.

Over optimization چیست ؟ 7 گناهی که ما را به دام آن می اندازند!

تولید شده توسط سبحان بهرامی

من سبحانم و 4 سال از 25 سالی که زندگی کردمو با سئو یاد گرفتم و کار کردم. رشتم تو دانشگاه روانشناسی بود و با وجود اینکه هیچ ربطی به کارم نداشت، اما یه پیوند جالبی سعی کردم بین این دو تا برقرار کنم. عاشق نوشتنم، عاشق کارای فنی، عاشق یاد گرفتن و یاد دادن و البته که همزمان یکم خارج از بحث بریم، عاشق موسیقیم هستم. نوشتن درباره سئو سایت و طراحی سایت باعث میشه خودمم به این بهونه چیزای بیشتری یاد بگیرم و این یاد گیریست که از هرچیزی برام مهمتره.

افراط در همه چیز بد است. زیاده روی در همه چیز می تواند خیلی چیز ها را خراب کند. هر چیز خوبی اگر زیاد بشود می تواند دل آدم را بزند. زیاده روی در سئو سایت هم همین است. زیاده روی کردن در اصول و تکنیک های سئو می تواند آسیبی به سایت ما وارد کند که خود “سئو نکردن” این کار را نمی کند. امروز می خواهیم ببینیم که over optimization چیست و به واسطه آن هم این خبر را به شما بدهیم که زیادی سئو کردن یک سایت هم در واقع همان “سئو نکردن” آن است. البته گاهی این سئو سایت آنقدر زیاد می شود که به سئو منفی نیز منجر می شود. در این مقاله قرار است به شما بگوییم که کمی باید تاخت و تاز را هم در سئو قطع کنیم و انقدر در آن زیاده روی نکنیم. همراه ما باشید.

خدمات سئو سایت تابان شهر + ضمانت صفحه اول

Over optimization چیست

Over Optimization چیست؟

کلمه Over به تنهایی به معنی تمامیت، تمام بودن، تمام شدن و خیلی از “تمام” های دیگر است. اما وقتی این کلمه به عنوان پیشوند یک مصدر یا فعل در قبل از آن قرار می گیرد، نشان دهنده این است که فعل مربوطه، فراتر از حد به وقوع می پیوندد. پس اگر بخواهیم بگوییم معنی over optimization چیست باید بیشتر آن را مفهومی معنی کنیم تا بخواهیم از آن یک معنی لغوی دربیاوریم. فرا بهینه سازی؟ تمام بهینه سازی؟ بیش از حد بهینه سازی؟ هیچکدام از این ها نمی توانند مفهوم آن را توضیح بدهند و در نهایت باید آن را “بهینه سازی افراطی” معنی کرد. عملی که در آن ما انقدر اصول و امور سئو را روی سایت خودمان پیاده می کنیم که گوگل شک می کند که ما برای مخاطب محتوا تولید می کنیم. گوگل می فهمد که هدف ما جلب رضایت اوست و مخاطب برایمان مهم نیست.

همین موضوع هم می تواند گوگل را به شدت عصبانی کند و دیگر به سئو سایت شما اهمیت ندهد که هیچ، سایت شما را هم پنالتی کند و کاملا شما را نادیده بگیرد. در این لحظه، به گوگل حس خیانت دست می دهد و خیال می کند که شما سئو سایت را برای جلب توجه او انجام می دهید و ارزشی برای مخاطب قائل نیستید. برای همین هم سایت شما را از موتور جست و جوی خود بن می کند و دیگر به ربات هایش اجازه نمی دهد که به سایت شما سر بزنند و آن را Index کنند. اینطوری می شود که شما دستی دستی با سئو سایت، سئو سایت را از بین می برید و کاملا هم به ضرر سایت رفتار می کنید. گوگل برعکس قدیم، دیگر دوست ندارد که گول هیچ سایتی را بخورد. مگر قدیم چطور بود؟ در ادامه همراه ما باشید.

تاریخچه Over optimization از قدیم تا به امروز

در دوران کهن سئو و زمانی که گوگل هنوز یک نوجوان خام بود، بحث اینکه over optimization چیست اصلا مطرح هم نمی شد. همینکه سایت ها می فهمیدند که چه مواردی برای سئو سایت مهم است و گوگل چه چیز هایی را دوست دارد، دیگر ول کن قضیه نبودند و آن قدر آن ها را تکرار می کردند که بیشتر از رقابت بر سر کیفیت، رقابت بر سر همین موارد در سایت ها جریان داشت. سایت ها پر بودند از چندین کلمه کلیدی تکراری و چندین لینک های اسپمی که ما خودمان آن زمان ها نمی دانستیم اصلا این لینک ها چرا باید اینجا باشند. اما جواب می داد و رتبه هم می گرفتند.

حال دیگر در عصر امروز سئو سایت، این موضوع کار نمی کند. حالا دیگر سئو کار ها برایشان سوال پیش آمده که over optimization چیست و نمی خواهند دیگر در دام آن بیفتند. Keyword Stuffing (تکرار کلمه کلیدی) و لینک سازی اسپمی تبدیل به خودکشی سایت شما شده اند و از سال 2012 هم بحث Over optimization مطرح شد و برای آن جریمه نیز در نظر گرفته شد. یک سری از روش های سئو کلاه سیاه شدند و دیگر گوگل به حدی از بلوغ رسیده بود که محتوای خوب را از محتوای بیش از اندازه سئو شده تشخیص دهد.

موضوع ولی به همین سادگی نیست و خود ما هم بار ها از مضرات Keyword Stuffing و لینک های اسپمی صحبت کرده ایم و دیگر حالا سئو کار های کارآموز (نه حتی تازه کار) هم دیگر می دانند که این روش ها جواب نمی دهد. برای اینکه بهتر بدانیم over optimization چیست باید نکات ریز تر و عجیب تری را بررسی کنیم که شاید تا همین حالا هم خودمان همین اشتباه ها را مرتکب می شدیم.

7 گناه کبیره over optimization چیست ؟

Keyword-rich anchors برای لینک سازی داخلی

لینک سازی داخلی خوب است، لینک سازی داخلی با استفاده از انکر های Keyword-rich بد است. البته نه اینکه بد باشد، بیش از اندازه استفاده کردن آن بد است. مثلا ما یک مقاله داریم به نام “سئو کلاه خاکستری چیست و چه کاربردی دارد؟” و بعد در یکی از متن های همین مقاله بیاییم بنویسیم:

“راستی مقاله سئو کلاه خاکستری چیست و چه کاربردی دارد ما را چک کرده اید؟”

بعد بیاییم به صفحه ای هم لینک بدهیم که URL آن به این شکل است:

Tabaneshahr.com/سئو-کلاه-خاکستری-چیست-و-چه-کاربردی-دارد

انکر هایی که دقیقا شبیه URL هستند و مقصد آن ها نیز مطلبی با کلمه کلیدی یکسان با انکر هستند یکی از نشانه های Over optimization است. شاید پیش خودتان فکر کنید که “مگر شما خودتان هم همین کار را نمی کنید؟” پاسخ این است که “بله! اما خداوکیلی شور آن را در نمی آوریم” و مسلما منظور ما این است که نباید بیش از اندازه از این مورد استفاده کرد که گوگل کاملا بفهمد که شما قصد راهنمایی کاربر را ندارید و فقط دارید به گوگل نشان می دهید که “ببین من دارم لینک می دهم و لینکم هم کاملا دقیق است” و گوگل اگر این موضوع را زیاد ببیند با آن برخورد جدی می کند.

استفاده از کلمات کلیدی نامرتبط

سایت شما درباره طراحی گرافیک است و چرا باید درباره موضوع همه گیری مانند کرونا محتوا تولید کنید. اشکال ندارد اگر موارد آن را در رابطه کار خودتان بررسی کنید اما اینکه بخواهید با کلمه کلیدی نا مرتبط با کسب و کارتان افراد را به داخل سایت خودتان بکشانید بی انصافی است. کرونا را بگذارید برای پزشکان و متخصصان در این زمینه و به جای آن درباره طراحی گرافیک صحبت کنید و اگر هم خواستید از آسیب های کرونا به آن هم تا حدی که افراط نباشد صحبت کنید. قدیمتر ها از این روش خیلی استفاده می کردند و خداروشکر می کنیم که حداقل این روش تا حدودی منسوخ شده است اما هنوز هم صفحاتی از این کار ها می کنند که اشتباه است.

استفاده از کلمات کلیدی نامرتبط

لینک کردن همه لینک های داخلی و خارجی به صفحات اصلی نویگیشن

واقعا چه مطلبی در صفحه اصلی یک سایت وجود دارد که شما بخواهید در مطلب بلاگ خودتان به آن لینک بدهید؟ اگر در حال تبلیغ یک برند هستید، مشکلی ندارد، اما وقتی دارید درباره یک موضوع خاص صحبت می کنید، واقعا لینک دادن به صفحه اصلی یک سایت چه فایده ای دارد وقتی قرار نیست کاربر را به هدفش برساند؟ معمولا این موضوع در رابطه با لینک های خارجی پیش می آید و درباره لینک های داخلی متاسفانه موضوع بدتر هم هست.

دیده شده که گاهی محتوا نویسان سایت در مطلب بلاگ، به صفحه تماس با ما، درباره ما، صفحه اصلی و صفحه شرایط و ضوابط لینک می دهند. چرا وقتی هم در فوتر، هم در هدر و هم گاهی در جاهای دیگر لینک به این صفحات وجود دارد ما باز هم به آن ها لینک بدهیم؟ پس لطفا این موارد را هم انجام ندهید که اگر می خواهید بدانید over optimization چیست ، این ها را هم شامل می شود.

استفاده از چند H1 در صفحه

هرکدام از ما چند اسم داریم؟ شاید افراد مختلف ما را با اسم های مختلف صدا بزنند اما در شناسنامه ما، در نهایت یک اسم ثبت شده است. پس یک H1 هم برای هر مطلب از سایت کافی است. متاسفانه یک سری از سئو کار ها تصور می کنند که H1 زیاد در صفحه یعنی سئو سایت خوب که مسلما آن ها نه می دانند over optimization چیست و نه متاسفانه اصول سئو را می دانند. داشتن چند H2، H3، H4 و … هیچ اشکالی ندارد اما H1 فقط در صفحه یکی است و همان یک عدد هم کافی است تا گوگل هویت صفحه ما را بفهمد.

لینک دادن به سایت های سمی

لینک سازی خوب است و همه هم می دانند که چقدر لینک سازی به نفع سئو سایت است. اما حواسمان هست که به چه سایت هایی لینک می دهیم؟ سایت هایی که به آن ها لینک می دهیم به اندازه سایت هایی که از آن ها لینک می گیریم مهم هستند. سایت هایی که DA (Domain Authority) پایینی دارند، SS (Spam Score) پایینی دارند و محتوای خاصی هم برای ارائه ندارند، سایت های سمی هستند و نباید به آن ها لینک بدهیم. برای فهمیدن این موضوع هم فقط کافیست که اکستنشن رایگان MOZ را نصب کنیم  و این موارد را چک کنیم.

پر کردن Footer از کلمه کلیدی

خداروشکر که اگر کسی نمی داند که over optimization چیست ، باز هم دیگر این کار را انجام نمی دهد اما متاسفانه شاید هنوز هم کسانی باشند که به یاد قدیم، به این روش هم اتکا کنند که روش واقعا بدی برای رتبه گرفتن است. کلا قبلا هر جنایتی که می خواستند در سایت انجام بدهند را در فوتر انجام می دادند چون هم کراولر ها معمولا به سراغ آن نمی روند، هم کاربر معمولا آن را نگاه نمی کند و هم اینکه خیلی برای سئو سایت ما فایده ای ندارند. یادتان باشد که فوتر همان جایی است که احتمالا کاربر بعد از خواندن مطلب شما بخواهد از طریق آن با شما ارتباط برقرار کند. پس لطفا آن را ساده طراحی کنید و از امتحان روش های سئو در آن هم بپرهیزید که گوگل جدیدا حواسش به آن بخش نیز جمع شده است.

bert algorithm google

URL ها و Domain های شامل کلمه کلیدی و غیر برندی

شاید در انتخاب نام دامنه همیشه به شما بگویند که بهتر است دامنه شما کلمه کلیدی کسب و کار شما را داشته باشد اما اگر بدانید over optimization چیست به همان نام برند خودتان بسنده می کنید و کلمه کلیدی را برای داخل صفحه نگه می دارید. مثلا اگر شما “لباس های ارزان” می فروشید، لازم نیست که نام دامنه شما lebasearzan.com باشد. هیچکس قرار نیست چنین چیزی را در toolbar سرچ کند و به سایت شما بیاید و همان بهتر است که روی کلمه کلیدی لباس ارزان در داخل صفحه سایت خودتان کار کنید و آن را هم به روش های بهینه انجام بدهید.

سخن پایانی

احتمالا اگر سئو کار باشید و تا به حال نمی دانستید که over optimization چیست از حالا به بعد دیگر کمی وسواس به جانتان خواهد افتاد که نکنه با این کار هایی که انجام می دهم، گوگل سایت من را پنالتی کند؟ بگذارید به شما بگوییم که اگر این کار ها بیش از حد انجام بشود، این اتفاق هم دیر یا زود رخ خواهد داد. پس سعی کنید همچنان تمرکزتان را روی کیفیت ببرید و بیش از هرچیز به دنبال خلاقیت های سازنده و تولید محتوای با کیفیت باشید تا کاربران شما نیز از شما راضی باشند. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید و امیدواریم که دیگر هرگز دچار over optimization نشوید.

شاید دوست داشته باشید بدانید

نظرات شما عزیزان…

0 Comments

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *