مقالات تخصصی

سئو کار سایت چه وظایفی دارد؟

سئو کار سایت چه وظایفی دارد؟
مقدمه

شاید یکی از کمتر شناخته شده ترین کارها در حوزه وب، کار سئو باشد. کاری که هنوز هم در ایران اگر به آن اشاره کنید، معمولا باید به چیستی و مفهوم آن هم اشاره کنید تا دیگران متوجه بشوند که رتبه بندی موتورهای جست و جو شانسی یا وابسته به دو سه تا ملاک محدود نیست. در اینجا می خواهیم کمی به این تخصص و اینکه دقیقا چه کاری انجام می دهد اشاره کنیم.

در واقع ما قرار است یک سئو کار سایت را به شما معرفی کنیم تا اگر کنجکاو هستید که بدانید این شخص چه کاری برای شما می دهد و یا اینکه خودتان دوست دارید در این حوزه فعالیت کنید، دیگر برایتان سوالی وجود نداشته باشد. پس در این مقاله همراه ما باشید.

سئو کار سایت کیست؟ چرا به خدمات او نیاز داریم؟

سئوکار کیست؟ سئو کار سایت یک فرد آگاه و مطلع از قوانین و الگوریتم های موتور های جست و جو است و کار او این است که با استفاده از دانش، تجربه و ابزار کاری کند که یک سایت یا یک صفحه در نتایج جست و جو، رتبه های بالاتر را داشته باشد.

بطور کلی اگر خیلی ساده بخواهیم کار یک سئو کار ماهر را تعریف کنیم باید بگوییم که سئوکار یک سری فعالیت ها را روی سایت و کلمات اصلی سایت انجام می دهد که وقتی شما این کلمات را در جایی مانند گوگل جست و جو می کنید، سایت مورد نظر در نتایج اول نمایش داده شود. به این امور سئو سایت می گویند که سئو کار هم انجام دهنده آن هاست. به همین سادگی!

در این راستا، باید به تفاوت‌ های بین سئوکارهای فریلنسر و شرکت‌ های سئو توجه کرد. سئوکارهای فریلنسر معمولاً به‌ صورت مستقل فعالیت می‌ کنند و انعطاف بیشتری دارند، اما ممکن است محدودیت‌ هایی از نظر منابع و تخصص داشته باشند. در مقابل، شرکت‌ های سئو با تیم‌ های تخصصی‌ تر خود قادر به مدیریت پروژه‌ های بزرگ‌ تر و پیچیده‌ تر هستند، هرچند هزینه خدمات آن‌ ها معمولاً بالاتر است.

image-43

سئو کار سایت چه کارهایی در سایت شما انجام می دهد؟

سئو کار سایت، با تسلط بر حوزه‌ های مختلف، از محتوا بگیرید تا سرعت و سلامت سایت تلاش می‌کند تا وب‌ سایت شما را برای موتور های جستجو بهینه کند. نقش سئوکار در سایت شامل فعالیت‌ های متنوعی می‌شود، از تحلیل داده‌ ها و تحقیق کلمات کلیدی گرفته تا بهینه‌ سازی فنی و تولید محتوا. در ادامه به برخی از این وظایف اشاره می‌کنیم:

  • با ابزارهای مختلف سئو سایت شما را آنالیز می کند و مشکلات آن را حل می کند.
  • محتوای سایت شما را بهینه می کند یا محتوای بهینه شده در سایت شما تولید می کند.
  • تجربه کاربری سایت شما را بهبود می بخشد.
  • از سایت های دیگر برای سایت شما لینک دریافت می کند.
  • لینکسازی داخلی در سایت شما انجام می دهد.
  • امنیت سایت شما را بهبود می بخشد.
  • صفحات لندینگ پیج و صفحات بلاگ در سایت شما تولید می کند.
  • و چندین کار دیگر که طبق شرایط ممکن است متفاوت باشند.
image-45

حوزه کاری سئو کار سایت چیست؟

سئو یک حوزه چندوجهی است که نیازمند تخصص و دانش در زمینه‌ های مختلف می‌باشد. بهترین سئو کار سایت با تمرکز بر بهبود اعتبار، محتوا، سلامت و ظاهر وب‌ سایت، تلاش می‌کند تا رتبه سایت را در نتایج موتور های جستجو ارتقا دهد. یکی از مهم‌ ترین مسائلی که صاحبان کسب‌ و کار در هنگام شروع پروژه سئو با آن مواجه می‌شوند، قیمت سئو سایت است. عوامل متعددی مانند اندازه سایت، رقابت در حوزه فعالیت، و اهداف کسب‌ و کار بر هزینه‌ های سئو تأثیر می‌گذارند. در ادامه، به بررسی دقیق‌ تر این مفاهیم و نقش اساسی یک سئو کار حرفه ای در بهینه‌ سازی آن‌ ها می‌پردازیم.

  • اعتبار سایت
  • محتوای سایت
  • سلامت سایت
  • ظاهر سایت
    سئوکار قصد دارد که موارد گفته شده در بالا را به بهترین حالت خودشان تبدیل کند. چون سئو کار ماهر می داند که این 4 مفهوم برای موتور های جست و جو و خصوصا گوگل مهم است. برای همین هم در تلاش است که این 4 چیز که خودشان به چندین زیرمجموعه تقسیم بندی می شوند (و زیر مجموعه های آن ها هم شامل زیرمجموعه هایی می شوند) را در سایت بهبود ببخشد.

قطعا هرکدام از این 4 مورد تخصص های خودشان را لازم دارند اما بهترین سئو کار سایت باید به احاطه خوبی به همه آن ها داشته باشد که بهترین تصمیم را برای هرکدام بگیرد یا بهترین فرد را برای هرکدام از این موارد انتخاب کند.

image-44
مطالب پیشنهادی

سئو کار باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

قبل از اینکه به این موضوع بپردازیم، به یک نکته داشته باشید که ما در این مقاله درباره متخصص سئو صحبت نمی‌کنیم. این به این دلیل است که در مقالات قبلی به متخصص سئو پرداخته‌ ایم و در این زمینه سختگیر هم بوده ایم؛ چون هر سئوکاری لازم نیست متخصص سئو هم باشد. برای تبدیل شدن به یک سئو کار حرفه ای، فقط نیاز به ویژگی‌ های خاصی است که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

1- به کار وب علاقه مند باشد

بدیهی است که شخصی که می خواهد سئو کار سایت بشود، باید به فضای وب و موتورهای جست و جو علاقه داشته باشد. در غیر این صورت این کار قرار است به شدت او را خسته کند و بعد از مدتی از کار زده بشود. این علاقه ممکن است با شروع کار بوجود بیاید و ممکن است که از قبل در دل شخص متقاضی بوده باشد اما در هر صورت وجود آن الزامی است.

2- مطالعه کند و به روز باشد

سئو سایت اصولی دارد اما این اصول همیشگی نیستند و تغییر می کنند. شما زمانی که سئو را یاد می گیرید یعنی یاد می گیرید که برای هر تغییری در الگوریتم ها و رویکردهای موتور جست و جو هم آماده باشید. پس شما باید همواره مطالعه کنید و اطلاعات خودتان را به روز نگه دارید تا بتوانید بهترین سئو کار سایت باشید.

3- دوره های کارآموزی و آموزشی سئو را گذرانده باشد

دقت کردید؟ نگفتیم دوره های کارآموزی یا آموزشی سئو را گذرانده باشد، بلکه برای تبدیل شدن به یک سئو کار ماهر حداقل باید دوره های کارآموزی را در کنار دوره های آموزشی بگذرانید. چون اگر شما ایده ای در رابطه با سئو نداشته باشید، کار کردن شما در یک شرکت سئو سایت هم غیر ممکن است. چه برسه به کار کردن به صورت فریلنسر که همه چیز به خودتان بستگی دارد.

image-47

4- متعهد باشد و حاضر به انجام کار تیمی باشد

انجام سئو سایت خاک خوری دارد و شما به محض سئو کار شدن، نمی توانید تنهایی یک سایت را به صفحات اول بیاورید، خصوصا اگر این سایت کلمات سختی داشته باشد. در نتیجه شما باید در یک تیم کار خودتان را شروع کنید و یا وارد یک شرکت سئو سایت بشوید. در اینجا شما همکاران یا منتوری دارید که شما را در این مسیر راهنمایی کند تا بتوانید در تیم جایگاه خوبی داشته باشید و با کسب تجربه تبدیل به یک سئو کار ماهر و کاربلد شوید.

کلا اگر نظر من را بخواهید، تا زمانی که نمی توانستید خودتان را متخصص بدانید کار سئو را تنهایی انجام ندهید. هرچند که یک سئو کار حرفه ای که فریلنس هم کار می کند، برای یک سری از کار ها افراد متخصص در آن حوزه را انتخاب می کند و از آن ها کمک می گیرد.

5- قدرت تحلیل داده های سئویی را داشته باش

ابزار را نگاه می کنیم و می بینیم که سایت ما مشکل دارد. چه مشکلی دارد؟ چگونه می توانیم آن را حل کنیم؟ به چه چیزی برای حل کردن آن نیاز داریم؟ آیا قابل حل است؟ یک سئو کار حرفه ای باید بتواند این سوالات را پاسخ بدهد و نباید صرفا یک گزارشی از موارد ارائه بدهد. همچنین یک سری ابزارها هستند که گزارش مشکلات نمی دهند و گزارش های آماری از وضعیت سایت می دهند که یک سئوکار باید بتواند این آمارها را تجزیه و تحلیل کند.

6-از هر تخصصی در وب یک سررشته کوچکی داشته باشد

البته که طور دیگری باید این جمله را گفت. سئو کار سایت در یک سری از تخصص های وب باید مقداری سر رشته داشته باشد و در یک سری دیگر از آن ها این سر رشته باید بیشتر هم باشد. مثلا خوب است که سئو کار سایت از کدنویسی سایت و برنامه نویسی سردربیاورد، خوب است که حس زیبایی شناسی داشته باشد و طراحی خوب سایت را تشخیص بدهد، عالی است اگر تحلیل داده را بداند اما مثلا در زمینه ای مانند تولید محتوا سررشته کم اصلا کافی نیست. برای همین هم بهترین سئو کار باید بداند که روی چه بخش هایی باید تمرکز کند و آن ها را تقویت کند.

image-48

فرق یک سئوکار خوب با سایر سئوکاران چیست؟

این بخش برای افرادی که قصد دارند سئوکار شوند و همچنین کارفرمایانی که می‌خواهند سایت خود را به یک سئوکار بسپارند، مفید است. در اینجا به جای ویژگی‌ های بهترین سئو کار، به بایدها و نبایدهایی که از نظر ما یک سئوکار باید رعایت کند، می‌پردازیم. چرا که به دلیل کمتر شناخته شده بودن این تخصص، بحث و جدل در آن زیاد است و به طبع برداشت های اشتباهی هم ممکن است از آن بشود. در نتیجه در جدول پایین، بهترین سئو کار را با یک سئو کار ضعیف مقایسه می کنیم تا تفاوت ها را متوجه بشویم.

ملاکسئو کار خوبسئو کار ضعیف
رویکرد محتوامطالعه درباره موضوع سایت مورد نظر و الهام گیری از دیگر سایت های این حوزهپیچیدن یک نسخه محتوایی برای همه سایت ها و کپی کردن از سایت های دیگر
رویکرد لینکسازی داخلیلینکسازی درست و اصولی در داخللینکسازی اسپمی و لینک دادن به همه چیز
کمپین آف پیجلینکسازی اصولی و با استراتژی های کلاه سفید و نهایتا کمی کلاه خاکستریلینکسازی های اسپمی با روش های کلاه سیاه
رویکرد سئو تکنیکالبهبود تجربه کاربری، سرعت و عملکردهای سایتمعمولا چنین سئوکارهایی اصلا سراغ موارد تکنیکال نمی روند
تعهد کارییک بازه زمانی با توجه به شرایط کار مشخص می کنندیا اصلا هیچ تعهدی نمی دهند یا تعهد های غیر ممکن می دهند

 

نحوه گزارش دهی سئو کار سایت چگونه باید باشد؟

یک سئو کار حرفه ای، گزارش‌ های خود را به گونه‌ ای تنظیم می‌کند که تصویری روشن و قابل فهم از وضعیت سئو سایت و پیشرفت آن در اختیار کارفرما قرار دهد. این گزارش‌ ها نه تنها باید دقیق و مبتنی بر داده‌ های واقعی باشند، بلکه باید با اهداف کلی کسب‌ و کار و استراتژی‌ های بازاریابی آن نیز همسو باشند.

تمرکز اصلی گزارش‌ های سئو کار سایت حرفه‌ ای باید بر روی شاخص‌ های کلیدی عملکرد (KPI) باشد که به طور مستقیم با اهداف کسب‌ و کار مرتبط هستند. این شاخص‌ ها می‌توانند شامل ترافیک ارگانیک، رتبه‌ بندی کلمات کلیدی، نرخ تبدیل، و بازگشت سرمایه (ROI) باشند.

علاوه بر این، بهترین سئو کار باید در گزارش‌ های خود به تحلیل دقیق داده‌ها و ارائه توضیحات شفاف در مورد علل تغییرات و روند ها بپردازد. این تحلیل‌ ها باید به گونه‌ ای باشد که کارفرما بتواند به راحتی آن‌ ها را درک کرده و بر اساس آن‌ها تصمیمات آگاهانه بگیرد.

گزارش‌ های سئو کار سایت باید به صورت منظم و در فواصل زمانی مشخص ارائه شوند. این گزارش‌ ها می‌توانند به صورت ماهانه، فصلی یا سالانه باشند. همچنین، در صورت بروز تغییرات ناگهانی در عملکرد سایت، یک سئو کار ماهر باید گزارش‌ های ویژه و فوری تهیه کند.

نحوه گزارش دهی سئو کار سایت
نتیجه گیری

در این مقاله با سئو کار سایت آشنا شدیم و فهمیدیم که این شخص کیست و چه وظایفی دارد و چگونه باید باشد. در نهایت همیشه این موضوع را بدانید که افراد با یکدیگر متفاوت هستند و روش ها هم ممکن است متفاوت باشد. چیزی که مهم است، نتیجه است که این نتیجه باید پایدار باشد. امیدواریم که توانسته باشیم در این مطلب، ابهاماتی که درباره این کار وجود دارد را برطرف کنیم و یک دید بهتری از سئو کار به شما بدهیم. ممنون که همراه ما بودید.