنلاین شاپ به عوامل متعددی بستگی دارد و نمی‌ توان عدد دقیقی را برای همه کسب‌ و کارها تعیین کرد. با این حال، می‌ توان هزینه‌ ها را به چند دسته اصلی تقسیم کرد:

هزینه‌ های اولیه شامل مواردی مانند طراحی و توسعه وب‌ سایت (خرید دامنه، هاست، قالب یا طراحی اختصاصی)، عکاسی محصول، تولید محتوا (توضیحات محصول، مقالات وبلاگ)، مجوزها و گواهینامه‌ ها (مانند نماد اعتماد الکترونیکی) و هزینه‌ های ثبت شرکت (در صورت نیاز).

هزینه‌ های جاری شامل مواردی مانند نگهداری وب‌ سایت (هاست، به‌روزرسانی‌ها، امنیت)، بازاریابی و تبلیغات (گوگل ادز، شبکه‌ های اجتماعی، ایمیل مارکتینگ)، پردازش پرداخت (درگاه پرداخت، کارمزد تراکنش‌ ها)، بسته‌ بندی و ارسال، انبارداری (در صورت نیاز) و پشتیبانی مشتریان.

هزینه‌ های متغیر این هزینه‌ ها به حجم فروش و نوع کسب‌ و کار شما بستگی دارد و شامل مواردی مانند کمیسیون فروش (در صورت استفاده از پلتفرم‌ های واسط)، هزینه‌ های تامین کالا، هزینه‌ های مرجوعی و …

هزینه راه‌ اندازی آنلاین شاپ

آیا برای راه اندازی آنلاین شاپ به مجوز نیاز داریم؟

بله، برای راه اندازی انلاین شاپ به مجوز نیاز دارید. اگرچه ممکن است در ابتدا بتوانید بدون مجوز فعالیت خود را شروع کنید، اما برای جلب اعتماد مشتریان و جلوگیری از مشکلات قانونی، دریافت مجوزهای لازم ضروری است. مهم ترین مجوز برای آنلاین شاپ ها، نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) است که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر می شود. این نماد نشان می دهد که طراحی و مراحل راه اندازی فروشگاه اینترنتی شما مورد تایید مراجع قانونی است و به تعهدات خود در قبال مشتریان پایبند خواهد بود.

علاوه بر اینماد، مجوزهای دیگری نیز وجود دارند که بسته به نوع فعالیت و محصولات شما ممکن است لازم باشند. برای مثال، اگر در زمینه فروش مواد غذایی فعالیت می کنید، به مجوز از سازمان غذا و دارو نیاز خواهید داشت. همچنین، اگر قصد دارید درگاه پرداخت اینترنتی داشته باشید، باید از بانک مرکزی مجوز دریافت کنید. در نهایت، برای فعالیت های خاص مانند فروش محصولات فرهنگی یا هنری، ممکن است به مجوزهای اختصاصی از وزارت ارشاد یا سایر نهادها نیاز داشته باشید. 

در جدول زیر، به طور خلاصه برخی از مجوزهای مورد نیاز برای راه اندازی آنلاین شاپ را بررسی می کنیم: 

مجوزمرجع صادرکننده توضیحات
نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد)وزارت صنعت، معدن و تجارتنشان دهنده اعتبار و اعتماد فروشگاه اینترنتی
مجوز نظام صنفی رایانه‌ ایسازمان نظام صنفی رایانه‌ ای کشوربرای فعالیت در حوزه فناوری اطلاعات
مجوز ساماندهی رسانه‌ های دیجیتالوزارت فرهنگ و ارشاد اسلامیبرای فعالیت در زمینه رسانه‌ های دیجیتال
مجوزهای اختصاصیوزارتخانه‌ ها و سازمان‌ های مربوطهبسته به نوع فعالیت و محصولات (مثلاً مجوز وزارت بهداشت برای فروش محصولات بهداشتی)

به طور خلاصه، دریافت مجوزهای لازم برای آنلاین شاپ شما نه تنها به جلب اعتماد مشتریان و افزایش اعتبار فروشگاه شما کمک می کند، بلکه شما را از عواقب قانونی احتمالی نیز مصون می‌ دارد.

نکات مهمی که برای راه اندازی آنلاین شاپ باید بدانید!

راه اندازی آنلاین شاپ ، موقعیتی است که مسیر ورود به دنیای تجارت الکترونیک را هموارتر می کند و فرصت های بی نظیری برای کسب درآمد و گسترش کسب و کار فراهم می کند. اما برای موفقیت در این مسیر، توجه به نکات مهمی ضروری است که در ادامه به آنها می پردازیم:

شناخت بازار و مخاطب هدف

اولین قدم برای راه اندازی یک انلاین شاپ موفق، شناخت دقیق بازار و مخاطبان هدف است. باید بدانید چه محصول یا خدماتی را به چه کسانی می خواهید ارائه دهید. تحقیقات بازار، بررسی رقبا، و تحلیل نیازهای مشتریان به شما در این زمینه کمک خواهد کرد.

انتخاب نام مناسب

نام آنلاین شاپ شما، اولین چیزی است که مشتریان با آن مواجه می شوند. نامی جذاب، به یاد ماندنی و مرتبط با حوزه فعالیت خود انتخاب کنید.

طراحی وب سایت کاربرپسند

وب سایت شما ویترین آنلاین شاپ شماست. طراحی جذاب، کاربرپسند و با قابلیت دسترسی آسان برای مشتریان از اهمیت بالایی برخوردار است. اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما در دستگاه های مختلف (کامپیوتر، تلفن همراه، تبلت) به خوبی نمایش داده می شود.

ارائه محصولات با کیفیت

کیفیت محصولات شما عامل مهمی در جذب و نگهداری مشتریان است. محصولات با کیفیت و ارائه خدمات پس از فروش مناسب، رضایت مشتریان را به دنبال خواهد داشت.

سیستم پرداخت امن

برای جلب اعتماد مشتریان و افزایش فروش، از یک سیستم پرداخت امن و معتبر استفاده کنید. ارائه گزینه های پرداخت متنوع نیز می تواند به افزایش فروش شما کمک کند.

نکات مهمی که برای راه اندازی آنلاین شاپ باید بدانید
نتیجه گیری

حال دیگر می دانیم که چگونه یک آنلاین شاپ راه اندازی کنیم و بهتر است که همین حالا هم برای آن اقدام کنیم. همیشه به شما گفتیم که داشتن یک فروشگاه اینترنتی می تواند بسیار به کسب و کار شما کمک کند. پس حالا که دیگر اصول را می دانید و از مراحل این کار با خبر هستید، معطل نکنید و انلاین شاپ خودتان را راه اندازی کنید و به کسب درآمد بیشتر برسید. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید و امیدواریم که مطالب مورد توجه شما واقع شده باشد و توانسته باشیم در راه اندازی فروشگاه اینترنتی به شما کمک کرده باشیم.

منبع: Bigcommerce