.

دلایل کند بودن سایت و روش های رفع آن ها چیست؟

تولید شده توسط بهار رضاییان

کامپیوتر خوندم و همیشه به حوزه فناوری اطلاعات، تکنولوژِی و دیجیتال مارکتینگ علاقه زیادی داشتم، این فکت که کلی چیزای جذاب و مهم تو دنیا هست که هنوز نمیدونمشون بهم انگیزه میده تا بیشتر تو مسیرم تلاش کنم! الان کارشناس سئو توی تابان شهر هستم و راه یادگیری و توسعه مهارت های فردی و اجتماعی برام هموار تره و دوست دارم تا تجربیاتم رو با کسایی که مثل خودم هستن به اشتراک بذارم.

سرعت را همه دوست دارند. خصوصا در این دوره زمونه که همه چیز سریعتر و راحت تر شده است، مردم دوست ندارند به دورانی برگردند که مجبور بودند منتظر باشند تا کار های مختلف انجام شوند. کند بودن سایت در این دوره زمونه می تواند دلیلی باشد که کاربر از یک سایتی خوشش نیاید و به سراغ آن نرود. درست است که ما ایرانی ها به سرعت پایین اینترنت عادت داریم، باز هم دانستن دلایل کند بودن سایت مهم است. چرا که ما می خواهیم بهترین تجربه کاربری را برای کاربرانمان به ارمغان بیاوریم و به علاوه آن، قصد داریم که سئو سایت بهتری داشته باشیم که گوگل هم از ما راضی باشد. چرا که گوگل زمانی از ما راضی خواهد بود که تجربه کاربری ما خوب باشد و ما نیز قرار است با جلوگیری از کند بودن سایتمان، تجربه کاربری خوبی رقم بزنیم. در این مقاله همراه ما باشید.

خدمات سئو سایت تابان شهر + ضمانت صفحه اول

دلایل کند بودن سایت چیست ؟

دلایل کند بودن سایت

قبلا سایت ها انقدر به دنبال بالا بودن سرعت سایتشان نبودند. نه اینکه نخواهند باشند، گوگل هنوز مجبورشان نکرده بود که برای آن زحمت بکشند. حال دیگر با مطرح شدن موضوع Core Web Vitals تمامی وب مستر ها به دنبال دلایل کند بودن سایت خود افتاده اند و می خواهند این دلایل را پیدا کنند و آن را رفع کنند. به هر حال کند بودن سایت می تواند هم به رتبه ما در موتور های جست و جو آسیب بزند و هم اینکه می تواند Bounce Rate ما را تا حد زیادی بالا ببرد. بانس ریت یا همان نرخ پرش در واقع وقتی بوجود می آید که کاربر بدون ایجاد تعامل در سایت ما، سایت را ترک کند و کند بودن سایت می تواند دلیلی باشد که کاربر منتظر بارگذاری کامل سایت ما نشود و آن را ترک کند. اتفاق بدی که اصلا دوست نداریم با آن مواجه شویم.

حال در این مقاله می خواهیم دلایل کند بودن سایت را به شما معرفی کنیم که رفع این مشکلات خیلی سخت نیست اما یک سری نکات ریزی دارند که باید بدانید و ما آن ها را به شما آموزش خواهیم داد. در ادامه همراه ما باشید.

10 مورد از دلایل کند بودن سایت

Render-Blocking JavaScript

چاوا اسکریپت یک کد است که باعث می شود سایت شما کارکرد های مختلف را داشته باشد و کاربران بدون آن نمی توانند با سایت شما تعامل برقرار کنند. حال اگر این جاوا اسکریپت بهینه سازی نشود می تواند یکی از دلایل کند بودن سایت باشد. زمانی که یک صفحه می خواهد بارگذاری بشود، اول از همه جاوا اسکریپت را بارگذاری می کند و تا آن لود نشود، صفحه بارگذاری نمی شود. به این موضوع Render-blocking JavaScript می گویند.

سه راه وجود دارد که این مشکل رفع بشود:

-فایل های خارجی جاوا اسکریپت را حذف کنید و به جای آن جاوا اسکریپت را Inline کنید.

-از بارگذاری Asynchronous استفاده کنید که جاوا اسکریپت به صورت جداگانه بارگذاری بشود.

-بارگذاری جاوا اسکریپت را تا زمانی که صفحه به طور کامل بارگذاری نشده است به تعویق بیندازید.

هر کدام از این روش ها نکات مثبت و منفی خودشان را دارند اما Defer کردن یا به تعویق انداختن بارگذاری جاوا اسکریپت بهتر است.

استفاده نکردن از CDN

CDN یا Content Delivery Network مفهومی است که در آن یک Cache از سایت شما در سرور های مختلف در سرتاسر جهان ساخته می شود که کاربر شما از هرجای دنیا بخواهد، بتواند سایت شما را با سرعت خوب بارگذاری کند. شما می توانید برای CDN وردپرس خودتان از افزونه هایی مانند Jetpack CDN و Cloudflare استفاده کنید. همچنین اگر سایت شما از JQuery استفاده می کند می توانید آن را از طریق CDN نیز بارگذاری کنید و لازم نباشد که سرور شما آن را بارگذاری کند. همین موارد می توانند یکی از دلایل کند بودن سایت را برای شما برطرف کنند.

استفاده نکردن از CDN

وجود Overhead در سایت شما

Overhead در واقع یک آیتم اضافی در پایگاه داده سایت شماست که به آن احتیاج ندارید، اما یکی از دلایل کند بودن سایت شما می باشد. مواردی مقل Log های اضافی، پلاگین ها و قالب هایی که در طول زمان بوجود آمده اند می توانند جزو همین Overhead ها محسوب بشوند. این موارد می توانند Response Time یا زمان پاسخگویی را بیشتر کنند و این موضوع باعث می شود که کاربر یا خیلی دیر به سایت شما دسترسی پیدا کند یا با ارور Time Out مواجه شود. کاری که شما باید بکنید این است که از طریق اکانت هاست خودتان، پایگاه داده خود را بهینه سازی کنید و اگر نتوانستید هم می توانید از WordPress Command Line Interface استفاده کنید.

CSS شما بهینه سازی نشده است

یکی دیگر از دلایل کند بودن سایت می تواند این باشد که مانند جاوا اسکریپت، CSS شما که وظیفه اش شکل دهی و استایل دهی به صفحه شماست نیز بهینه سازی نشده باشد. سه راه وجود دارد که می توانید CSS خودتان را به حالتی تبدیل کنید که اصطلاحا بهینه سازی شود.

-اگر فایل های CSS شما External (خارجی) است، آن ها را با هم ترکیب کنید و فایل ها را کمتر کنید.

-سعی کنید تا حد امکان از CSS خارجی استفاده نکنید و CSS را Inline کنید.

-زمانی که یک CSS قرار است لود بشود، نوع رسانه آن را مشخص کنید.

بهترین راه از بین این سه راه از نظر ما همان Inline کردن CSS ها می باشد تا حجم کد های CSS برای بارگذاری کمتر بشود.

OPcache فعال نیست

یکی دیگر از دلایل کند بودن سایت می تواند این باشد که موتور درون سازی شده زبان PHP شما یا همان OPcache فعال نباشد. اگر از PHP در سایت خودتان استفاده می کنید برای افزایش سرعت لازم است که این موتور روشن باشد که بارگذاری فایل های PHP شما راحت تر انجام شود. اگر سایت شما وردپرسی باشد، معمولا Opcache به صورت پیشفرض فعال است ولی اگر سایت شما وردپرسی نیست شما باید با کمک یک برنامه نویس آن را به صورت دستی فعال کنید.

مشکلات Caching سایت

Caching به پروسه ای گفته می شود که در آن مرورگر ها یک فایل کپی از وب سایت شما برای کاربر می سازند که هر زمان کاربر بخواهد وارد آن بشود، مرورگر آن ها کد های Cache کرده را بازگذاری کند. حال Cache در سایت شما فعال نباشد، این اتفاق نمی افتد و مسلما شما باید Caching  را در سایت خودتان فعال کنید. اگر از سایت های وردپرسی استفاده می کنید افزونه های کشینگ مانند WP Super Cache این کار را برای شما انجام می دهند و اگر سایت شما به صورت اختصاصی طراحی شده باشد، لازم است که برنامه نویس کد های مخصوص را در سایت برای کشینگ لحاظ کند.

فایل های تصویری که حجم زیادی دارند

رسیدیم به بدیهی ترین و معمولا ترین مورد دلایل کند بودن سایت که حجم زیاد فایل های تصویری می باشد. فایل های تصویری مثل تصاویر و ویدیو ها اگر حجم بالایی داشته باشند، تا حد زیادی سرعت صفحه سایت ما را کم می کنند. شما باید برای این کار اول از همه ویدیو های خودتان را Embed کنید و آن ها را از سایت های دیگر مانند Youtube یا آپارات فراخوانی کنید. برای تصاویر هم می توانید در وردپرس از Gzip Compression یا Smush که افزونه های خوبی هستند استفاده کنید. اگر هم سایت شما اختصاصی است، برای تصاویر می توانید وارد سایت هایی مانند TinyJPG یا Imagecompressor بشوید وحجم فایل های تصاویر را کاهش دهید.

اسکریپت های ضعیف نوشته شده ای که با المان های دیگر سایت در تعارض اند

یکی از دلایل کند بودن سایت شما این است که اسکریپت هایی در سایت شما وجود دارند که با المان های دیگر سایت همخوانی ندارند. برای پیدا کردن این اسکریپت ها می توانید از ابزار هایی مانند GTmetrix کمک بگیرید که یک تست سرعت از سایت شما نیز به شما تحویل می دهد. حال که این کد ها و اسکریپت ها را پیدا کردید یا باید آن ها را حذف کنید، یا آن ها را به چیزی تبدیل کنید که با المان های سایت شما در تعارض نباشند.

پر حجم بودن کد های سایت شما

یک کدی ممکن است 5 خط باشد، یک کد ممکن است 1 خط باشد ولی در نهایت هر دوی این کد ها یک کار یکسان را انجام می دهند. استفاده از آن کد 5 خطی یکی از دلایل کند بودن سایت شما می باشد. کد های سایت شما باید در کمترین حجم ممکن باشند و کاراکتر های بیهوده آن ها به طور کامل حذف بشود. به این دلیل که مرورگر، المان های سایت را بارگذاری نمی کند، کد ها را بارگذاری می کند و هرچقدر حجم این کد ها بیشتر باشد، زمان بارگذاری هم به طبع طولانی تر می شد. در سایت وردپرسی، افزونه Autoptimize به صورت خودکار این کم حجم کردن را برای شما انجام می دهد و در سایت های اختصاصی باید خودتان رحمت آن را بکشید.

افزونه های بیهوده سایت

این مورد بیشتر در رابطه با سایت هایی هستش که با سیستم های مدیریت محتوا کار می کنند. سیستم های مدریت محتوا مانند وردپرس، جوملا و … ممکن است پلاگین هایی رویشان نصب باشد که نه به کار ما می آیند و نه لازم است که نصب باشند. پس بهتر است که این پلاگین ها حذف بشوند به این خاطر که وجود آن ها، یکی از دلایل کند بودن سایت محسوب می شود. سعی کنید روی وردپرس و دیگر سیستم های مدیریت محتوای خود فقط افزونه هایی را داشته باشید که لازم دارید و از نصب افزونه های اضافی خودداری کنید.

سخن پایانی

در این مقاله 10 مورد از مهمترین دلایل کند بودن سایت را برای شما شرح دادیم و سعی کردیم که راه حل مناسبی برای هرکدام نیز ارائه بدهیم. ما فقط یک یا دو راه حل را برای بعضی از این مشکلات گفتیم و ممکن است که راه های دیگری هم برای رفع آن ها باشد. هرچند که ما سعی کردیم بهترین راه ها را انتخاب کنیم. حال نوبت شماست که دست به کار بشوید و تلاش کنید که سرعت سایتتان را بیشتر کنید تا هم سئو سایت خوبی داشته باشید و هم یک تجربه کاربری خوب برای بازدیدکنندگان رقم بزنید. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید و امیدواریم که این مقاله مورد توجه شما واقع شده باشد.

منبع:

Dreamhost

شاید دوست داشته باشید بدانید

نظرات شما عزیزان…

0 Comments

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *