.

Meta Refresh چیست ؟ آیا برای سئو ضرر دارد؟

تولید شده توسط سبحان بهرامی

من سبحانم و 4 سال از 25 سالی که زندگی کردمو با سئو یاد گرفتم و کار کردم. رشتم تو دانشگاه روانشناسی بود و با وجود اینکه هیچ ربطی به کارم نداشت، اما یه پیوند جالبی سعی کردم بین این دو تا برقرار کنم. عاشق نوشتنم، عاشق کارای فنی، عاشق یاد گرفتن و یاد دادن و البته که همزمان یکم خارج از بحث بریم، عاشق موسیقیم هستم. نوشتن درباره سئو سایت و طراحی سایت باعث میشه خودمم به این بهونه چیزای بیشتری یاد بگیرم و این یاد گیریست که از هرچیزی برام مهمتره.

در بحث سئو سایت و طراحی سایت همیشه مواردی وجود دارد که بدون وارد شدن کامل به این مباحث، هرگز وجود آن ها را نمی فهمیم. اتفاقاتی که به عنوان یک کاربر در سایت ها تجربه می کنیم و به سادگی از کنار آن ها می گذریم، هرکدام مباحث جداگانه ای هستند که باید به صورت تخصصی بررسی بشوند. یکی از همین مباحث جالب، یکی از آن ری دایرکت هایی هست که خیلی درباره آن صحبت نمی شود. در اینجا می خواهیم ببینیم Meta Refresh چیست و بیشتر با آن آشنا بشویم. مبحث جالبی که قرار است به طور کامل به آن بپردازیم و البته بیشتر قرار است تمرکز ما روی بحث سئویی آن باشد. اینکه آیا این موضوع قرار است برای سئو سایت ما ضرری داشته باشد و یا اینکه می تواند حتی به آن کمک کند؟ همراه ما باشید تا پاسخ این سوال را دریافت کنیم.

خدمات سئو سایت تابان شهر + ضمانت صفحه اول

Meta Refresh چیست

Meta Refresh چیست ؟

Meta Refresh بحثی فراتر از بحث آن که در سئو سایت شاهدش هستیم دارد. کاری که شاید خیلی از وب مستر ها به مقاصد سئویی آن را انجام ندهند و فقط مجبور به انجام آن بشوند. حال برای اینکه بدانیم Meta Refresh چیست ، کمی باید  در زمینه های طراحی سایت و سئو سایت متخصص تر باشید. چه Meta Refresh را بخواهید در زمینه سئو سایت مطالعه کنید و چه بخواهید آن را از منظر طراحی سایت ببینید، به هر صورت لازم است که با HTML آشنایی داشته باشید. Meta Refresh یک ری دایرکت است که مانند دیگر ری دایرکت ها عمل نمی کند و به جای اینکه شما را به یک صفحه دیگر منتقل کند، صفحه شما را ریفرش می کند و شما را یا به همان صفحه، یا به صفحه دیگری منتقل می کند. موضوعی که هم مزایایی دارد و هم معایبی را نیز به همراه دارد.

قبل از اینکه ببینیم در سئو سایت Meta Refresh چیست ، باید اول از همه مفهوم آن را به درستی متوجه بشویم و ببینیم که دقیقا چه کاری انجام می دهد. این متا ریفرش در واقع بیش از اینکه برای ری دایرکت کردن به کار برود، همان کاربردی را دارد که از نام آن مشخص است. یعنی اگر می خواهید بدانید “متا ریفرش چیست” باید به شما بگوییم که در واقع این مفهوم همان کار ریفرش کردن سایت را انجام می دهد. اینکه چطوری را در ادامه توضیح خواهیم داد. البته قبل از آن باید بگوییم که نظرات در رابطه با مزایا و معایب این مفهوم بسیار ضد و نقیض است و نمی شود با جدیت درباره آن صحبت کرد. پس در ادامه به تعریف این مفهوم به طور کامل تر می پردازیم و مزایا و معایب آن را نیز بررسی خواهیم کرد. همراه ما باشید.

کار Meta Refresh چیست و چرا استفاده می شود؟

برای اینکه بدانید کار Meta Refresh چیست باید بگوییم که متا ریفرش در واقع یک ریفرش اتوماتیک است بر حسب ثانیه، صفحه سایت شما را ریفرش می کند. این متا ریفرش بیشتر برای سایت های پر طرفدار و پر محتوایی استفاده می شود که هر لحظه محتوای آن ها بروزرسانی می شود. این Meta Refresh در واقع یک تگ HTML است که در بخش <head> صفحه شما اضافه می شود و مشخص می کند که سایت، هر چند ثاینه یک بار ریفرش بشود. پس شما برای اینکه بخواهید مت ریفرش را در صفحه سایت خودتان قرار دهید، بهتر است کمی به HTML احاطه داشته باشید و البته اگر هم دانش HTML را ندارید، اشکالی ندارد. تنها کافیست کد زیر را به این صورت در HTML صفحه سایت خودتان قرار بدهید تا صفحه شما دارای متا ریفرش بشود.

<html>
<head>
<meta http-equiv=”refresh” content=”0; url=https://www.contentkingapp.com/”>
</head>
</html>

توجه داشته باشید که عددی که جلوی Content نوشته می شود در واقع مدت زمانی است که بعد از آ صفحه شما ریفرش می شود و URL ای هم که جلوی URL قرار می گیرد، اگر همان صفحه باشد، که صفحه صرفا ریفرش می شود و اگر صفحه دیگری باشد، بعد از آن مدت زمان، صفحه به صفحه دیگری ری دایرکت می شود و شما به یک صفحه دیگر می روید. به همین خاطر هم اگر شما عدد جلوی Content را صفر قرار دهید و جلوی URL آدرس صفحه ای را قرار دهید که می خواهید کاربر به آن برود، شما به جای ریفرش ری دایرکت انجام داده اید و دیگر نیازی نیست از ری دایرکت 301 استفاده کنید. اگر هم همان صفحه ای که داخل آن هستید را قرار دهید، صفحه صرفا ریفرش می شود.

کار Meta Refresh چیست و چرا استفاده می شود؟

مزیت های Meta Refresh چیست؟

اگر بخواهیم بگوییم مزیت Meta Refresh چیست ، آن موقع است که ممکن است برای سئو سایت ما مفید باشد. البته که شاید تنها کاری که این متا ریفرش برای سئو سایت ما انجام می دهد، همین باشد. در واقع مزیت متا ریفرش این است که شما را دیگر از ری دایرکت ها بی نیاز می کند. به این صورت که دیگر شما نیازی نیست حجم ری دایرکت های خودتان را زیاد کنید و به سرعت سایت خودتان آسیب وارد کنید. البته که ری دایرکت ها در صورتی سرعت بارگذاری صفحه را کم می کنند که زیاد باشند و ممکن است اصلا این افت سرعت به چشم هم نیاید، اما به هر حال چند صدم ثانیه هم در سئو سایت ارزشمند است.

متا ریفرش البته برای سایت هایی که واقعا باید ریفرش هم بشوند لازم است. گاهی وقت ها کاربر خودش می خواهد که یک سایت ریفرش بشود و نمی خواهد که خودش بار ها آن را ریفرش کند. مثلا در یک سری از سایت ها هستند که نتایج همزمان مسابقات ورزشی را نشان می دهند که اگر این سایت ها از امکانات لازم ریل تایم برای سایت خودشان استفاده نکنند، می توانند از متا ریفرش برای سایت خود استفاده کنند. البته نه فقط سایت های ورزشی، خیلی از سایت ها هستند که می توانند از این مورد بهره مند بشوند.

در کل زمانی که شما مجبور به ری دایرکت باشید، استفاده از این ری دایرکت ها خیلی بهتر از “کلا ری دایرکت نکردن” است.

Meta Refresh چه معایبی دارد؟

حال که می دانید Meta Refresh چیست باید به شما بگوییم که خیلی ها عقیده دارند که همان ری دایرکت های 3xx (ری دایرکت های 301 و دیگر ری دایرکت ها) خیلی بهتر از متا ریفرش هستند. خب مسلما برای بلاگ ها و صفحات سایتی که کاربر می خواهد آن ها بدون تغییر بمانند، متا ریفرش واقعا ایده خوبی نیست. خصوصا زمانی که شما یک زمان خاصی را برای آن قرار بدهید تا صفحه بعد از آن زمان ریفرش بشود. کاربر زمانی که دارد یک مطلبی را در سایت شما می خواند، اصلا دوست ندارد که صفحه ریفرش بشود و این موضوع ممکن است کاربر را عصبانی کند و سایت شما را ترک کند. چیزی که مثلا همه جوره برای سئو سایت شما خطرناک است و می تواند باعث افت شما در نتایج موتور های جست و جو بشود. البته که موضوع به اینجا ختم نمی شود.

اگر گوگل ببیند که شما از متا ریفرش های زیادی در صفحات خودتان استفاده می کنید، ممکن است فکر کند که شما دارید از صفحه های سایت خودتان به عنوان صفحات Doorway استفاده می کنید و محتوایی که در واقع در موتور جست و جو ایندکس شده است، محتوایی نیست که شما می خواهید به کاربر نشان دهید. پس برای همین هم بهتر است در بیشتر صفحات سایت خودتان اصلا از متا ریفرش استفاده نکنید و برای ری دایرکت کردن هم از همان ری دایرکت 301 استفاده کنید. به هر حال آسیبی که ری دایرکت 301 قرار است بزند، خیلی کمتر از آسیبی هستش که متا ریفرش به یک سری از صفحات شما وارد می کند. پس با در نظر گرفتن این موضوع بهتر است که تجدید نظری در رابطه با متا ریفرش داشته باشید و فقط زمانی از آن استفاده کنید که واقعا چاره دیگری ندارید.

آیا متا ریفرش برای سئو سایت ما مضر است؟ از آن استفاده نکنیم؟

حال که شما می دانید معایب Meta Refresh چیست ممکن است که دیگر نخواهید از آن استفاده کنید. مشکلی هم ندارد، چون اگر حتی متا ریفرش برای سئو سایت شما مضر هم نباشد، قرار نیست امتیاز خاصی برای آن نیز محسوب بشود. تگی است که اگر دوست داشته باشید می توانید آن را در سایت خودتان قرار بدهید و برای ری دایرکت صفحات 404 از آن استفاده کنید. در صورتی که این کار با ری دایرکت 301 هم انجام می شود و واقعا نیازی به استفاده از متا ریفرش نیست. در هر صورت برای اطمینان هم که شده، بهتر است از Meta Refresh فقط در جاهایی که مجبور هستیم استفاده کنیم و برای بیشتر صفحات سایتمان، آن را لحاظ نکنیم.

سخن پایانی

خواندیم که Meta Refresh چیست و احتمالا از این به بعد هم به خوبی بدانیم که از آن باید در کجاها استفاده کنیم. یکی از امکاناتی که به هر حال HTML در اختیار ما قرار داده است و با دانستن آن می توانیم در صورت نیاز، از مزیت های آن بهره مند بشویم. هرچند که همیشه هر چیزی را نباید در هر جایی استفاده کنیم و باید حتما جای مناسب آن را در نظر بگیریم. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید و امیدواریم که از نکاتی که گفتیم به خوبی استفاده کنید.

شاید دوست داشته باشید بدانید

نظرات شما عزیزان…

0 Comments

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *