یکی از اصلی ترین چالشایی که هم سئوکارا و هم کارفرماها همیشه باهاش رو به رو میشن نحوه بستن قرارداد سئو هستش. چرا؟ چون هم تخصص جدیدیه تقریبا و برای همه آشنا نیست و هم اینکه مسائل پیچیده ای داره که نمیشه همینجوری بدون اطلاعات سراغشون رفت. منم الان میخوام اینجا یکم کارو براتون راحت تر کنم و یه سری موارد رو در رابطه با بستن قرارداد سئو سایت بهتون بگم که تو پروسه کار کمی راحت تر با مسائل روبرو بشید. همراه من باشید.
درود بر شما من پارسا امین زاده هستم مدیر سئو تابان شهر تو این مقاله میخوایم با هم بپردازیم به بحث قرارداد سئودر شرکت های مختلف هم از دید شما که سئو کار هستید هم از دید شما که کارفرما هستید. حالا شما اول از همه انتخاب کنید که شما یک سئو کار هستید یا کارفرما هستید و بخش مربوط به خودتان را انتخاب کنید. هرچند که بد نیست که مفاد طرف مقابلتان را هم مطالعه کنید.
یک چیز دیگه که قبل مطالعه باید بدونید اینه که قرارداد سئو سایت فروشگاهی، کلا با قرارداد سئو سایت شرکتی متفاوته و سئو سایت شرکتی یک سری از مفادش کلا با سایت فروشگاهی متفاوت هستش. این نکته رو حتما بدونید که ممکنه بعضی جاها، لازم باشه که حتما استثناهایی تو قرارداد به این واسطه بوجود بیاد.
علاوه بر این تصمیم گرفتم یک نمونه قرارداد سئو هم براتون آماده کنم که این قرارداد هم نمونه قرارداد سئوکار محسوب میشه و هم اینکه کارفرماهای عزیز میتونن با مطالعه این نمونه قرارداد سئو، در جریان وظیفه طرفین در قبال هم باشن.
حالا انتخاب کنید که شما
اینجا شما میتونید نمونه قرارداد سئو رو ببینید و این رو هم در نظر داشته باشید که ممکنه تو شرکت های مختلف، بندهایی از این قرارداد متفاوت باشه اما اصل موضوع یک چیزه. نمونه قرارداد سئوکار با کارفرما به این صورت می باشد:
این توافق نامه بین :
– طرف اول : جناب آقای / سرکار خانم …………….. به شماره ملی …………….. از طرف …………….. به شماره ثبت …………. به ایمیل ………………………………….. به آدرس ………………………………….. به شماره تماس …………. به شماره همراه ……………. می باشد.
– طرف دوم : جناب آقای / سرکار خانم …………….. به شماره ملی …………….. فرزند …………….. به ایمیل ………………………………….. به آدرس ………………………………….. به شماره تماس …………. به شماره همراه ……………. می باشد.
موضوع توافق نامه عبارتست از بهینه سازی سایت برای نتایج گوگل (سئو) برای سایت به آدرس سایت:
thedomainofyoursite.com
ماده 2 : مدت توافق نامه
مدت این توافق نامه از تاریخ 00/00/1404 لغایت 00/00/00 به مدت ………………….. ماه می باشد که شروع زمان بندى اجراى توافق نامه منوط به پرداخت مبلغ مورد توافق طبق ماده 3 توافق نامه از سوى طرف اول به طرف دوم و نيز تحويل اطلاعات و دسترسی های مورد نياز جهت اجراى موضوع توافق نامه می باشد.
ماده 3 : حق الزحمه خدمات و شرایط پرداخت
مبلغ این توافق نامه معادل ………………… تومان می باشد.
مقرر و توافق گردید که بر اساس شروط زیر مبالغ مورد توافق پرداخت گردد:
ماده 4 : تعهدات طرفین
منظور از بهبود رنکينگ، بهبود وضعيت عبارت های کليدی:
جهت ايندکس سايت و بهبود رتبه با عبارت های ذکر شده در موتور جستجوگر گوگل در طول مدت زمان قرارداد است.
ماده 5 : فورس ماژور
در موارد فورس ماژور و بروز شرایط اضطراری، مانند جنگ اعلام شده یا نشده، اعتصاب های عمومی، شیوع بیماری های واگیردار، زلزله، سیل و طغیان های غیر عادی، خشکسالی های بی سابقه و همچنین آتش سوزی های دامنه دار، طوفان و حوادث خارج از کنترل طرفین که انجام توافق نامه حاضر را برای یکی از دو طرف غیر ممکن سازد، هر یک از طرفین توافق نامه می تواند پایان توافق نامه را به طرف دیگر اعلام نماید.
ماده 6 : حل اختلاف
در صورت بروز اختلاف فی مابین مرجع رسیدگی به اختلاف مراجع قضایی کشور می باشد
ماده 7 : فسخ توافق نامه
توافق نامه از نوع لازم الاجرا تلقی شده و تنها در صورت وقوع شرایط فسخ اشاره شده در متن توافق نامه و یا توافق طرفین قابل فسخ می باشد.
ماده 8 : مفاد توافق نامه
این توافق نامه شامل 8 ماده و دو نسخه در اقامتگاه طرف دوم توافق نامه تهیه و امضا شده و بعد از امضاء طرفین، مبادله گردید همچنین نسخ توافق نامه فاقد هرگونه قلم خوردگی میباشد و هر نسخه در حکم واحد است.
اینم از یک نمونه قرارداد سئو سایت عالی برای شما تا در جریانش باشید.
حالا که سئو کار هستید، یه سری مسائل رو باید در رابطه با “قرارداد سئو” در نظر بگیرید، اول از هرچی باید سایت رو بررسی کرد که اونم بستگی داره سایت نوپا هست یا کارکرده. نوپا یعنی اصلا ایندکسشو نزدن هنوز، سایت کهنه یعنی از زمان ایندکس اون مثلا 6 ماه میگذره. بعد از در نظر گرفتن این، حالا موارد دیگه ایم هست که باید حتما بهشون توجه کنید.
برای سایت نوپا فقط میریم بررسی میکنیم که کد سایت یا اگر از CMS استفاده شده آیا با استاندارد های سئو تکنیکال همخونی داره که اینو به نظرم یه متخصص سئو (کسی که اسم خودشو SEO Specialist میذاره) باید بتونه تشخیص بده که اگر نشد با یه دولوپر مربوط به اون زبان باید بررسی بشه که مثلا تگ ها به درستی رعایت شده یا کد قابل خواندن برای گوگل هست یا نه که بهش میگن بررسی Accessibility که از مرورگر Firefox قسمت inspect قابل بررسی هست در این شرایط اوکی بود که هیچ اگر نه باید نسبت به تغییر سایت قبل از شروع قرارداد سئو سایت اقدام کنید چون که اگر درست نشه تمام زحمات آینده شما به فنا میره.
یک چیزی رو هم این وسط در نظر داشته باشید که سئو سایت شرکتی با سئو سایت فروشگاهی متفاوته و کلا قرارداد سئو برای اینا هم به یک شکل بسته نمیشه. این دوتا هرکدومشون نقشه راه مختص به خودشون رو دارن و برای هر دو نمیشه نسخه یکسان پیچید. سئو سایت شرکتی شاید کمی ساده تر از سئو سایت فروشگاهی باشه اما اینطور هم نیست که سئو سایت فروشگاهی غیر ممکن باشه.
اینجوری نیست که بگم گوگل ظاهرو میبینه خوب باشه اوکی میده نباشه نه. مسئله اینه که گوگل به کاربرش نگاه میکنه که آیا توی سایت درگیر میشه و به هدف خودش میرسه یا نه!
خب اگر ظاهر سایت ما بر اساس سلیقه خودمون یا مشتری باشه که نمیشه باید به اون حوزه دقت کرد پرسونای مخاطب رو در نظر بگیریم تا ببینیم آیا سایت ما هم اون استاندارد هارو داره حالا از اونجایی که خوب یا بد بودن یک تعریف نسبی هست ما باید طراح سایتی در کنارمون باشه که با توجه به پرسنای مخاطبین و طراحی ترند روز کارو پیش ببره که کاربرمون تو سایت گم نشه.
من یه مثال دارم همیشه میزنم میگم یک سایت داخلی رو نمیشه شبیه سایت خارجی بزنیم شما سایت دیجیکالا رو در نظر بگیر خب توش کلی المان هست و بعضی میگن شلوغه اوکی قبول شلوغه ولی جاش نمیتونیم بگیم میخوام شبیه آمازون باشه چون به نظر شخصی خودم خلوته!! کاربران ایرانی با این سبک دیگه درآمیخته شدن چون اول اینو دیدن و با این پیش رفتن گاها ما یا کارفرما فک میکنه اومده ساده سازی کرده در صورتی که بیشتر کاربران رو گمراه کرده. یادتون هم باشه که اگه قراره تغییری تو ظاهر سایت ایجاد کنید، تو “قرارداد سئو سایت” چیزی که شمارو از این کار منع کنه نوشته نشده باشه.
نکته: موارد سئو داخلی رو تو مرحله طراحی اعمال نکنید تکنیکال اوکی بود ایندکس کنید سایت رو بعد برید کارای سئو داخلی رو انجام بدید.
اینجای پروژه خیلی حساسه چرا؟
چون اگر یکسری سابقه های بد داشته باشه و ما قرارداد سئو رو ببندیم، کارمون ساختس!
یک سایتی که 2018 فعالیت داشته بعد از اول 2020 تا آخر 2021 هیچ سایتی بالا نبوده دوباره اومده فعالیت رو شروع کرده و کلمات با اهمیت این پروژه بالا نیومده. چنین موردی رو که دیدین و باز خواستین قرارداد سئو ببندین یادتون باشه که تعهد زمانی ای نباید تو این مسیر وجود داشته باشه. خصوصا زمان خیلی کوتاه!
این خیلی مهمه ها خیلی!
خیلی نکات دیگه ای هم هست که من اصلی ترین هاشو به شما گفتم و باقی موارد خیلی به بحث قرارداد سئو ربطی نداره صرفا به عنوان یک سئوکار باید حواستونو بهشون جمع کنید.
کلمه کلیدی کلا توی بحث قرارداد سئو مهمه. خیلی وقتا همین کلمه کلیدی فاکتور تعیین کننده توی قرارداد هستش و خیلی وقتا هم کلمه کلیدی، به علاوه موارد دیگه قرارداد سئو سایت رو تشکیل میدن.
اینجا کلی بگم یک نکته بیشتر وجود نداره اونم اینه واقعا برای کارفرماتون کلمه هایی رو بگذارید که بتونه باهاش پول در بیاره که اگر اینطور نباشه دیر یا زود پروژه رو از دست میدید با انتخاب کلمه های خیلی سطح پایین فقط به سود کوتاه مدت میرسید درسته فرایندتون سخت تر میشه ولی خب متخصص شدیم برای همچین روزی دیگه!
برای اینکه بهتر متوجه بشید که قرارداد سئو سایت با توجه به کلمه کلیدی چجوریه نگاهی به جدول زیر بندازید که یک نمونه خوب از این نوع قرارداد هستش:
کلمه کلیدی | درجه سختی | رتبه مد نظر |
خرید لوازم یدکی | 30 | بین 1 تا 9 |
خرید لوازم جلوبندی | 25 | بین 1 تا 9 |
خرید قطعات پراید | 15 | بین 1 تا 9 |
مسائل مربوط به دوستانی که میخوان برای پروژه خود سئوکار پیدا کنن هم به این صورتی که میگم هستش. ببینید وقتی داریم روشی برای سئو سایتمون میگردیم چند حالت هست که من میگم و سعی میکنم براتون بشکافم. در نتیجه بیایید شرایط مختلف را در نظر بگیریم.
این نکته را در نظر داشته باشید که قیمت سئو سایت در هنگام بستن قرارداد از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا بسیاری از افراد بر این باورند که قیمت سئو سایت غیر منطقی است. نکته اول اینکه قیمت سئو سایت همه شرکت های ارائه دهنده این خدمت غیر منطقی نیست، بلکه برخی از آنها قیمت غیر منطقی ارائه می دهند. نکته بعدی اینکه قیمت سئو سایت هر چقدر هم که باشد، در نهایت با مزیت هایی که در اختیار شما می گذارد، دیگر قیمت سئو سایت غیر منطقی نخواهد بود.
بیایم یک نیرو سئو استخدام کنیم که تو مجموعه خودمون برامون سئو کنه این روش قشنگیه ولی فقط یه نفر ادم نمیتونه تمام کار سایت شمارو انجام بده که اگر میگه میدم قطعا متخصص نیست چون خود مسائل سایت به قدری نیاز به تجربه داره و خود سئو انقدر کار داره که یک نفر به تنهایی حتی از پس یکی به راحتی بر نمیاد ولی میشه در کنارش تیم چینی کرد یعنی یه پشتیبان سایت باشه یه سئوکار باشه یه محتوا نویس باشه یک نفرم کارای گرافیکی انجام بده ولی خودمونیم این همه ادم بیان برای چقدر و تا کی؟
تمام هزینه پرسنل و مکان و بیمه و خیلی چیزای دیگه میوفته گردنمون یه نفرم بیاریم به فرض اینکه بتونه هم کیفیت کمه هم زمان زیادی میبره و کسی که واقعا متخصص سئو باشه حاضر نیست بره یه شرکت از صبح بشینه تا یک سری کار بهش بدن یا خودش انجام بده تهش میره برای خودش مشاور میشه تو یک شرکت مارکتینگ هم کار میکنه یا دوره میفروشه و خیلی چیزای دیگه.
خیلی از اینایی که اعلام میکنن سئو کارن تو شرکت های سئو و طراحی سایت اصلا کارشناس تلقی نمیشن چرا که تعریف من به عنوان کسی که سالهاست دارم سئو میکنم با کسی که با سئو آشنایی نداره و میخواد یک نفر دیگر رو بیاره فرق میکنه چرا؟ چون من میدونم اون چقدر باید بلد باشه و قراره درگیر چه چیزایی بشه و وقتی پیش من کار میکنه خروجیش برام قابل اندازه گیری و بررسی هست چون من نسبت به کار اون آدم آگاه هستم.
بیایم یک نفر خارج شرکت بزاریم برای سئو که به اصطلاح بهشون میگن فریلنسر که خب اینم مثل مورد بالایی فارق از اینکه یک نفر نمیتونه جمع بکنه کار رو، بد ترش اینه یک روز جوابتونو نده همه چی میره هوا یا ازش بخواین بگیرین میتونه هزاران کار کنه که به سایت شما ضربه وارد کنه که این مورد در بالا هم صدق میکنه چون شما به کارایی که اون میتونه و داره انجام میده آگاه نیستین و این وسط خبریم از قرارداد سئو نیست. البته با کمال احترام به تمام این دوستان بعضی ها هستن که چون زیر مجموعه یک شرکت نیستن که قرار باشه به بالاسری پاسخ بدن اینطوری رفتار میکنن ولی خب هزینه کمتری داره براتون ولی فقط از نظر مادی.
سایت رو بدیم به یک شرکت خب این میتونه خوب باشه چرا که 2 مورد بالا بد بود ولی ما شرکت هایی داریم که 100 برابر بدتر هستن چرا که مشتری برای بررسی اینکه به کجا بدم سئو کنن سایت منو فقط پارامتر قیمت رو در نظر میگیره که این بی اهمیت ترین هست چرا که زمانی که داره صرف میشه با توجه به طولانی بودن سئو شما بد بودن کار یک نفر رو بعد 6 ماه میفهمی بعد تازه از یک نفر میخواید بیاد سایت رو بررسی کنه که آقا این سئو کار من داره چیکار میکنه!
حالا باید چیکار کنیم چطوری انتخابمونو درست پیش ببریم؟ من میگم اصل اصل اصل یک شرکتی که سئو میگه میخوام براتون انجام بدم نمونه کارهای اون هست که باید به شما بدن تا شما هم سایت رو ببینی هم ببینی با چه کیوردهایی در گوکل میاد بالا مثال میزنم:
حوزه کاری شما : فروش کف کاذب
کلماتی که درسته باهاش بالا باشید : “خرید کف کاذب” “قیمت کف کاذب” ” فروش کف کاذب”
چرا؟ چون کسی که اینو سرچ میکنه اومده که بخره نزده تو گوگل کف کاذب که ببینه فقط چیه دنبال خریده و برای شما مشتری قطعی حساب میشه.
کلمات بد: “بهترین شرکت های کف کاذب در تهران””نحوه نصب کف کاذب””انواع کف کاذب”
چرا؟ چون این کلمات، کلمات اطلاعاتی (Informational) هستن یعنی کاربر بعد سرچ اینا میخواد یه چیزی ببینه یا یاد بگیره نه که بد باشه، ولی به عنوان کیورد های اصلی افتضاحه چون شما باید کیوردهایی رو به عنوان کیوورد اصلی انتخاب کنید که قطعا شمارو به فروش برسونه که این خواسته طبیعی شماست.
پس دیدن نمونه کارا کمک میکنه ببینیم آیا واقعا سئو میکنن و اگر میکنن رو چه کلمه هایی کار میکنن تازه من باشم به مشتری هاشون زنگ هم میزنم ببینم واقعا نمونه خودشه یا مشتری واقعا با کاری که اینا براش کردن به فروش رسیده؟ کلماتو گوگل میکنم ببینم اصلا هستن تو نتایج گوگل یا خیر.
بعدش میرسم به چند شرکت درست که اونجا میرم با توجه به قیمت انتخاب میکنم.
این ویدئو رو ببینید بعد ادامه بدید.
خب من همه چیو براتون درباره قرارداد سئو باز کردم مثل یک مشاور اگر سوالی داشتید میتونید با شرکت تماس بگیرید و بگید با پارسا امین زاده کار دارم من هستم که سوالات شما رو پاسخ بدم کامنت هم بزارید پاسخ داده میشه.
بدرود همکاران و کارفرمای عزیز.
© کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به تابان شهر است.