.

سئو on page چیست؟ اصلی ترین فاکتورهای سئو داخلی در 2023

تولید شده توسط بهار رضاییان

کامپیوتر خوندم و همیشه به حوزه فناوری اطلاعات، تکنولوژِی و دیجیتال مارکتینگ علاقه زیادی داشتم، این فکت که کلی چیزای جذاب و مهم تو دنیا هست که هنوز نمیدونمشون بهم انگیزه میده تا بیشتر تو مسیرم تلاش کنم! الان کارشناس سئو توی تابان شهر هستم و راه یادگیری و توسعه مهارت های فردی و اجتماعی برام هموار تره و دوست دارم تا تجربیاتم رو با کسایی که مثل خودم هستن به اشتراک بذارم.
سئو on page
E

سئو On Page

تجربه کار سئو دارید؟ می دانید که سئو چیست؟ درباره سئو سایت اطلاعاتی دارید؟ اگر آره، قبل از خواندن این مقاله یک نگاهی از بالا به پایین این مقاله بیندازید. نکته ای توجهتان را جلب کرد؟ به نظر شما نکات سئویی در این مقاله رعایت شده اند؟ اما اگر پاسخ شما به سوالات قبلی “خیر” است و دقیقا یادگیری سئو on page را برای شروع کار خود انتخاب کردید، اولا کار پسندیده ای کرده اید و دوما، این مقاله برای شماست!

واقعا سئو داخلی چیست ؟ در این مقاله نه تنها می خواهیم به این سوال پاسخ کوتاه بدهیم، بلکه قرار است یک پاسخ بلند هم به آن بدهیم و به شما اجزای تشکیل دهنده سئو داخلی را نیز نشان بدهیم. همه چیز، اول از همینجا شروع می شود و اگر سئو یک درخت باشد، سئو داخلی حداقل از نظر ما ریشه آن است. در ادامه همراه ما باشید.

به مشاوره سئو نیاز داری ؟

چک لیست سئو داخلی

در ادامه میخواهیم شما را با کامل ترین چک لیست سئو داخلی 2021 آشنا کنیم. در این چک لیست به مهم ترین معیارهای سئو داخلی در سال 2021 پرداخته ایم :

استفاده از کلمه کلیدی در Title Tag

بسیار مهم است که تگ عنوان شما با کلمه کلیدی شروع شود و بسیار بهتر است که فقط کلمه کلیدی باشد. در سئو داخلی تگ ها به ربات های خزنه کمک می کنند تا بتوانند کانسپت صفحه ما رو بهتر متوجه بشن به همین علت سعی می کنیم نه تنهات در تگ عنوان بلکه در تمام تگ های H از کحلمه کلیدی خود استفاده کنیم.

از صفات و اصلاح کننده ها استفاده کنید

این موضوع به اکثر سئو کارها ثابت شده است که استفاده از اصلاح کننده ها و صفاتی همچون برترین، مهمترین، بهترین، کامل ترین، چک لیست، آپدیت، 2021، سریع ترین، ساده ترین، رایگان و … می تواند در رتبه بندی موثر باشد. همچنین با استفاده از این اصلاح کننده ها بعلاوه ی رتبه ای که می توانید کسب کنید نرخ کلیک یا CTR بیشتری نیز کسب می کنید چرا که افراد بر روی عنوان های جذاب کلیک می کنند.

در تگ H1 خود از کلمه کلیدی استفاده کنید

تگ H1 در وردپرس معمولا به صورت پیش فرض بر روی عنوان صفحه ما اعمال می شود اما می توان آن را تغییر داد. شما می توانید در این تگ از کلمه کلیدی خود استفاده کنید چرا که این تگ برای ربات های خزنده گوگل اهمیت بسیار بالایی دارند.

در Subheading ها از تگ H2 استفاده کنید

در زیر عنوان های خود از تگ H2 استفاده کنید. شما نمی توانید در یک مقاله با یک موضوع از چندین تگ 1 استفاده کنید اما می توانید در هر صفحه به تعداد دلخواه از تگ 2 استفاده کنید البته در جایی که لازم باشد و طبق اصول این کار انجام شود. بهتر است حداقل یکی از ساب هدینگ های ما شامل کلمه کلیدی باشه برای همین اولین ساب هدینگ خودمون رو کلمه کلیدی قرار می دهیم.

در 100 کلمه اول خود از کلمه کلیدی استفاده کنید

چگالی کلمه کلیدی شما در سئو on page بسیار مهم است اما بدین معنی نیست که در هر جایی که توانستید از کلمه کلیدی استفاده کنید. در نظر داشته باشید که باید زمانی از کلمه کلیدی استفاده کنید که نیاز است. این اشتباه است که برای اضافه کردن کلمه کلیدی مجبور شوید یک جمله و یا یک پاراگراف بی ارتباط رو اضافه کنید. بسیاری از صفحات ما که در صفحه اول گوگل قرار دارند و طولانی نیز هستند تنها 5 یا 6 بار از کلمه کلیدی اصلی در آن ها استفاده شده است.

Untitled 300 x 500 px 2 min

اسکیما چیست ؟

اسکیما یک میکرودیتا یا زبان نشانه گذاری می باشد که به صفحه ما یک توضیح پیشرفته اضافه می کند تا ربات های خزنده گوگل بتوانند صفحه ما را بهتر شناسایی کنند. برای درک بهتری و پاسخ به سوال اسکیما چیست ؟ باید بگوییم که اسکیما انواع متفاوتی دارد که در روز در گوگل همه ما با آن برخورد خواهیم کرد. به عنوان مثال ریتینگ در کنار عنوان سئو برای صفحه، بالا آمدن عکس اشخاص در زمان جست و جوی نام آن ها، بالا آمدن اطلاعات شرکت ها در زمان جست و جوی آن ها، نمایش ویدئو در نتیجه یک جست و جو و … همه جزو انواع اسکیما محسوب می شوند.

تاثیر لندینگ پیج در سئو داخلی

لندینگ پیج ها یا صفحات فرود یا صفحات فروش، باید بتوانند در مرحله اول نیاز کاربر را برطرف کنند و کاربر را راضی نگه دارند. سرعت لندینگ پیج ها برای ربات ها بسیار مهم است چرا که کاربر نیز با صفحات کند سازگاری ندارد. لندینگ پیج های ما باید بتوانند از نظر تکنیکالی کاملا بی عیب و نقص باشند و هیمنطور  بتوانند به صورت هوشمندانه کاربر را مدیریت کنند و به هدف خود برسانند تا دو طرف راضی باشند. همچنین طراحی UI و UX لندینگ پیج ها بسیار مهم است چرا که صفحاتی که روی آن ها سئو انجام می شود همان لندینگ پیج ها هستند و برای لینک اول بودن لازم است تا در کنار سرعت بالا و فراهم کردن نیاز کاربر، زیبایی نیز داشته باشند در کل تاثیر لندینگ پیج بر سئو زیاد است و باید علاوه بر دیزاین به ساختار لندینگ پیجتان نیز توجه کنید.

اصول لینکسازی داخلی

در لینکسازی داخلی برای سئو سایت باید به نکات مهمی مانند انکر تکست و نحوه لینکسازی یعنی مسیری که قرار است طی شود توجه کرد. باید لینکسازی ای انجام بشود که بی ارتباط با موضوع ما نباشد و بتواند ارزش صفحه مارا حفظ و افزایش دهد. در اولین قدم لازم است لینکی با کلمه کلیدی همان صفحه به خود صفحه داده شود تا ربات های خزنده بتوانند بهتر موضوع صفحه شما را شناسایی کنند.

آشنایی با  انواع خدمات طراحی سایت تابان شهر

آموزش صفر تا صد سئو

سئو داخلی چیست ؟

در مقالات قبلی بار ها درباره اجزای سئو سایت صحبت کردیم و اشاراتی هم به اجزای سئو داخلی داشتیم. اما شاید هیچوقت آنقدری فرصت نشد که اشاره کنیم، دقیقا این سئو داخلی چیست که از آن صحبت می کنیم؟ سئو داخلی، سئو روی صفحه و سئو آن پیج (On-page SEO) که اصلی ترین اسم آن است، به مجموعه امور سئو سایت ای اطلاق می شوند که در چارچوب خود سایت ما و روی صفحه سایت ما انجام می شوند. در واقع سئو داخلی همانطور که از نامش هم پیداست، روی محتوای سایت ما، UI سایت ما، نویگیشن سایت ما، لینک های داخل سایت و هرچیزی هستش که در چارچوب بیرونی سایت ما، تمرکز می کند. چرا می گوییم چارچوب یا محیط بیرونی سایت؟ به این خاطر که موارد مرتبط با مسائل فنی و Back-End سایت را بیشتر جزو سئو تکنیکال می دانند و جزو سئو داخلی حساب نمی شوند.

خوب است! سئو داخلی را هم تعریف کردیم. اما آیا هرآنچه که باید را به شما گفتیم؟ خیر. اینکه ما بدونیم سئو داخلی تعریفش چیست، هیچوقت نمی تواند برای ما کاربردی باشد. مهم این است که اطلاعات بیشتری بدست بیاوریم و ببینیم که حال با دانستن این مفهوم چه کار هایی باید انجام بدهیم. برای همین هم ما تصمیم گرفتیم که اجزای سئو داخلی را در قالب 10 نکته به شما آموزش بدهیم. در خلال این نکات، شما متوجه می شوید که اجزای سئو داخلی چیست ؟ چه مواردی روی سئو داخلی تاثیر می گذارند؟ و در نهایت اینکه چه کارهایی باید انجام بشود که ما سئو داخلی خوبی داشته باشیم. پس در این مقاله می خواهیم بدانیم نکات قابل توجه در “سئو آن پیج چیست” و اطلاعاتی که لازم است را در رابطه با آن ها به شما بدهیم. در ادامه با این نکات همراه ما باشید.

نکات قابل توجه در سئو داخلی چیست ؟

محتوا، خیلی فراتر از پادشاه است!

بله می دانم! اگر خیلی از مقالات درباره سئو و تولید محتوا را خوانده باشید، دیگر از شنیدن جمله “محتوا پادشاه است” خسته شده اید. ما هم مثل شما خسته شده ایم و دلیل اینکه آن را فراتر از پادشاه می دانیم این است که مسلما واقعا هست! محتوا مهمترین نقش را در سئو ایفا می کند، طراحی در خدمت محتواست و کاربر به خاطر محتوا وارد سایت شما می شود. یک سری شاید در پاسخ به این سوال که سئو داخلی چیست ؟ تنها کلمه “محتوای سایت” را بگویند که درست است که حرف آن ها از نظر فنی درست نیست، اما همچین پر و بیراه هم نمی گویند. محتوای شما باید از هر نظر منحصر به فرد، خلاقانه، مفهومی و در نهایت، قابل اطمینان باشد.

نکاتی که شما باید در این مورد رعایت کنید این است که محتوایتان را خودتان تولید کنید، محتواهای جدید و جذاب تولید کنید، درباره محتوایی که دارید تولید می کنید اطلاعات کسب کنید و در نهایت، در محتوا به شعور مخاطب، احترام کامل را بگذارید. محتوای شما باید خالی از غلط های املایی، دستوری و نگارشی باشد و مطمئن باشید که این موضوع، بیش از آنچه که فکرش را بکنید روی سئوی داخلی شما تاثیر دارد. چون رضایت گوگل برابر با رضایت مخاطب است و مخاطب هم به دنبال محتوای خوب و ارزشمند می باشد.

لینکسازی داخلی درست و حسابی!

شاید پیش خودتان بگویید که مگر قرار نیست درباره اجزای داخلی سایت صحبت کنیم؟ پس چرا به جای طراحی و موارد دیگر سایت می خواهیم از لینکسازی صحبت کنیم؟ چون وقتی صحبت از سئو می شود، افراد عادی به فکر محتوا می افتند (اگر بدانند اصلا سئو چیست!) و سئو کار ها معمولا به لینک فکر می کنند. لینک در سئو سایت، اهمیت هایی دارد که حتی ممکن است ما صرفا یک سری از آن ها را بدانیم و از باقی خبر نداشته باشیم.

لینکسازی در سایت باید روی اصول خاصی انجام بشود، انکرتکست ها (کلماتی که لینک می شوند) باید به درستی نوشته بشوند و مرتبز با صفحه لینک داده شده باشند، درباره انکرتکست لینک داده شده باید قبل و بعد از لینک دهی صحبتی بشود و لینک به سایت های غیر از سایت خودمان هم نباید فراموش بشود.

نویگیشن عالی سایت

نویگیشن به فارسی می شود راهبری و راهبری سایت، تمامی عواملی هستند که باعث می شوند کاربر بتواند به راحتی مسیر خودش را در سایت ما طی کند. این نویگیشن باید به گونه ای طراحی شده باشد که کاربر را سردرگم نکند و کاربر به راحتی در سایت ما به آن چیزی که می خواهد برسد. اگر از ما بپرسند یکی از مهمترین موارد سئو داخلی چیست ؟ بدون شک نویگیشن یا راهبری سایت را یکی از این موارد می دانیم. این نویگیشن های سایت هم شامل لینک هایی به صفحات دیگر ما می شوند که این خودش به اعتبار آن صفحات اضافه می کند و هم اینکه اگر به خوبی طراحی شوند، می توانند تجربه کاربری خوبی را به ارمغان بیاورند و همچنین آنقدر کاربر در سایت ما گشت و گذار کند که گوگل هم مطمئن شود سایت ما همان چیزی است که باید باشد.

تصاویر = مفهوم + جذابیت

کم ممکن است شما بتوانید در دنیای وب، سایتی بدون تصویر پیدا کنید. تصاویر، همان مفاهیم بصری موضوعات ما هستند و به مخاطب، اطلاعات بیشتری را در کمترین زمان منتقل می کنند. حال نقش این تصاویر در سئو داخلی چیست ؟ اول اینکه شما وقتی یک تصویر را در سایت قرار می دهیم، می توانید به آن متن ALT نیز اضافه بکنید که یکی از مولفه های سئو می باشد. این متن ALT به ربات های موتور جست و جو توضیح می دهد که عکس درباره چیست و کاربر با سرچ کردن چه کلمه ای در سرچ تصاویر باید به آن برسد. این موضوع باعث می شود سئو تصویر سایت ما که جزو سئو داخلی است بیشتر شود و همچنین تصاویر، تعامل مخاطب با سایت ما را بیشتر می کنند که این، خودش یک نکته مثبت برای سئو سایت محسوب می شود.

تایتل، شناسنامه مطلب ما !

همانطور که نوشتن یک تیتر برای یک مقاله در روزنامه مهم است، به همان اندازه و بلکه بیشتر، نوشتن یک عنوان یا تایتل برای مطالب ما مهم است. اگر می خواهید بدانید یکی از مهمترین عناصر سئو داخلی چیست ، باید به شما بگوییم که تایتل یا عنوان مطلب ما از هر جهت برای سئو داخلی مهم است. چون این عنوان ماست که مخاطب را به سمت ما می کشاند. عنوان مطلب ما باید مفهومی، جذاب و منحصر به فرد باشد و به کاربر بگوید که چه چیزی انتظار او را می کشد. تایتل، همان اسم صفحه ماست و صفحه ما با آن شناخته می شود. پس دقت کنید که کلمه کلیدی مطلب حتما در آن باشد، خیلی طولانی نباشد، اگر ممکن است عدد داشته باشد و از جملات جذاب نیز در آن استفاده شود.

کلمه کلیدی، عنصر اصلی سئو داخلی!

این نکات ترتیب اهمیت را به طور تقریبی دارند. پس شاید با خودتان بگویید که پس چرا موضوع مهمی مانند “کلمه کلیدی” که سئو بر اساس آن انجام می شود در مورد ششم است؟ راستش را بخواهید به این خاطر که کلمه کلیدی در سئو خارجی هم اهمیت بسیار بالای خودش را دارد و در اینجا خواستیم اول به بگوییم مهمترین نکات سئو داخلی چیست و سپس به سراغ کلمه کلیدی بیاییم. در سئو داخلی با کلمه کلیدی خیلی کار داریم:

  • حتما باید آن را در مطلب چندین بار تکرار کنیم و حتما هم نباید بیش از اندازه تکرار بشود. (حدودا کمتر از 2 درصد محتوا کافی است)
  • این کلمه کلیدی باید در Heading ها یا سر تیتر های ما تکرار شود و یا حداقل بخشی از آن، در آن ها باشد.
  • در متا دیتا ها، تایتل ها، لینک ها و … باید از آن استفاده بشود.
  • باید لیستی از کلمات کلیدی را برای تولید محتوا داشته باشیم.
  • کلمات کلیدی اصلی سایت باید تا جای ممکن با درجه سختی کم و میزان سرچ بالا باشند.

رعایت متادیتا ها و نمایش ما در گوگل

شاید پیش خودتان فکر کنید که نمایش سایت ما در گوگل و دیگر موتور های جست و جو که داخل سایت ما نیست، پس چرا آن را در مبحث سئو داخلی چیست قرار می دهیم؟ چون خود ما می توانیم در داخل سایت، نوع نمایشمان در موتور جست و جو را تعیین کنیم. وقتی شما یک کلمه را در گوگل جست و جو می کنید و چند نتیجه برای شما می آید، عناوین آن ها و توضیحات متا (توضیحات پایین عنوان) را خود محتوانویسان آن سایت نوشته اند و در تگ مخصوص متادیتا ها قرار داده اند. سعی کنید توضیحات متا و عنوان سئو (SEO Title که معمولا همان عنوان مطلب شماست) جذاب و گیرا باشد. به این خاطر که کاربر با خواندن آن هاست که مطمئن می شود که باید لینک شما را باز کند و وارد سایت شما بشود.

تاثیر لینک در سئو سایت

لینک ها بعد از محتوا، مهمترین فاکتور در آموزش صفر تا صد سئو هستند. لینکسازی شما اگر به خوبی انجام بشود، می تواند تاثیر بسیار زیادی در سئو سایت شما داشته باشد. لینکسازی به بالا رفتن اعتبار سایت شما کمک می کند که همین موضوع می تواند موتور جست و جو را قانع کند که شما شایستگی رتبه های بالا را دارید. بهتر است حتما لینک های مطالب دیگرتان را در هر مطلب از سایت خودتان در صورت لزوم قرار بدهید، سعی کنید در جایی که لینک می دهید حتما در رابطه با موضوع صفحه لینک داده شده صحبت شده باشد، لینکسازی خارجی را به صورت مطمئن انجام بدهید و حتما اعتبار دامنه سایت مورد نظر را قبل از لینکسازی خارجی چک کنید.

یکی از بهترین روش های لینکسازی خارجی نوشتن رپورتاژ و بلاگ نویسی مهمان می باشد که درباره آن ها در مقالات قبلی صحبت کرده ایم.

سرعت سایت ، موفقیت در عصر مدرن سئو!

شاید یک سری از اموری که ما برای تجربه کاربری و خصوصا سرعت سایت انجام می دهیم، جزوی از امور سئو تکنیکال به حساب بیایند. اما اینطور نیست که یک سری امور دیگر که با سرعت سایت در ارتباط هستند را جزو سئو داخلی به حساب نیاوریم. مسلما نصب افزونه ها، دیباگ سایت، مینیفای کردن کد ها و از این دست موارد که در بهینه سازی سرعت سایت تاثیر دارند، جزو موارد تکنیکال باشند، اما بهینه سازی متون و تصاویر را دیگر نمی شود جزو موارد فنی در نظر گرفت. مواردی که به طور مستقیم روی سئو داخلی تاثیر دارند و می توان در پاسخ به اینکه مولفه های سئو داخلی چیست ، درباره آن ها نیز صحبت کرد.

جلوه های بصری سایت

هیچ کجا ثابت نشده است که چگونگی طراحی سایت، مستقیما روی سئو سایت شما تاثیر دارد. اما همه ما می دانیم طراحی سایت روی احساسی که در مخاطب ایجاد می شود، تاثیر گذار است. حال منظور ما صرفا طراحی سایت نیست، ما باید از هر امکانی که داریم استفاده کنیم تا ظاهر سایتمان کاربر پسند تر باشد. از موارد ظاهری ای که شاید مستقیم روی سئو تاثیر گذار باشند، Bold کردن یک سری کلمات در متن و رنگ کردن آن هاست. اما مواردی مانند طراحی های مینیمال و چشم نواز سایت هم می توانند یکی از موارد سئو داخلی محسوب شوند و تجربه مخاطب را بهبود ببخشند که تاثیر غیر مستقیم را روی سئو بگذارند.

فعالیت کاربران در سایت شما

شاید تمام نکاتی که به شما گفتیم، در نهایت ختم به همین نکته آخر بشود. ما همه کار ها را در سئو داخلی انجام می دهیم که هم گوگل متوجه خضور سایت ما در فضای اینترنت بشود و هم اینکه کاربر در سایت ما فعالیت های مختلف را انجام بدهد. همین فعالیت های کاربر است که شاخک های ربات های گوگل را تیز می کنند و این ربات ها، علاقه بیشتری به بالا بردن رتبه سایت ما نشان می دهند. پس در نهایت، سعی کنید که سئو داخلی شما در خدمت کاربر باشد و در درجه دوم به جلب رضایت گوگل فکر کنید.

سخن پایانی

مطالب درباره سئو سایت زیاد است. گفتیم که آموزش صفر تا صد سئو عملا غیر ممکن است و اگر هم ممکن باشد، زمان زیادی می برد که البته، آموزش دیدن سئو در طولانی مدت ایده خوبی نیست. برای یاد گرفتن صفر تا صد سئو باید با آن درگیر بشوید. بعد از آن، متوجه می شوید که دنیای آن، آنقدر بزرگ است که هیچوقت نمی شود به نقطه صد رسید. به هر حال امیدواریم که این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته باشد و حداقل توانسته باشیم شما را نسبت به سئو کنجکاو تر کنیم. اگر همین کار را هم انجام داده باشیم، آن وقت این شما هستید که مسیر صفر تا صد سئو را طی خواهید کرد و یک روی به نقطه ای خواهید رسید که خودتان در این زمینه صاحب سبک می شوید. ممنون که همراه ما بودید.

شاید دوست داشته باشید بدانید

نظرات شما عزیزان…

0 Comments

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *