.

آموزش گام‌ به‌ گام ساخت سایت در گوگل

تولید شده توسط بهار رضاییان

کامپیوتر خوندم و همیشه به حوزه فناوری اطلاعات، تکنولوژِی و دیجیتال مارکتینگ علاقه زیادی داشتم، این فکت که کلی چیزای جذاب و مهم تو دنیا هست که هنوز نمیدونمشون بهم انگیزه میده تا بیشتر تو مسیرم تلاش کنم! الان کارشناس سئو توی تابان شهر هستم و راه یادگیری و توسعه مهارت های فردی و اجتماعی برام هموار تره و دوست دارم تا تجربیاتم رو با کسایی که مثل خودم هستن به اشتراک بذارم.

ساخت سایت در گوگل برای کسانی که می‌خواهند به‌آسانی، بدون نیاز به دامنه و هاست و بدون نیاز به دانش خاصی در زمینه برنامه‌نویسی، سایت خود را بسازند، یک راهکار عالی است. در واقع، سایت‌ساز گوگل یک ابزار عالی، خصوصا برای تازه‌کاران به شمار می‌رود که فقط کافی است مراحل آن را به‌درستی پیش ببرید و تمام! سایتتان آماده است. البته بد نیست بدانید که این روش، مناسب برای ساخت سایت‌های پیچیده مثل طراحی سایت فروشگاهی پیچیده نیست و بیشتر برای سایت‌ها و بلاگ‌های ساده مناسب است.

حالا که تصمیم گرفته‌اید برای بهبود حضور کسب‌وکارتان در گوگل، سایت مخصوص خود را ایجاد کنید، ما هم به شما کمک می‌کنیم. در ادامه، مراحل ساخت سایت در گوگل را گام‌به‌گام به شما آموزش می‌دهیم تا در راستای پیشبرد کسب‌وکارتان از آن بهره ببرید.

سایت‌ساز گوگل چیست؟

سایت‌ساز گوگل (Google Sites) یک سازنده وب‌سایت با کاربری آسان است که توسط گوگل برای ایجاد وب‌سایت‌های سازگار با دسکتاپ، لپ‌تاپ و دستگاه‌های هوشمند ارائه شده است. با استفاده از سایت‌ساز و با یادگیری مراحل ساخت سایت در گوگل ، می‌توانید یک وب‌سایت رایگان بدون کدنویسی و فقط با چند کلیک ایجاد کنید. تنها چیزی که نیاز دارید، اتصال به اینترنت برای ایجاد یک وب‌سایت رایگان خیره‌کننده، در چند دقیقه است.

اگر تجربه کمی در زمینه برنامه‌نویسی و طراحی وب دارید، می‌توانید از این سرویس کاربردی برای ایجاد سریع و آسان صفحات وب استفاده کنید، عالی است، نه؟ درست است که این سرویس، ویژگی‌های وردپرس یا سایر سازنده‌های وب‌سایت پیشرفته را ندارد؛ اما به هر حال، چیزی که برای ایجاد یک سایت یا بلاگ به آن نیاز دارید را در اختیارتان می‌گذارد. بسیاری از متخصصان برای بهبود ارتباطات داخلی در سازمان خود، وب‌سایت‌هایی با این ابزار ایجاد می‌کنند.

 

ساخت سایت در گوگل چه مزایا و معایبی دارد؟

زمانی که قصد دارید برای معرفی خودتان، برندتان یا کسب‌وکارتان، حضور دیجیتال فعالی در اینترنت داشته باشید، باید ابزار مناسبی برای طراحی سایت خود بیابید. درک مزایا و معایب هر ابزاری، به شما در یافتن گزینه مناسب برای ایجاد سایتتان کمک می‌کند. پس حالا که می‌خواهید بدانید سایت‌ساز گوگل به دردتان می‌خورد یا نه، باید با مزایا و معایب آن هم آشنا باشید. مزایایی که این سرویس در اختیارتان می‌گذارد، عبارتند از:

  • دارای قالب‌های رایگان برای وب‌سایت؛
  • رابط کاربری ساده و استفاده بسیار آسان برای همه؛
  • بدون نیاز به کدنویسی؛
  • دارای ابزارهای تحلیلی؛
  • ادغام با Google Workspace (سایت‌ساز گوگل به‌طور کامل با سایر ابزارهای Google Workspace مانند Google Drive، Google Docs، Google Sheets و… یکپارچه شده است)؛
  • دارای قالب‌های ریسپانسیو (بهینه‌شده برای دستگاه‌های تلفن همراه).

برخی از موارد و در واقع معایبی که باید قبل از ایجاد وب‌سایت خود از طریق سایت‌ساز گوگل بدانید، عبارتند از:

  • URL طولانی سایت؛
  • المان‌ها وعملکردهای تجاری محدود؛
  • فونت‌های محدود؛
  • ارائه گزینه‌های محدود برای سئو سایت؛
  • امکان سفارشی‌سازی به‌صورت محدود.

آموزش تصویری مرحله‌ به‌ مرحله ساخت سایت در گوگل

حالا که متوجه شدید ایجاد سایت از طریق سایت‌ساز گوگل چه مزایا و معایبی دارد، پس دیگر می‌دانید که این سرویس به درد شما می‌خورد یا نه. اگر پاسختان مثبت است، پس به خواندن این مقاله ادامه دهید؛ چرا‌که قرار است در ادامه، به‌صورت مرحله‌به‌مرحله، ساخت سایت توسط سایت‌ساز گوگل را به شما آموزش دهیم.

با Google Sites شروع کنید

اولین چیزی که باید بدانید، این است که برای دسترسی به Google Sites، باید یک حساب جیمیل داشته باشید و وارد آن شوید. اکنون برای شروع به آدرس sites.google.com بروید و برای ایجاد سایت علامت + را بزنید.

از طرف دیگر، می‌توانید با استفاده از Google Drive به سایت‌های Google دسترسی داشته باشید. وارد گوگل درایو شوید و روی New > More > Google Sites کلیک کنید.

آموزش مرحله‌به‌مرحله ساخت سایت در گوگل

وارد صفحه اصلی شوید

وقتی وارد صفحه اصلی سایت‌ساز گوگل شدید، روی “Sites home” (گوشه سمت چپ بالا) کلیک کنید. با این کار، وارد گالری قالب‌ها می‌شوید. در آنجا می‌توانید ده‌ها قالب برای ساخت سایت در گوگل ایجاد کنید.

آموزش گام به گام ساخت سایت در گوگل

قالب سایت خود را انتخاب کنید

برای ایجاد یک وب سایت از صفر، روی گزینه “Blank” کلیک کنید. با‌این‌حال، اگر اولین باری است که وب‌سایتی ایجاد می‌کنید، توصیه می‌کنیم یک قالب از‌پیش‌ساخته را بر‌ای ساخت وب‌سایت رایگان خود انتخاب کنید. قالب‌های از‌پیش‌ساخته‌شده ساختار دارند و همین، کار شما را سریع‌تر و آسان‌تر می‌کند. بسته به نوع کسب‌وکار و هدف خود، می‌توانید یک قالب مناسب انتخاب کنید.

آموزش ساخت سایت در گوگل

تنظیمات سایت را انجام دهید

این تنظیمات شامل انتخاب نام و عنوان سایت، لوگو و تصویر پس‌زمینه بنر سایت است. برای این تغییرات، می‌توانید وارد قسمت تنظیمات (علامت چرخ‌دنده بالای صفحه) شوید. همچنین می‌توانید روی خود صفحه سایت این کارها را انجام دهید. در قسمت Enter site name نام مورد نظرتان را وارد و در قسمت Your page title عنوان سایتتان را وارد کنید. در همین قسمت، می‌توانید فونت و سایز عنوان را هم به دلخواه تغییر دهید.

ساخت سایت

در قسمت Add logo لوگوی مورد نظرتان را آپلود کنید. اگر در حال حاضر، لوگوی تجاری ندارید، توصیه می‌کنیم از Canva برای ایجاد آن استفاده کنید. پایین قسمت مربوط به لوگو، در قسمت Image تصویر بنر دلخواهتان را هم اضافه کنید.

سایت ساز گوگل

اگر از قالب‌های پیش ‎ساخته استفاده نکرده‌اید، سمت راست، در قسمت Themes هم می‌توانید برای سایت خود، تم مد نظرتان را انتخاب کنید. این نکته را هم یادتان باشد که هر جا از تغییر مورد نظر خوشتان نیامد و خواستید آن را عوض کنید، می‌توانید به کمک قسمت Undo به مرحله قبل برگردید. همچنین هر بار به کمک قسمت Preview می‌توانید پیش‌نمایشی از سایت خود را در دسکتاپ یا صفحه موبایل ببینید.

محتوای خود را در سایتتان وارد کنید

سمت راست، روی قسمت Insert ضربه بزنید. در این قسمت، طرح‌بندی‌های مختلفی را می‌بینید. طرح‌بندی مورد نظرتان را انتخاب کنید. در صورت لزوم، کادر متن را بکشید و تغییر مکان دهید. پس از وارد‌کردن یک طرح، می‌توانید تصاویر را آپلود و متن را اضافه کنید. به پایین صفحه بروید و روی Add Footer کلیک کنید. می‌توانید در این قسمت، آدرس، شماره تلفن و ایمیل کسب‌وکار خود را اضافه کنید. پاورقی در هر صفحه وب نمایش داده می‌شود.

سایت‌ ساز گوگل Google Sites

یادتان باشد که اگر می‌خواهید به محتوای سایتتان عناصر جدیدی اضافه کنید، باید روی قسمت خالی سایت، دو بار کلیک کنید. سپس قسمتی مانند تصویر پایین به شما نمایش داده می‌شود که از طریق آن به عناصری مانند تصویر و متن دسترسی دارید. فراموش نکنید که سئو سایت شما در گروی محتوای سایتتان است. پس محتوایی جذاب، به‌روز و کاربرپسند ایجاد کنید.

توسعه سایت توسط سایت ساز گوگل

سایت خود را توسعه دهید

گزینه‌های مختلفی در قسمت Insert وجود دارند که با استفاده از آن‌ها، می‌توانید سایتتان را توسعه دهید و طراحی آن را حرفه‌ای‌تر کنید. برای مثال، با کلیک روی قسمت map می‌توانید آدرس خود را به سایتتان اضافه کنید. افزودن نقشه گوگل به کاربران این امکان را می‌دهد که آدرس را بدون ترک سایت شما پیدا کنند.

در کنار Insert گزینه Pages را می‌بینید. پایین این قسمت، علامت + را خواهید دید که از طریق آن، می‌توانید یک صفحه جدید، پیوند جدید و… به سایت خود اضافه کنید. برای مثال، روی New pages کلیک کنید و به این صورت، صفحه جدید به سایتتان اضافه خواهد شد.

سایت ساز

برای اینکه دکمه جدیدی به سایت خود اضافه کنید، باید گزینه Button را انتخاب کنید. برای مثال، فرض کنید که می‌خواهید کاربر را به خواندن متن دیگری دعوت کنید. در قسمت Name می‌توانید عبارت “برای خواندن متن روی این قسمت کلیک کنید” را بنویسید و پایین آن لینک متن مورد نظرتان را اضافه کنید. به همین راحتی!

اضافه کردن دکمه در سایت ساز گوگل

در سایت خود ویدیو آپلود کنید

اگر قصد دارید ویدیویی به سایت خود اضافه کنید، در قسمت Insert روی گزینه YouTube کلیک کنید. سپس ویدیوی مورد نظرتان را جست‌وجو و آن را داخل سایت آپلود کنید.

آپلود ویدئو در گوگل

یادتان باشد بعد از گذراندن چندین مرحله، پیش‌نمایشی از سایت خود را چک کنید تا ببینید که در دستگاه‌های مختلف چگونه است. این کار دید خوبی برای انجام تغییرات لازم، در صورت لزوم، به شما خواهد داد.

سایت خود را منتشر کنید

بعد از اینکه تمام تغییرات دلخواهتان را از طریق منوی Insert ایجاد کردید، سایت شما آماده است. اکنون وقت آن رسیده است که روی دکمه Publish کلیک کنید. مطابق تصویر زیر، پنجره‌ای برای‌تان باز می‌شود که در آن، باید آدرس سایت خود را وارد کنید. همچنین مطمئن شوید که در بخش «چه کسی می‌تواند سایت من را مشاهده کند»، گزینه «همه» انتخاب شده است. در نهایت، روی انتشار کلیک کنید. تبریک می‌گوییم! حالا شما صاحب سایت خودتان هستید.

ساخت وب سایت در گوگل

نکاتی کاربردی برای ساخت سایت در گوگل

اگر قصد طراحی سایت شرکتی یا به‌طور کلی، سایتی برای کسب‌وکارتان را دارید، می‌خواهیم نکاتی در اختیارتان بگذاریم که به کارتان می‌آیند. پس حتما این نکات را هنگام طراحی سایت خود از طریق سایت‌ساز گوگل در نظر داشته باشید.

  • مشاوره با پشتیبانی فنی برای Google Sites می‌تواند به شما در حل مشکلاتی که ممکن است در ایجاد وب‌سایتتان به وجود آیند، کمک کند. البته بهتر است که قبل از طراحی سایتتان، از طریق مقالاتی با این موضوع، اطلاعات کافی در زمینه نحوه کار با سایت‌ساز گوگل کسب کنید تا خودتان به‌راحتی و بدون هیچ مشکلی، سایتتان را ایجاد کنید.
  • سایت‌های دیگر را بررسی کنید. بررسی سایر وب‌سایت‌ها، می‌تواند به شما در درک صفحات وب، محتوا و موضوعات رایج منتشرشده در دیگر سایت‌ها کمک کند.
  • تجزیه‌وتحلیل عملکرد وب‌سایت خود را فراموش نکنید. بررسی گزارش‌های تجزیه‌وتحلیل وب‌سایت، می‌تواند به شما در درک عملکرد وب‌سایتتان، پس از انتشار کمک کند. این کار به شما کمک می‌کند تا متوجه شوید که کاربران سایتتان چگونه با محتوای شما درگیر هستند و کجا لازم است تغییراتی را ایجاد کنید.

سخن پایانی

این روز‌ها، اهمیت داشتن سایت، برای موفقیت یک برند یا کسب‌وکار بر کسی پوشیده نیست. مطمئنیم که شما هم در بازار رقابتی این روز‌ها، متوجه اهمیت این موضوع شده‌اید. ممکن است طراحی و ایجاد سایت برای خیلی‌ها یک چالش باشد؛ چراکه همه زبان برنامه‌نویسی نمی‌دانند، با خرید هاست و دامنه آشنایی ندارند و خیلی چالش‌های دیگر! اما گوگل به فکر این افراد هم بوده است. سایت‌ساز گوگل مخصوص چنین افرادی است تا به‌راحتی و بدون نیاز به دانش خاصی، سایت خود را ایجاد کنند.

ما در این مطلب، گام‌به‌گام آموزش “ساخت سایت در گوگل” را در اختیارتان گذاشتیم. شما می‌توانید سوالات و پیشنهادهای ارزشمند خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

جهت اطلاع از خدمات طراحی سایت روی لینک زیر کلیک کنید

شاید دوست داشته باشید بدانید

نظرات شما عزیزان…

0 Comments

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *